TC alternatíva Ubuntun

Fórumok

hello

tud valaki igazi Total Commander alternatívát Ubira? Próbáltam a GnomeCommandert és Krusadert de nem tudnak többet mint amit a normal ablakozóban lehet csinálni.

például:
TC tud fájlmásolásnál sorba pakolni fájlokat és nem kezdi el egyszerre átmásolni
tud fájl egyesítést és csoportos átnevezést

Na nem mint ha ezt nem tudnám megcsinálni CLI-ba de a GUI app az asszonynak lesz és nem nekem.

Van valakinek jó ötlete?

Hozzászólások

Krusader?

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Rohogni fogsz: a Total Commander fut Linuxon, Wine segitsegevel. En mostanaban ritkan hasznalom, de amennyit nyomogattam, teljesen jol mukodott.

Minden mas alternativa eleg gagyi, anno amig OSX-et kellett hasznalnom kiserleteztem a potlasaval. A legelfogadhatobbnak a muCommander tunt, de azt meg teljesen hazavagta az OSX billentyuzet kiosztasa (Ctrl es Cmd kavaras, Ctrl-gombok OSX altali ellopasa, stb). De elkepzelheto, hogy Linuxon sokkal hasznalhatobb.

Esetleg Double Commander? En ugyan Windows-on hasznalom, Linux-on nem tudom otthagyni a Midnight Commander-t :-)

Szerintem tudja azt amit emlitettel (bar ezt a fajlegyesitest nem biztos, hogy ertem).

http://doublecmd.sourceforge.net/

/sza2

Nem tudom miről beszélsz, tud a Krusader sorban is másolni, sőt tömöríteni, tar-olni, szetszedni-összerakni, csoportosan átnevezni (regexp alapján is, de erre a krename-t fogja használni) , de pluginolható is, simán jobb is, mint a TC...

FathoM

Nekem sokkal jobban bevált az a módszer, hogy a rendszeresen használt sambákat cifs-el felmountolom, így minden ilyesmi funkció megy.
Hozzáteszem, hogy TC-ből viszont évek óta használhatatlan nekem a samba, de windowson is inkább hálózati meghajtóként használok samba share-t.

Én sem teljesen értem a dolgot, alapvetően kio-slave-t használ a krusader is, ha az ott van, akkor lesz méretinfó is. Tényleg van, amihez nincs, pl MTP-re mint olyanra nem sokat mond (alapból meg se jelenik, csak ha konkrétan beírod neki, hogy mtp:/), de ez egyáltalán nem hálózat kérdése.

FathoM

Én szerettem, és sokáig használtam a krusadert régen. Ha jól emlékszem akkor még nem volt ennyire kde-hez kötve, gnome alatt is simán használható volt. Így viszont problémás. Ha kde user lennék lehet használnám. Bár... ha kde user lennék elég lenne számomra az, amit a dolphin tud.

Kéne egy jól használható univerzális fájlkezelő, ami nem függ egyik asztali környezettől sem (pontosabban mindegyikkel jól integrálódik. Pl gnome alatt használja a gvfs-t, ahogy a nautilus teszi. Csak gondolom ez még senkinek nem jutott eszébe.

Ami valljuk be, furcsa...

(A sokadik ilyenirányú topic után ki merem jelenteni, hogy a csak részeredményeket hozó keresésekre és próbálgatásokra fordított energia töredékével meg lehet(ne/ett volna) írni azokat a menu/extension szkripteket, amelyek a midnight commandert kiegészítik azzal a kényelmi fícsörrel, amit a többiekhez képest éppen nem , vagy nem úgy tud.)

Ha nagyon az kell, akkor Tcl/Tk, Perl/Tk, Swing... kód maga kiolvassa a cwd-nek megfelelő fájllistát, vagy stdinről megkapja, és kiterjesztés (súlyosabb perverzió esetén a file kimenete) alapján egy scrollos canvasre odafirkálja a típusnak kirendelt ikonokat.

A kódot meghívó szkript bekerül a menübe.

Előnye, hogy csak akkor bohóckodik csillió tartalmú könyvtárral, ha kényszerítik, nem cd után auto - hátránya, hogy még a végén valaki tényleg megcsinálja.

A Krusader is tud fájl egyesítést és csoportos átnevezést, csak a megfelelő KDE-s csomagokat alá kell rakni. A csoportos átnevezéshez pl. a krename csomag kell, ha jól emlékszem. Most nem vagyok gép előtt, és nem tudom megnézni.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Szerintem a muCommander is megér egy próbát ;)

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

Az a gond, hogy ezt sem nagyon fejlesztik. Ha jól látom, 2013-ban nyúltak utoljára hozzá. Ráadásul ha jól emlékszem java alapú, ami hát izé, én legalábbis kerülöm a ilyeneket.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Windows-on nem tudtam létezni TC nélkül. Mikor próbálgattam a Linuxot akkor nagyon hiányzott. Mikor teljesen dobtam a Windowst akkor jöttem rá, hogy nem is kell TC nekem. Itt minden ott van ahol kell lennie, azt a pár dolgot amit a fájlokkal kell tennem megoldja a nautilus, vagy a pcmanfm vagy az mc is.

TC pár éve tökéletesen működött wine alatt, gyanítom most sincs vele probléma.
--
ne terelj

Egy program miatt felrakni azt a monstrumot, hát nem tudom, megéri-e. Persze ha még kismillió windowsos cuccot is akár futtatni az ember, akkor már oké, de akkor ennyi erővel egy wint is fel lehet dobni.
--------------------------
Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.