Flamerobin DB admin tapasztalatok

Üdv!

Windows alatt a fenti program 0.9.2.1851-es verzióját használom arra, hogy egy Firebird adatbázisból táblákat exportáljak. Eddig ennyi kellett.
De most! :)

Adott egy Windows alapú kereskedelmi program, a maga kezelőfelületével.
Az adatbázisban adott egy kb 3000 rekordból álló ügyféltábla, amiben a fenti programmal lehet saját mezőket betenni és értékkel feltölteni (pl haj színe, listából választva).
A gond az, hogy törölni csak úgy lehet az utólagos saját mezőket (ha már nincs szükség arra a mezőre), hogy a programban egyesével üres értéket kell beállítani. Addig nem engedi ezt a mezőt törölni (pl az ügyfél hajszíne), amíg van beállított érték (listából választva).

Ez csak azt jelentené, hogy NULL-ra kell állítani a mező értékét a táblában, utána már a programból lenne a törlés.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a progival mennyire biztonságos írás műveleteket is végezni? Kell attól reálisan félnem, hogy esetleg más részét összekutyulja?

Hozzászólások

A flamerobin-t sok éve fejlesztik, nem hiszem hogy ennyire alapvető hiba lenne benne. Komolyabb tapasztalatom nincs a progival, csak játszottam vele egy kicsit régen. Amúgy baromi régi a 9.2-es verzió.

Viszont mindenképpen csinálj mentést az adatbázisról mielőtt kendácsolni kezdesz.

http://www.flamerobin.org/

Itt írnak frissebb verziót, mint amit írtál, de ezek szerint csak snapshot-ok. Érteni annyira nem értem, de biztos...

Egyébként ha csinálsz egy dump-ot előtte és utána, akkor meg tudod nézni, hogy változott-e más azon kívül amit akartál változtatni.

Firebird BIN könyvtárában van parancssori kapcsolódási lehetőség (mint mysql konzol) és abban parancsokat kiadni: isql.exe

Egyébként pedig mi IBExpert-tel dolgozunk, amikor FireBird-re fejlesztünk.

Mi a kereskedelmi termék neve?

--------------------------------
last project: www.ekaer-feladas.hu