Telefon nyaralásokra

Fórumok

Sziasztok!

Egy újabb milyen telefont vegyek topik :)

A helyzet az, hogy 2 telefonom van: egy régi nyomógombos telefonálásra, meg egy régi androidos Samsung Galaxy Y S5360 dísznek, mert telefonálásra jobb a nyomógombos, viszont a Galaxy okosnak buta és lassú.

Szeretnék valami modernebb kütyűt aminek az elsődleges célja az egyéb kütyük kiváltása (Autós GPS, kamera, fényképező) lenne, telefonálásra csak ritkán használnám.

Amiket tudjon:

- Bivalyerős GPS, üzembiztos, akár 12-16 órán keresztüli folyamatos navigálás. Fagyás, akadozások, melegedés nélkül. A jelenlegi Becker Z107-et szeretném kiváltani vele, ami kiválóan teszi a dolgát, azt leszámítva, hogy évente meg kell vennem rá az Európa térkép frissítést kb. 20-25 ezer Ft-ért, és nem is mindig friss. Egyszer próbáltam külföldön navigálni a Galaxy + IGO8-al, de rémálom volt az egész, nagyon nehezen talált vételt, lassú volt, melegedett, fagyott stb..

- A jelenlegi fényképezőmet(valami régi Cannon, talán powershot A360) is szeretném kiváltani vele. nem érdekelnek a megapixelek, ha 5MP az már jó, nem akarok művészi fotókat, csupán nyaralásokkor, kirándulásokkor szép képeket készíteni.

- A jelenlegi videókamerám kiváltása. Tudjon 720p videókat rögzíteni, viszonylag jó minőségben.

- Kijelző legyen valahol 4.3"-5.5" között.

- Nagy belső tárhelye legyen (legalább 16GB) és legyen memóriakártyával bővíthető.

- Hosszú akkuidő

Jó ha:

+ Van értelmes Exchange klens rajta.
+ Dual SIM-es.

Platform gyakorlatilag mindegy, elsőre androidban gondolkozom és IGO navigációban, de ha van Nokiával, Blackberryvel tapasztalat navigáció terén, azt megköszönöm, ha megosztjátok velem.

Keret maximum: 80 ezer ft.
A vásárlást 1-2 hónap múlva tervezem

Elsőre ezt néztem ki:

http://mobilarena.hu/teszt/lenovo_p70_rabizhatod_az_egesz_napod/specifi…

Köszönöm!

Hozzászólások

Ezt ha megtalalod egy okostelefonban akkor ertesits majd:

akár 12-16 órán keresztüli folyamatos navigálás ( bar ha egy akkut cipelsz a hatadon akkor lehet )
Egy mai okostelo jo ha egy napot kibir. Nem hinnem hogy van olyan ami folyamatosan vilagito kijelzovel hozza ezt az idot. Ha meg ra lesz dugva toltore kozben akkor nem ertem a kriteriumot...

Veszel bármely telefon mellé 4-5 db akkupakkot és azt csinálsz egész nap amit akarsz.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Nálam egy Nexus5 kiváltotta a fénykepezőgépet és a navigációt, telefonálásra én sem sűrűn használom csak VOIP/Skype, arra viszont jó.
Valószínű, hogy drágább mint amennyit szánsz rá, de gondolom hasonló tudású olcsóbb modellek is vannak. Fájó pont a microSD hiánya, de túléltem, a frissíthetőség nagyobb előny.

Szerintem a 12-16 órás navigációt töltés nélkül egyik telefon sem bírja...

---
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A megoldas a szivargyujtos USB tolto, viszont sajnos olyan telefont en meg nem lattam, ami folyamatos uzemben (kepernyo bekapcsolva + GPS fut) nem melegedett volna.

Most nezem tenyleg csak 50x50km-t lehet menteni. A HERE egyebkent nem rosz, de a foutakrol csak akkor visz le ha nincs mas valasztasa.

Viszont most probaltam telepiteni sajat telora is kiprobalaskepp, de mi a fenet akar a HERE a kovetkezokkel...
"Contacts, SMS, Phone calls,"

Kell neki a mukodeshez a GPS, wifi/cellular, meg esetleg hozzaferes az SD-hez es ennyi.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Az általad linkelt Lenovo p70, vagy ha nem rettent el a kínai márka, akkor a kevésbé ismert THL 5000 http://en.thl.com.cn/product/thl-5000.html

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Tényleg ennyire félreérthetően fogalmaztam volna? :)

Természetesen navigálás közben folyamatosan tölteném a telefont. Van az autóban USB, arról tudom tölteni.

Itt arra gondolok, hogy be szeretnék vele tervezni hosszú utakat és nem szeretném ha indulás után fél órával túlmelegedés miatt lefagyna, lelassulna, kikapcsolna, elvesztené a jelet stb...Ugyanis a jelenlegi régi low-level android 10 perc navigálás után átforrósodik, lefagy stb.. De annak is kell 4-5 perc, hogy megtalálja a GPS műholdat...

Szóval olyanok tapasztalatait is várom, akik telefonos navigálással bevállaltak már 12-16 órás utakat és mindezt probléma nélkül tették.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Ha a GPS ennyire fontos, akkor felejtsd el az MTKxxxx processzorokra épülő kínai csodákat. Sajnos a legtöbbnek pont a GPS a gyenge pontja, amikkel én találkoztam, azoknak a 90%-a használhatatlan volt. Biztos van kivétel, de keresni kell. Ha mégis ilyet veszel, azt csak olyan helyről, ahova akár a GPS pontatlansága esetén is visszaviheted és visszaadják a vételárat.
Kínaiak között is vannak jók, leginkább Qualcomm SOC-al szerelt készülékek (pl. Xiaomi Redmi 1S) amikkel nincs ilyen probléma.
Én a sok szívás miatt, amiket főleg az MTK platformnak tulajdonítok, soha többé nem veszek MTK-s mobilt.

Részben egyetértek a minőségi problémákkal az MTK SOC-nál. Azonban nem a chipset, hanem a tervezés, vagy a gyártás a megbízhatatlansága az oka. Ha kínai piacismereted van, akkor tudsz megbízható modellt könnyen választani.
Ha nincs piacismereted olvasd a fórumokat, vagy kérdezd a googlét.

Azért arra készülj fel, hogy hamar problémává válik a zoom hiánya. Úgy fotózásnál mint videózásnál. Nagy-nagy különbség van a 33mm és a 100mm között, és a 3x-os zoom az elég alap, valszeg legalább annyit tud a régi fényképezőgéped is.

Bár hallottam olyanról, aki éveken keresztül nem használta a zoomot a fényképezőgépén :D

Juteszembe a zoom-ról...
Nem két simes, de szerintem nyaralásra (is) jó, és kb árban is megfelelhet:
a Samsung Galaxy K Zoom.
Nem, nekem nincs ilyenem, de nézegetem egy ideje, és elég jókat írank róla. Az utóbbi egy-két hónapban sokat esett az ára, pletykálnak az utódjáról, de az nyilván nem ennyi lesz... :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Egy picit kipótolod és Oneplus One 64GB, így nem kell SD kártya.

Motorola Moto G2 (azaz a 2014-es kiadás).

szóval szeretnél egy eszközt ami:
- fényképező
- kamera
- gps
- telefon

hát nem tudom gondold át újar hogy a 4-ből melyik 2 a fontosabb.

Nekem msot egy Sony Z1 Compact van, gps része nagyon jó, MO-on Waze-zel használom, HERE, OSM is van rajta de a HERE-ben elég sok a hiba.

Egyébként még mindig egy Konica Minolta Z3-at használok fényékpezésre, illetve GPS-nak egy Fujitsu-Siemens N560 + igo 2008-as illetve offroad-ra és túrára egy Garmin GPSMAP64-em van, amit motorra, kerékpárra vagy akár a nyakamba is tudom akasztani. (Garminon OpenMap-ek vannak csak, így elég egyszerűen tudom külföldön is használni)

Helyzettől függ hogy mikor mire van szükség.

üdv

Köszönöm a hozzászólásokat, nagyon hasznos infókat kaptam.

Futottam még pár kört és most nagyon rákattantam erre a készülékre:

http://mobilarena.hu/teszt/nokia_lumia_930_ablak_fem_tokozasban/bevezet…

Valakinek esetleg tapasztalata van vele? Még soha nem próbáltam WIN 8.1 -es telefont és HERE alapú navigációt sem.

Viszont dicsérik a GPS-t és a fényképező is agyon van dicsérve.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Bocs, ezt a posztot nem vettem észre, de lentebb ajánlottam a 930-at. Nekem az a cégesem, hibátlan.

A WP miatt nem kell félni, jó rendszer, csak rossz a híre. :) Ha van rá lehetőséged, tapicskold meg a boltban, rá fogsz jönni, hogy nincs vele semmi baj. A navigáció és a kamera tényleg zsír, a telefonok között szerintem simán a legjobbak között van. Azért ha 12-16 órát akarsz navigálni, akkor offline térkép és energiatakarékos üzemmód ide vagy oda, érdemes gondoskodni az energia-utánpótlásról, de ez a legtöbb telefonra igaz.

-- a Microsoftnál dolgozom

Egy DooGee DG550 valószínűleg kielégíti minden kívánságodat, kivéve az üzemidőt. (Én ettől az eladótól korábban már vásároltam egy Xiaomi Redmi 1S-t és minden rendben volt.)
Az üzemidőm egy jobb PowerBank-kel lehet segíteni! Nekem egy 7800 mAh-s lab31 márkájú (korábban TopDevice) van ami a TESCO-ban 6000 Ft alatt volt kapható és időnként visszatérő termék volt.
Az én 2100 mAh-s akkumat négyszer feltölti. Tudom 4x2100>7800, de ugye nem merítem le sohasem nullára, általában 30%-nál feltöltöm.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nézz rá a Lumia 930-ra, nekem is az van. Nyilván ha a fentieket egy készülékkel akarod megoldani, akkor (modelltől függetlenül) kell egy kis kompromisszumot kötni, de a 930-as a kiírt feltételeknek megfelel.