Szinte minden SIM-et lehallgathat az NSA

Fórumok

Szinte minden SIM-et lehallgathat az NSA.

Lesz vajon európai gyártó? Vagy jó ez így nekünk és legfeljebb majd mindenki lehallgat mindenkit? Szép. :)

Hozzászólások

Ugye nem is volt akkora hülyeség az a Nemzeti Mobilszolgáltató és Hangosan Kiabáló Vállalat..
--
God bless you, Captain Hindsight..

A TEK vezetőinek személyi összetételébe közvetve a magyar választásokon te is beleszólhatsz. Az NSA összetételébe aligha.
A TEK célja alapvetően mégiscsak az, hogy az országot védje. Az NSA csak Amerika hatalmát szolgálja. Soroljam az országokat ahol totális káoszt csináltak? Irak, Szíria, Libanon, Ukrajna...
Tök jó lehet úgy kelni, hogy rivális gerillaszervezetek a te házadat fedezékként használva lövik egymást!

A téma kapcsán viszont felmerül a kérdés: a magyar nemzetbiztonsági szempontból kritikus EDR (korábban Tetra) mobilhálózatát is le tudja hallgatni az NSA? Mert ők 450-es analóg frekvenciát használnak titkosítva. Kérdés mennyire lehet jól titkosítani analóg kommunikációt mai eszközök mellett.

„…a magyar nemzetbiztonsági szempontból kritikus EDR (korábban Tetra) mobilhálózatát is le tudja hallgatni az NSA? Mert ők 450-es analóg frekvenciát használnak titkosítva. Kérdés mennyire lehet jól titkosítani analóg kommunikációt mai eszközök mellett.”

Az analóg frekvencia számomra már önmagában értelmezhetetlen kategória.
Másrészt: EDR -> Egységes Digitális Rádiórendszer

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Az miért jobb ha egy magyar hallgat le, aki egy olyan rendszert szolgál, ahol teljesen reális, hogy felhasználják ellenem a véleményem, mintha az amerikaiak, aki pont leszarnak, hacsak nem akarom felrobbantani magam? Hasonló megfontolásból az egyetlen magyar app ami a telefonomon fent van az a bkk futár, bár ahogy mostanában működik, az se sokáig.

Az miért jobb ha egy magyar hallgat le, ....
Ha nekem lenne ilyen lehallgatási lehetőségem, tuti, hogy ipari területen is bevetném. Először csak komoly beruházásokért menő tárgyalásokon kémkednék a konkurens, nem amcsi cégek ellen, hogy az amcsi cég vigye a bizniszt, később tudományos eredményeket lopnék el, vagy egyszerűen csak beazonosítanám kik a menő fejlesztők a konkurens cégeknél, és átcsábítanám őket.

Nem tudom miért feltételezik az emberek, hogy csak a "terrorizmus" van a három betűs hivatalok látókörében. Nézzétek meg, milyen szépen megfúrták a Nokiát. Ma már gyakorlatilag csak amcsi szoftverrel lehet okos telefont venni. Szerintem itt sem csak technológiai szempontok mentén dőlt el a kérdés.

[flame]
Nem megoldás. A SIM a probléma nem a szolgáltató. Nemzeti SIM kártya gyártó és Nemzeti mobilszolgáltató lenne a megoldás... elvileg... gyakorlatilag az összes technológia saját kútfőbeli ellenőrzötten biztonságos (és csak saját backdoorokkal rendelkező khmm :)) helyettesítése max európai szinten lenne lehetséges, teljes össziparági együttműködés keretében. Egy ilyen kis ország kapacitásai elégtelenek.

Sajnos áldott nemzetállamaink vezetései elszabotálják a magasabb szintű európai integrrációt, ami mindezt ellehetetleníti hatékony formában implementálni ...

A németek is sírdogáltak egy picit aztán belátták, hogy elég reménytelen az infrastruktúrát NSA mentesíteni... a rossz a jóban, hogy egy katonai szövetségesünk hallgat le minket. Inkább ők, mint valaki egy másik táborból, például mindenféle kínai backdooros vackokkal... IMHO

Már csak amerikai állampolgárságot kell szereznünk ahhoz, hogy legyenek személyiségi jogaink is :DDD (nem mintha ez bármelyik ilyen hárombetűs szervezetet izgatna vagy akadályozna amúgy szerintem ...)
[/flame]

KFKI telephelyes kollega hova lettél, várjuk a copypaste-et :)

Lehallgatás ellen az analóg technika kiváló, csak azt meg, közönséges betörésnek álcázva ellopják, tudjál digitálist venni...

Azt hiszem, a HVSW-ről származik ez a számomra mértékadó vélemény:

"Ez van, srácok. Egy hidegháború közepén vagyunk. Minden, amiben szoftver van (HDD, USB kütyük, telefon, OS és frissítéseik, egyéb progik), az fegyver. Minden, amiből pénzt lehet csinálni, az fegyverre költhető. (Pl. profit az olajon, a megújulók támogatása vagy ellenzése, adózás és adóelkerülés, különadók, árfolyamok mind erről szólnak.) Lényegében minden fegyver, ami körbevesz (tárgyak, rezsicsökkentés, autólopás, kaja stb.). Neked max gyenge befolyásod van arra, hogy melyik fegyveres csoportot támogatod. Az "illiberalizmus" is a befolyásról szól."

"Titkosítsd megfelelően a titkosított titkosításod. Szomorú szerintem az a világ, amikor a "hello world"-nek több oldalas szekurizálásra, és hibajavító rutinokra van szüksége az emberi mentalitás miatt, de ez van. Védjük a semmit, akkor lesz értékes valami... "

En is probaltam lehallgatni a SIM kartyamat, meg a telefonbol is kivettem, de nem mondott semmit. Lehet, hogy elromlott?

Ezzel kapcsolatban akkor lettem érzéketlen amikor a régi sim kártyámra a szolgáltató próbált írni, de az ezt nem támogatta és a telefon hibaüzenetet írt ki.

Mit hallgatnak? Érdeklik az aranyerem? Hajoljanak közel és nézzenek erősen!

Én tökre nem vágom hogy működik a GSM, de most vagy egy kulcsot használnak minden kártyánál, vagy az összes kártyát össze tudják párosítani a felhasználójával valamilyen úton-módon.

Lássuk, melyik szolgáltató kezdi tömegesen cserélni a SIM-eket.