Szerverpark.eu-ról tapasztalat? Vélemény?

Sziasztok,

Szervernek keresek új helyet és kimondottan olcsó a fentebb említett cég.
Valakinek van tapasztalata velük? Hogyan lehetnek ennyivel olcsóbbak? (nettó 7 500 /hó) Vagy ez akár reális ár is lehet?
Mit gondoltok?

Hozzászólások

Kb 1 éve van náluk egy szerverem, azóta egyszer kellett megállítsam, mert átrakták egy másik terembe.

Üdv.

Régebben volt velük kapcsolatom.
Dízel generátoruk nem volt (ahogy nézem már van).
A szünetmentesek amire "rá voltak dugva a szerverek" nem bírtak sokat (konkrétan szerintem nem voltak rajta...).
Mivel az ATV -vel egy linken vannak/voltak eléggé megéreztük a dos támadásokat (ez nem tudom változott -e).
Ezeket leszámítva abszolút elégedett voltam velük, bármikor hívhatóak voltak, és gyorsan reagáltak a dolgokra.
Ha még János viszi, akkor szerintem nincs panaszra ok.
(Úgy lehetnek ennyire olcsóak, hogy nem vállalnak 99.9999x -es rendelkezésre állást, illetve nem luxusautója van a tulajnak, ha még az viszi akit én is ismerek.)

Üdv.:
Menya

Nálunk is van most akciós elhelyezési lehetőség új ügyfelek részére, korlátozott darabszámban! (terem feltöltő akció)
7900Ft+áfa/hó 50W/h fogyasztásig vagy 9900Ft+áfa/hó 100W/h fogyasztásig.
Ennél olcsóbban egyszerűen nincs értelme, mert nem lenne rajta haszon.

____________________________
www.szerverplex.hu - Szerver Hosting, VPS, Webtárhely, Domain ...

Mondjuk ha mindenáron brand szerver akkor pl.: HP MicroServer
A 100W/h limitbe a HP DL120G6 is belefér.
Épp van is olyan ügyfelünk akinek van két desktop i7, 2xHDD gépe aminek kemény 40W/h fogyasztása.
Tehát nem lehetetlen.
Csak nem az ezer éves szart kell megvenni ami sokat eszik és cserébe még lassú is.
Pl.: HP DL580G3 ami 500W/h-ról indul és 70kg. (sajnos van még olyan hülye aki megveszi)
Az ilyet mindenki üzemeltesse otthon és majd küldi az elmű a villanyszámlát ... :)

____________________________
www.szerverplex.hu - Szerver Hosting, VPS, Webtárhely, Domain ...

Ebben igazad van, a régi nagy gépek csak az áramot eszik - teljesítményüket pedig egy mai Celeron is kiröhögi... csak sok fillérbaszó úgy van ezzel, egyszer megveszem meg összerakatom aztán nem költök arra sem (és ha most épp olvassa ezt a topicot, kap a fejéhez, hogy úúú éves villanyszámla lehet épp egy generációs modernizálás árát viszi el).
Viszont ez az 50W meg 100W inkább csak marketing bullshit, mert azért valljuk be, egy normális modern szerver sem fogyaszt 100W alatt. A MicroServer meg hasonlóan otthonra való, vagy kis irodába a kuka és a fénymásoló közé félúton :D
Megjegyezném kb. az is kibaszás pl. egy alapítvánnyal vagy iskolával, ha adományként 10 éves szervereket kapnak :D amit megspórolt az ingyen gépen, többszöröse csorog el a villanyórán.

50W: Desktop NAS, MikroTik RouterBoard stb
100W: Desktop PC (nem márkás szerver), alias Salgó Polcos Hoszting
130W: Modern Xeon E3 szerver
200W: Modern Dual Xeon E5 szerver
250-400W: Régi Dual Xeon szerverek

A Saját jáccós PC helyett szerintem a VPS jobb megoldás, kivéve ha sok Terás seeeeeeeeeed szerver a játék tárgya. :-)

A Modern szerverekben pedig a Blade Light (C) (tm) a jó irány, ugyanis a tápegységek vesztesége és a ventillátorok az ami igencsak viszi az áramot. Pl:

65W: SuperMicro MicroBlade Xeon E3
110W: SuperMicro Twin2 Dual Xeon E5

Apró bibi hogy ezeket csak 8-asával és 4-esével lehet venni, vinni, hosztolni. :-) Cserébe fele a fogyasztásuk mint a klasszikus 1-2U-os vasaknak.

Üdv:
Angelo

A single socket szerverek már rendre 100W alatt vannak, sőt bőven alatta. Még úgy is, ha van management, hwraid és mondjuk 4db diszk. Alapjáraton olyan 65-75W körülre lehet egy ilyen gépet tenni és ha kicsit jobban felpörög akkor megy 100W fölé. Nyilván elképzelhető olyan, amikor totálisan minden teker egy gépben, de az nagyon nem jellemző, inkább valamilyen problémára utal.

Az alapítványt, iskolát kár példának hozni, mert a fenntartók nemigazán adnak ilyesmire pénzt és örülnek még ezeknek is. A villanyszámlára ezzel szemben kapnak pénzt... Ráadásul egy iskolában, ahol mondjuk 20db 20W/25W-os fénycső megy per osztályterem, ott lehet hogy azt a +100-150W-ot nemigazán veszik észre.

Ilyen fogyasztasnal (<100W) nem is erdemes berakni semmit. Akkor mar inkabb egy VPS vagy egy dedikalt valami gombokert.
Ha meg akkora a szerver hogy erdemesebb sajatot betenni akkor meg nem az lesz a legfobb problema hogy 2Ft-ert vagy +3Ft-ert szekszualjak meg az edes mamajukat...

Rendes NAS vagy ilyen microserver izek? ( az kb otthoni on site backupnak jo de ceges dolgot tuti nem biznek ra egy hostingban ) A synologykat mar nem is merem emliteni.

Amennyibe kerul egy normalis ( pl hotswapot tamogat es meg processzor is van benne es nem akad le ha 30-an raugranak ) abbol egy rendes szervert lehet venni...

Vicces hogy cegek meg mindig ott tartanak hogy ilyen eszkozoket hasznalnak.

Nekem a hobbi szerverem is egy 4 magos xeon 32Gb rammal.

Nincs kihajtva 99%-on. De mivel ez egy hobbi szerver talan nem is az a cel ;)
Volt mar rajta 5-6 VM-is paralell. Ha minden igaz most eppen egy test lab fut rajta MCSE vizsgahoz egy ismerosomnek.
A mondandom lenyege az volt hogy egy mezei halando is megengedhet maganak 14K havi kiadast akkor egy ceg miert nem? Plane hogy valoszinu el is szamolhatja.

Tehat megveszed a NAS-t ( 4 rekeszest legprosztobbat ( ami igazabol home hasznalatra van kitalalva) az 100K kapasbol )+ ugye hostingoljuk is ( 9000HUF+Afa x12 de hat milyen savot kapsz ezert? 100Mbit 100-as porton? SIC!) tehat az arabol (237.000) egy evre kijon egy olyan gep mint az enyem (168.000) ami gigas porton log garantalt 250Mbit -ig minden iranyba.
Ha kozben a NAS-t megis upgradelni kene akkor meg vagy love megintcsak mert van egy eszkozod ami kozben mar nem is er annyit amennyiert vetted en meg csak nyomok 3 gombot es upgradeltem.
Hjam es ha barmi baja van a NAS-nak akkor meg vagy love ( opi nem fogja neked szerelgetni hotswap nincs etc ) be kell menni szerelgetni es addig varas van.
Vagy lehal a NAS teljesen de mondjuk hogy meg garis.Meddig fog allni az ubercucc mig kicserelik? Ha gari utan hal el akkor kapasbol veszel egy masikat megint 100 rugoert?

Amit irsz az lehet hogy magyar valosag de igazabol egy kokanyolt szar( nem teged ekezlek felre ne ertsd ez sajnos a fillerbaszo cegek muve es bune de en IT-s kent nem adnam hozza a nevem hogy egy ilyen rendszert tervezzek vagy biztassak erre masokat ) mar bocs.

Miert kene 20-30K -t fizetni? Nincs rendszergazda a cegnel?
Telepitesre lasd fentebbit.

Hjam ha arrol beszelunk hogy ugyvezeto igazgato ur a beszerzo a titkarno az it a hr meg meg kitudja ki mindenki a cegnel egy szemelyben azzal nem tudok mit kezdeni. Az nem ceg hanem kb en a hobby szerveremmel csak neki meg penze sincs ra...
De hosszu tavon ugyanugy megszivatja majd magat azok miatt amit mondtam. Ha szetesik a synologyban a Raid tomb es ne adj isten nem epul ujra automatice akkor mar keresheti is a szopoalarcot a fiokjaban mert akkor szolnia kene egy IT-s mokusnak aki megprobalja osszeimatkozni ( ohh wait hiszen az ugyanaz a csavo ) Persze addig nincs baj amig nincs baj...

Nagyon sok cégnél nincs rendszergazda, legfeljebb ilyen eseti kiszervezős módon vagy jó esetben általánydíjban (ami egyáltalán nem biztos, hogy kiterjed valamilyen fileszerverre). Sokszor esetben pedig egyszerűen "ideges" a kedves ügyfél, hogy ha nem _azonnal_ tud valamit megtenni. És igen, ha szétesik a raid és kamilláznak és nincs mentés, akkor nehéz lesz az élet.

Nekem naluk van a serverem, volt egyszer-egyszer valaszido problema, de ugyfelszolgalaton bejelentve(skype-on mert egyszerubb volt ott) pikk-pakk megoldottak, es visszajeleztek szinten skypeon.
Teny es valo, hogy olcsohosting es ennek megfeleloen alakitottam az elvarasokat, production servert nem tennek hozzajuk, de hobbiservert (plane sajat zsebbol) minden problema nelkul.

Kedves érdeklődő!

Nagyon szívesen válaszolunk e-mailben minden technikai kérdésre. Új szervertermünk 2015. márciusában nyílt meg, mely 99.99% éves rendelkezésre állást biztosít. Nagy teljesítményű APC szünetmentesekkel és dízel áramfejlesztővel összekötve. További technikai hátterünket megtalálja weboldalunkon.

SzerverPark.EU

Igazából egy modern szerverben a folyamatos nagy CPU terhelés (sok esetben v.mi hibára utal) és/vagy a hatalmas tárhely ami megindítja az ampereket. Egyébként nem feltétlenül seed szerverre kell minden esetben gondolni ha sok a HDD - lehet épp nagy IOPS igény, viszonylag nagyobb tárhely mellett a szükséglet és ezért van benne csomó disk. Persze akinek van keret szerverekbe való esesdékbe beruházni, akkor lehet spórolni egy nagyságrendnyit az áramfogyasztással, ha 3,5" 15k rpm winchesterekhez hasonlítjuk - azonos méret mellett.

elég fura tényleg hogy ilyen olcsó, hiszen az áram, internet, klíma, tehát a szerver üzemeltetési költsége sem jön ki ennyiből...

lehet hogy nem jön ki, de nekem van náluk szerverem, support kiváló, akármi kérdés van mindig elérhetőek segítőkészek, leállás a fél év alatt 1xvolt kb 1órára amikor a bejövő internet vonalon halt meg valami (tahát nem ők tehettek róla). Új szerverterembe kötözést megoldották 2órán belül. kiírt idő alatt.
Sávszélesség (nekem 100/100as csomagom van) stabilan 100/100 akkor is ha egyszerre terhelem kifele befele, van adatforgalom folyamatosan a gépen kb 60%os nic loado van overallban. Ping otthonról adsl vonalról 20-25, koliból (Dunaújváros) kb 3, Játékszerverek amiket kihosztolok 8-15 között mozognak.
Én ajánlani tudom. Elégedett vagyok teljesen.

2012-ben még kb. klíma nélkül ment a terem, 41 fokon főttek a rackelhető gépek alaplapjai, (normál hostingál ez 20-23 fok) ami csak pár fokra volt a kritikus shutdown hőmérséklettől.
A terembe a többi ügyfél védelmére hivatkozva még csak be sem lehetett nézni, ami már gyanús kellett volna hogy legyen, mert még a szuper terror biztos Dataplex, Dataneumba is be lehet menni az operátorral.
Persze lehet azóta változhatott a helyzet, de érdemes lehet bejárást kérni.