Törölt user adatainak visszanyerése

Fórumok

Manjaro-t használom, van egy nagy problémám:

Van egy user, amit a rendszergazda törölt, majd létrehozta ugyanazon néven. Ebben az esetben minden adat törlódik az előző userrel együtt? Ha igen, visszaállitható valahogy?

Megköszönném a válaszokat.

Hozzászólások

/home/username alatt mi van? Legvalószínűbb, hogy ott vannak az adatok. A hozzáféréssel gond lehet, ha az új felhasználónak más user id-t adott a rendszer, mint a réginek.

Ez fájlrendszer kérdése. Elvileg elég csak valami undelete módszer. De azonnal minimum ro-ra kell tenni az adott partíciót. Ha mákod van sokat vissza lehet nyerni. De csak rootként. És javaslom hogy valami helyrehozó rendszerről (pl. sysrescue cd) indulj el. És elsőnek klónozd a partíciót, és annak a plusz klónján bűvészkedj.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

a fentiek alapjan torlese kerult a /hom/username. filrendszer fuggo a dolog, de alapvetoen eleg eselytelen az undelete. en anno ext3-on probalkoztam vele, 43db 50mb-os file-t kellett volna visszahozni veletlen torles utan: az sfv es meg 3 db file lett jo. ahogy feljebb is irtak persze a particiot azonnal ro-ba, masolat rola (dd-vel) es azon kiserletezni. ext* file-rendszerekre van undelete amivel lehet probalkozni a fentiek szerint: lassu es kicsi a siker eselye. xfs, jfs nincs undelete, btrfs passz.

testdisk vagy a photorec programot futtasd. Vissza tudja állítani a törölt fájlok nagy részét.