Tapasztalatotok szerint melyik IM/VoIP mennyi aramot eszik? (Viber, Skype, Whatsapp, Hangouts)

Fórumok

Kerdes kulon vonatkozik Androidra es kulon vonatkozik iOS-re. Ugyanis jelenleg csak Skype-ot hasznalok de azt mondjak "annal ilyen teren minden jobb".

Nektek milyen sorrendben eszi az aksit "uzenetet/hivast varva" az alabbi 4 szolgaltatas?

Viber
Skype
Whatsapp
Hangouts

Ezenfelul: iOS-en a Skype-on vagy mindennek van hangja vagy semminek nincs (push notification), eleg idegesito. A tobbinel ez mennyire konfiguralhato?

Hozzászólások

Skype (elég erőforrásigényes) > Hangouts (szinte semmi).

a többit nem ismerem vagy használom.

Van egy olyan sejtésem, hogy ez verziófüggő is, meg a beállításoknál sem mindegy pl Vibernél, hogy Google Analytics, popup-ok meg kijelzések mire vannak állítva.
Szerintem azt használd amit a legtöbb ismerősöd, nekem a Skype egyre kevésbé szimpatikus, pedig 10+ éve használom.

Csak androidról tudok nyilatkozni, ott viszont több eszközön is:
Skype: energiazabáló szörny. Az akkuidőmet kb megfelezte, és ha nem volt ideális a netkapcsolat szarakodott is.
Viber: nagyon hektikus, készülék és hangulatfüggő. A beállításaiban éreddemes a WiFi fenntartását és az analitikát letiltani ha van mobilneted. Így általában észre sem vehető, de ha bekattan neki valami akkor egy óra alatt is ledarálhatja az akudat, ez biztosan bug volt(?) mert mostanában mintha nem csinálná... A hangminőség stabilan középszar.
Hangouts: észrevehetetlen, hiba sosem volt vele, az akkuidőn érzésre egyáltalán nem csökkent, de a hívás funkciója nem mindig használható (partnertől függ talán?). Ha éppen lehet hívni akkor jó minőségben. A beszélgetések legelső üzenete viszont néha indokolatlanul több órás késéssel érkezik meg.

Xabber -t használom - meg vagyok vele elégedve!