OBDII applikációk használata ELM327-el

Hozzászólások

Én is olvastam a cikket, megnéztem egy pár videót a youtube-on és annyira megtetszett, hogy hétvégén rendeltem is magamnak ilyet.

Én használom évek óta Torque Pro-val (megvettem+ a KIA modellspecifikus kiegészítőt is).
Kibökött egy főtengelyholtpontjeladószenzor hibát, amit nem rögzít az ECU, csak akkor látod ha éppen történik, viszont megáll a motor tőle.

Jah nekem is hasonló van (bár már 1 éves kb.) és tényleg ott a crack/keygen a progikhoz a CD-jén :-D

Amúgy meg BMW-n teszteltem és rendben működik, nekem eddig a Torque Pro jött be eddig,
de ez is nagyon csillivilli, jobban örülnék vmi letisztultabb
UI-nak amin inkább az információ a lényeg nem pedig a parasztvakítás...

Igen, kotelezo autovasarlasnal is. A nyilt forrasu ObdElm327 app-al hasznalom, ami mutatja a teljes kodot, amibol meg ki kell bogaraszni a 4 jegyu hibakodot es interneten megkeresni, hogy mi az, de legalabb latszik minden soros kommunikacio.

Sok sok penzt megsporolt mar nekem. Amit otthon nem tudok javitani, az szerelohoz mar konkret hibaval/keressel tudok fordulni :)

Ami érdekes, hogy a kínaiak vannak annyira pofátlanok, hogy keygennel együtt adják az appokat is az olcsó ELM327 klónjaikhoz CD-n :D

standard obd hibakódokat ki lehet vele olvasni, de csak a motorvezérlőből, ugye (http://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs) és nem mindent, ez csak töredéke annak, amit egy gyári szoftverrel ki lehet olvasni. És még ez sem készpénz általában a javításhoz. És persze nem tudsz teszteket csinálni, pl. szoftverből lehúzod az ablakot, hogy a motorral van-e baj vagy a kapcsolóval.

Persze ismer egyéb protokollokat is, de ha pl. Volkswagen-ed van (Skoda, Seat, stb.) , akkor felejtős (KWP1281-t nem tudja). Akkor inkább egy klónozott VAG kábelt venni (Kínából), amivel a többi vezérlőhöz is hozzá lehet férni.

Csak olyat vegyél ami biztos kompatibilis a kocsiddal. Amit linkeltél annál pont nincs odaírva, de van ahol részletezik, és ezek általában csak régi (értsd, 8-10 évesnél öregebb) típusokkal működnek. Pl itt egy hasonló, Golf IV-essel még működik, Golf V-össel már nem, pedig az sem egy új modell.

Epp tegnap probaltam ki egy bluetooth-os elm327-et egy open astra g-vel es egy odb2-es programmal (lumian), es mukodik.

jó ideje használom alkalmanként 2001-es vectra b-vel. volt, hogy már jó hibakóddal mehettem a szervízbe, átlagfogyasztást nekem kicsit csalva mér, múltkor szerinte 5.4-es átlaggal volt meg budapest-veszprém, amit erősen kétlek :D

Tobb eve van bt-s valtozatom, Hyundai Atoshoz hasznalom, tokeletesen mukodik (pedig nem volt a tamogatott autok koze sorolva). Pandas cd-vel ovatosan, virusos..

Felmerült bennem a kérdés: ha már a CD vírusos, akkor a hardver nem tartalmazhat ártó szándékú kódot? Gondolok itt olyanra, hogy megváltoztat valamilyen paramétert a kocsi elektronikájában, stb?

Ezek az olcsó kínai vackok valszeg annyira primitív rész-implementációt tartalmaznak csak, amiben nincsenek benne az írással járó műveletek, csak olvasni tudnak. Abból is talán csak a nagyon alap dolgokat. Szervízben ennél 50-100x több adatot is ki tudnak olvasni a cél-szoftverrel megtámogatott cél-hardverrel.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ez annyban igaz, hogy pl ABS hibakodot nem tud, mert azt szervizben sem OBD-rol olvassak. Minden hibakodot kiolvas, de az mar a szoftveren mulik, hogy mit kezd vele. A sajat automon pl nem erdekelt a leiras a szoftverbol, ezert inkabb csak a hibakodot olvastam ki (technikailag egy soros uzenetet kuld az OBD-re, semmi mas nem tortenik, majd kap egy szamsort vissza. Valami ilyesmit: 00102300000000000) Amibol a hibakod 1023.

A szervizben is ugyanezt csinaljak, csak az o szoftveruk kiirja, hogy mi a hibakod leirasa. Nekem Google segitett kideriteni.

Ablakot azert nem tud felhuzni (iras), mert nincs ra gomb a szoftverben, de ha tudni, hogy mi a soros parancs, manualisan beirhato.

Engem az érdekelne, tud-e (átlag)fogyasztást mérni? Ha az OBD-n a szabványosított adatok között valahogy kijön a befecskendezett üza. mennyisége, akkor tudhatja... mik a tapasztalataitok?

Ahogy nézem, ha ki tud nyerni OBD-n MAF (légtömegmérő) adatokat, akkor tud fogyasztást is számolni. Szerintem ezzel nem lesz gond. A kérdés, hogy melyik ingyenes Android program számolja ki nekem a fogyasztást? Nem is a pillanatnyi érdekelne, hanem az átlag, amit akkor resetelek, amikor akarok. Csicsa nem kell, csak működjön. Piston? Torque?

Sokszor használtam már, anno egy lambda szonda meghibásodást sikerült vele felderíteni. (Nissan Almera N16 2003)
Hasznos, bőven megéri az árát ;)

Üdvözöllek !

Nekünk a családban két N16-os Almera van.
Az egyik 2003-as, a másik 2004-es.
A segítségedet szeretném kérni, hogy neked milyen tipusú a kütyüd, amivel tudtál csatlakozni az autóhoz, mert mi próbáltunk pár ELM 327-est, de egyikkel sem jött létre kapcsolat, igaz a protokolokkal sem vagyunk tisztában.....stb

Segítséged nagyon megköszönöm előre is, remélem sikerül valamit összehoznunk !

Tisztelettel: Ipacs József