Módszerek jelszó megjegyzésére?

Fórumok

Szerepelt a hup-on egy szavazás, hogy ki, és hogyan menti a jelszavakat a böngészővel. Én is a legnagyobb átlagban a fontosakat nem mentem csoportot, képviselem. Viszont kíváncsi vagyok, hogy ki milyen módszerrel "generál" magának jelszavakat.

Én 2 dolog "híve vagyok".

1. Mivel kémia tanár voltam(ill vagyok, de feladtam, mert anyagilag nagyon gáz) anyagok képletét használom. Pl Higany tiocianát, és a zárójelek helyett pl X-et használok. Ez lesz a jelszavam ezen esetben HgXSCNX2de volt már réz acetát, nagyon bejöttek a szalicilátok, permanganátok :).....

2. Elektronikai alkatrészek számai, mindig van 1-2 tönkrement valamim, ami pont jó erre a célra, és senkinek nem tűnik fel a fiókomban.

Kíváncsian várom, a módszereket.

Hozzászólások

Használj KeePasst. Ott automatikusan felkínál egy generált jelszót.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Munkahelyemen 3 havonta muszaly jelszavat valtoztatni. En a kovetkezo keppen oldom meg az uj jelszavat: aktualis honap+ev+karakter. Nem a legtokeletesebb de mindig eszbe tartom.

Peldaul: Majus2015%

--
FeZo

> kémia tanár [ ... ] anyagilag nagyon gáz
Hát ez a magyar nyelv valami félelmetesen szarkasztikus :-)

A tudományos impexpresszionizmus híve vagyok, így a jelszavak tükrözik a külső és belső világomat, aktuális egészségi állapotomat, illetve a természettudománnyal kapcsolatos híreket.

Néhány példa erre a múltból:

Paul1Elv
N3utr1n0
Ex0p1r3d
vasH14ny
Cs3ndet!
N3mB1rom
M3gintUj

Teljesen random. Van, hogy a legelso szemelyim azonositoja (azota ketszer valtozott a szam), elozo cegektol fejben ragadt jelszavak (a legtobbrol otletem sincs, mihez volt jelszo, csak tudom, hogy eleg sokszor utottem, hogy megjegyezzem), ha egyik se, akkor meg generalok egyet, es kb. 10-15 beutes utan meg szoktam jegyezni, addig valami gpg-vel titkositott txt-ben figyel. A ritkan hasznalt szuperfontosakra meg van egy fix jelszavam, amit eleg jo esellyel nem tornek fel (teljesen random + szimbolumok is vannak benne)
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nekem is három havonta kell jelszót váltanom, van egy céges jelszógeneráló oldal, azon addig szoktam a kis- és nagybetű, szám ill. spec karakter négyesből generáltatni 8 karakter hosszú jelszót, amíg nem találok egy olyat aminek van valamilyen "ritmusa" vagy valamilyen jó mintában helyezkedik el a billentyűzeten. Ezen felül ugye sehol nincs megjegyeztetve, tehát egy-két napi használat után (sok helyre kell bejelentkezni) már biztos hogy tudom.