[Megoldva] Could not connect - feladom

Van egy kb. két hónapja vett gépem, rajta egy Win 8.1 Pro.
A jelenség, hogy bizonyos cím/protokoll/port esetén a kapcsolat nem jön létre. Egészen pontosan inkább azt mondanám, bizonyos esetekben megy, a legtöbb esetben nem.
Általában nincsen gondom http és https kapcsolatokkal, és többnyire az ssh is megy, de azért vannak kivételek.
Nem csak "távolra": pl. képtelen vagyok belépni a routerembe akár webfelületen, akár ssh-val. A nyomtatók a Windows szerint offline vannak, az nmap is mindkét nyomtatóm esetében csak az UDP/161-et látja nyitva. Torrentet nyugodtan el is felejthetem, mert nem képes a trackerekhez kapcsolódni. Természetesen a lakás összes többi gépének semmi baja, azokról tudok nyomtatni, torrentezni...
Egy-két hete kezdődtek a problémák, mostanra már mindennel próbálkoztam. Másik router, másik switch az asztalomon lévő eszközök alá. Kikapcsoltam az ESET Smart Securityt, sőt, később uninstalltam, kitiltottam a Windows Firewallt és a Defendert, a firewall service-t is letiltottam. Nincs változás.

Valaki látott már ilyet?

Hozzászólások

"A jelenség, hogy bizonyos cím/protokoll/port esetén a kapcsolat nem jön létre. Egészen pontosan inkább azt mondanám, bizonyos esetekben megy, a legtöbb esetben nem.
Általában nincsen gondom http és https kapcsolatokkal, és többnyire az ssh is megy, de azért vannak kivételek."
Ne haragudj de ezzel kábé azt írtad le hogy van egy instabil kapcsolatod porttól protokolltól függetlenül: "bizonyos esetekben megy, a legtöbb esetben nem.
Általában nincsen gondom ...". Szóval ? ;)

"Egy-két hete kezdődtek a problémák, "

Mentés és aztán frissítések előtti állapot visszaállítása?

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

Milyen interfészen férsz hozzá a hálóhoz, mit mutat az "ipconfig / all" ?

Ha vezetékes netet használsz, a wifit érdemes letiltani, a hálókártyát pedig device manager-ből kikapni és újra felismertetni.

Ahogy olvasom az asztali géped switch-en keresztül támadja a routert. Mi van ha közvetlenül csatlakozol a router-be?