Süketnéma Nexus 5

Fórumok

Nexus 5-öm újabban időnként süketnéma üzemmódba vált.

Hiába nyomkodom a hangerőszabályzót, nem ad ki semmiféle hangot, és hiába szólok hozzá jószándékúan, hogy "ok, google", oda se bagózik.

Ez kellemetlen, hiszen se az ébresztés, se a telefonálás nem működik többé.

Restart után megint minden működik egy darabig.

Gyakorlatilag nincs rajta "3rd party" alkalmazás az Amazon Kindle kivételével, amit rendszeresen használok, és még nem találtam összefüggést a süketnémasággal kapcsolatban.

Valaki esetleg tapasztalt hasonlót?

Hozzászólások

Amennyire meg tudom ítélni, semmi oka, hogy így viselkedjen. Ma reggel befagyott az óra és a Google Play alkalmazás is, de úgy, hogy rögtön jelentést is szerett volna küldeni (engedtem). Remélem, csak valami szoftveres móka, nem pedig a vas krepált be, ahogy itt:
http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/help/sound-speaker-updat…

Ahogy látom, nem vagyok egyedül ezzel a problémával:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/qvofwTXka28[1-25]

Ez a Nexus a harmadik Androidos telefonom. A Samsung Spika és HTC One V is nagyjából fél évig bírta, pedig semmi olyat nem csináltam velük, ami indokolta volna a korai pusztulásukat. Aztán úgy okoskodtam, biztos a Samsung és HTC saját fejlesztései teszik használhatatlanná a készüléket (pl. sms-t csak sokadik alkalomra tudta megmutatni a HTC, és percekig szöszmötölt még így is, valamint ott a hardver ki/bekapcsológomb is tönkrement érthetetlen okból), ezért döntöttem a Nexus mellett. De ha a Google saját fejlesztései is ennyire ócskák, akkor le kell vonnom a konzekvenciát, hogy az Android nem nekem való. :(

Igaz ilyet nem tapasztaltam, de olyat viszont igen hogy a kepernyo "ugralt", vibralt.
Elsore szoftver problemanak gondoltam, de a bootlogo is ugralt. Elatkoztam a telefont, de valami OTA update utan rendbe jott, szoval nem tudom, lehet hogy valami elcseszett update volt?

1-2 hete nyomkodom a Nexus 5-ömet, nem ismerős a hiba. Ha még megteheted, akkor garancia, ha nem, akkor factory reset, ha az se segít, akkor kuka. :(

--
arch,debian,openelec,android

Nekem 5.1-es android van fenn LMY47D a build. Rootolva is van, a bootloader is ki van nyitva és (többé-kevésbé) tökéletesen működik, nem tapasztaltam ilyen problémát. Én a helyedben megpróbálnám feltenni ezt a verziót ha ez van és egy factory reset/wipe sem gyógyítja meg akkor az inkább nekem hardveres hibának tűnik.
https://developers.google.com/android/nexus/images