Dell PowerEdge T610 SSD beepites kerdesek

Sziasztok, van nekem egy kedves konyvelom, aki kb. 3 eve vett egy Dell Poweredge T610-es szervert 2 db 300GB-os 15k rpm-es SAS merevlemezzel. En programozo vagyok, de mivel neki az jott at, hogy "szamitogepekkel foglalkozo ember", megkert, hogy nezzek ra, mert keves a hely, lassu (6-7 ember hasznalja az irodajaban mint remote desktop), stb.
Megneztem a gepet, es az elso benyomasom az volt, hogy a gep nem lehet lassu, 16 GB Ram is van a gepben, ezert az elso gyanusitottam a merevlemez volt.Azt javasoltam neki, hogy a 2 mostani lemez helyett rakjunk bele 2 500-as Samsung SSD-t.

Utana nezegettem tovabb a leirasokat, es egyreszt 500GB-os SSD "nem tamogatott", masreszt amit beleraknek az nem hot-swap vinyo. Ugyhogy szeretnek tanacsot kerni ezekben a kerdesekben:

* olvastam valahol, hogy a nem tamogatott azt jelenti, hogy bootolaskor a gep kiirja, hogy a hardver nem tamogatott, de aztan siman elpötyög vele. Ez tenyleg igy van, vagy a gep meg se mozdul, ha nem tamogatott a vinyo?
* ha veszek neki 2 nem hot swap SSD-t, azt attol meg bele tudom rakni? Persze nyilvan nem menet kozben. Fog mukodni, ha megigertetem veluk, hogy nem rangatjak ki a vinyokat menet kozben?
* jelenleg egy Windows Server 2008 van rajta, ha jol emlekszem. Van valami best practice arra, hogy hogyan masoljam at az osszes adatot a nagyobb uj lemezekre? (Utana C:-t szeretnem atmeretezni, mert keveslik rajta a helyet)

Meg egy info, ami fontos lehet, hogy valami PERF H700-as merevlemez vezerlo van benne.
Es meg egy, ami talan nem annyira fontos, hogy szalagra mentenek rola naponta.

Nos, ennyi, koszonom a segitseget! Sajnos Nemetorszagrol van szo (Darmstadt kornyeke), ugyhogy igazabol nem tudok senkit itt a kornyeken, akihez szemelyesen tudnek fordulni.

Hozzászólások

Első kérdés ilyenkor, hogy garanciális -e a készülék?
Ugyanis, ha olyan alkatrészt szerelsz bele, ami "nem támogatott", akkor egy hiba esetén mehet az egymásra mutogatás.
SSD és SSD között is óriási eltérés lehet, különösen az otthon használatos és a szerver SSD között. Kb. 1 hónapja raktam össze Dell R720-ba 4db Dell - valójában Samsung - SSD-t és a Dell rendszerfelügyelője még így is jelzi, hogy "nem támogatott", pedig Ők javasolták. (Gondolom még nem aktualizálták a szoftvert :-) ).
Szóval Dell honlapról keresnék egy viszonteladót a környéken és előtte vele konzultálnék.

Raid vezerlon frissits biost, utana latni fogja az SSD-t es raidbe tudod rakni.

Biztos vagy benne, hogy ez a szűk keresztmetszet? 6-7 konkurens felhasználó nem tűnik olyan kiemelkedően soknak, bár nyilván ez is oka lehet.
A hardver vásárlás előtt talán érdemes lenne a Performance Monitor-on megfigyelni a terhelést.

Keress/keressen meg mailban, tudunk támogatást nyújtani a kérdéseire.

Koszonom a hozzaszolasokat! Sajnos nem annyira kritikus a rendszer, hogy nagyon profi megoldast akarnanak, pedig orulnek neki, mert akkor nem tudnam elvallalni...

Most viszont egyre inkabb azon izgulok, hogy hogyan tudom berakni majd a 2,5"-os lemezeket a 3,5"-os helyekre. Most meg csak ilyen helyfoglalok vannak ott, ugyhogy valami olyan tok kell majd nekik, ami 3,5"-os, de 2,5"-os lemezeknek.
Holnap megkerdezem a ceges rendszergazdakat, hatha ok is tudnak segiteni egy-ket tanaccsal.

Koszi meg egyszer mindenkinek!

> Most viszont egyre inkabb azon izgulok, hogy hogyan tudom berakni majd a 2,5"-os lemezeket a
> 3,5"-os helyekre. Most meg csak ilyen helyfoglalok vannak ott, ugyhogy valami olyan tok kell
> majd nekik, ami 3,5"-os, de 2,5"-os lemezeknek.

http://www.kingston.com/us/memory/search/?partid=SNA-DC2/35

a "must order with Kingston SSD" kijelentést ne vedd komolyan, önállóan is rendelhető, (keress csak rá webshopokban a típusszámra) illetőleg több gyártónak van hasonló/megegyező terméke.