Ötvös kerestetik

Fórumok

Ami a Hupon nincs mint téma, az nem is létezik, szal legyen egy ilyen is :D

Nagymamám, mivel segíteni szeretne nekünk, (és mivel leesik az ujjáról, félt, hogy elveszti ezért már évek óta nem is hordja) felajánlotta nekünk a jegygyűrűjét (ami egybe van öntve Nagypapáméval). Ebből szeretnénk majd mi két új gyűrűt csináltatni (ha kell még mellé aranyat venni, az se baj), de ahol érdeklődtünk, ott nem tudták garantálni, hogy abból az aranyból lesz az új gyűrű, amit mi törtaranyként leadunk.
Mivel az előbbiek miatt érthető, hogy jelképes, és kötődésünk van az anyaghoz, tudtok olyan ötvöst ajánlani Budapesten, aki szépen dolgozik, és nem sumákolja el, tehát biztosak lehetünk abban, hogy amit leadtunk gyűrűt beolvasztatni, abból lesz a két új gyűrű?

Előre is kösz!

Hozzászólások

Soroksaron van egy Aranykovacs nevu cegecske, oket keresd meg. Azt hozza kell tennem, hogy altalaban tech okai van annak, hogy a hozott anyagot csak beszamitjak, valszin a homogenitas miatt. Aranykovacsek nem olcsoak, arra keszulj fel jol. :)

Mikor latom ezt a hozzallast elgondolkozom, ezeknek tenyleg annyi a kliensuk es olyan jol megy nekik, hogy csak igy siman visszautasitanak egy szokatlanabb kerest?
Jut eszembe a Hofi vicc mikor az urge bemegy nyugaton a Nekkermanushoz inget rendelni.
--
FeZo

Nem, inkább az, amit andrej_ is írt, hogy mivel a gyűrűk ötvözetek (a tiszta arany nem nagyon használható ékszernek, mert túl puha), valszeg nincs meg hozzá a megfelelő eszközük, hogy az aranyat, és a benne lévő "szennyező" anyagokat szétválasszák, tehát pontosan meg tudják határozni az összetételt, tehát hogy az új ötvözetbe mennyi ezüstöt vagy egyéb más nemesfémet kell keverni, hogy kijöjjön a megfelelő arány, és a végén ugyebár hogy ennek mennyi is lesz a költsége.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Valoszinuleg egy sima olvasztast es ontest vallalnak, de azt ki is kellhet potolni. Mi esetunkben egyedi keszitesu karikagyurru keszult es a vitt anyagot a napi aron beszamitottak. A vitt gyuruk, mert szinten karikagyuruk voltak, kulonbozo korok termekei es latvanyosan kulonboztek szinben. Gondolom az adott szokas, technologia hatarozza meg. Az elkeszult gyuruk viszont a szep klasszikus aranyszinben pompaznak, de eleve ugy indult, hogy uj anyagbol keszulnek. :)