Lenovo Y50 70 - jó vétel?

Sziasztok!
Hamarosan saját munkaeszközt kell vásárolnom, és nézegetem a piacot. Ezt a lapost néztem ki: http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/lenovo?cat=lenovo&mode=search&ord…
Pozitív benne hogy viszonylag tűrhető áron egészen erős hardvert ad.
A hardver egész biztosan megfelelő lesz. A cél:
- munka: java fejlesztés: IntelliJ IDEA, nagyméretű maven buildek, helyi SQL server, helyi app containerek (JBoss, etc), virtuális gépek: szerintem az erős proci, a 8gb ram és az ssd ehhez megfelelő
- némi játék: nem kell mindig mindenből fullhd-n maximum felbontás, de elfogadhatóan lehessen vele játszani
- ne essen szét 1-2 év NORMÁLIS használat mellett
- linuxon MINDEN kifogástalanul üzemeljen (ez kritérium, nem szabadságharc, ez a választott munkaeszközöm x éve). A játék főleg Steam -es natív játékokra értendő.

Tudom, hogy ez nem egy igazi üzleti gép. Ha jól tudom, az üzleti gépek erősebb fizikai kiépítést kapnak, mert alapvetően arra vannak kitalálva hogy folyamatosan visszük őket A-ból B-be, és ezt éveken keresztül megfelelően kell bírniuk.
Az előző gépem valami Asus volt ami magától, erősebb külső beavatkozés nélkül széttörött belül. Szeretném ezt elkerülni.
Ezt a gépet táskában minden reggel elvinném, majd este hazavinném, de közben óvatosan kezelném. Eközben nem törhet el.
Kritérium még a normális hazai garanciális és garancián túli szervizháttér. Nem baj ha nincs ingyenes kiszállás, fontosabb hogy legyen alkatrész készlet és maximum 2-3 munkanapon belül elkészüljenek vele (alaplapcsere, törött zsanér, társai).
Ha esetleg van valami javaslat másik gépre (Apple kizárva), ami lehet Dell, HP, Lenovo vagy Toshiba, szívesen látom. NVIDIA diszkrét GPU kell bele, lehetőleg optimus nélkül. Vagy Intel Iris Pro -s proci, de az sajnos ritka.

Köszi!

Hozzászólások

Nem egyáltalán nem, rossz minőség, ideapad tehát nagyon rossz garancia (keress rá a telemaxra).Nagyon gagyi billentyűzet, touchpad, hordozást nem bírja, nehéz. Szét fogja magát throttlingolni, mert gyenge a hűtés. Ne a játék legyen a szempont, ami játékra való az nem jó munkára. Asus van még ami játékra való és esetleg elmegy, de azt gondolom nem szeretnél, ahhoz képest az ideapad rosszabb.

Ha nem használsz trackpointot akkor T440p az jó gép, és M-s proci van benne nem u-s, illetve 830M ami elég gyenge, de dedikált nv:
http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/lenovo?cat=lenovo&mode=search&ord…

Nem baj ha a GPU nem erős, elég, ha elfuttatja a játékokat elfogadhatóan, nem igény a hardcore gaming. Csak néhanapján elindítanék egy Left4Dead2 -t és ehhez mérhető címeket, semmi komoly. Viszont ilyenkor ne kapjak agyérgörcsöt a 2 FPS-től.
szerk.: nem tudom mi az a trackpoint, és a tapipadot sem használnám _soha_. :)

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

L4D2 -re eleg lehet az intel HD 4600 mondjuk 1366x768-ban medium korul.

Mennyi az osszeghatar? Suly fontos-e?

BTW Lenovo-t nem ajanlok, sok a gond veluk, es remalom a garancia.

Nekem egy MSI GS60-am van. hardverileg kb hasonlo a lenovo-hoz amit linkeltel. (ami ebben plusz, az a 16GB ram, a 2db M.2 foglalat es SSD raid lehetoseg, AC-s wifi, meg a stealseries bill.) Ha jarsz kulfoldon kb 350.000 kornyeken beszerezheto. Nincs ket kilo, es 2.5cm vastag, de nincs benne ODD, es az akku is csak 4 orat bir.
2 ventilatoros a hutese, kulon a CPU/VGA es ez nekem tetszik. Az pedig, csak a hab a tortan, hogy bele tudsz nyulni az EC firmware-be. Egy kicsit atallitottam a gyari homerseklet-fordulatszam parosokat, es szinte hangtalan a gep. Teljesen mindegy az is milyen feluleten hasznalod, ugyanis a levegot felulrol szivja a bill es a kijelzo kozott levo racson at.
Eddig, 6 honap alatt 1 negativuma van, irtozatosan gyujti az ujjnyomokat.

https://www.youtube.com/watch?v=4ICjqsUk82o

Amennyire probaltam, nekem mukodott rajta minden linux alatt. (ubuntu + Slitaz)
--
"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Se a zsanérjai, se a billentyűzete, se a hűtése nem arra lett tervezve, hogy napi 8 órában űzd rajta az ipart. Erős consumer gép, játékra ajánlott is, munkára amikor erős kell vannak megfelelő gépek pl.: http://www8.hp.com/us/en/campaigns/workstations/zbook-17.html. De egy T440p simán elég lehet a vázolt felhasználásra, és az össze van rakva. Egy noti nem csak a hardver.

A zsanert meg esetleg alairom, de hutes es a bill pont azert mert "gamer" arra lett tervezve, hogy birja a napi 6-8 ora nyustolest.

(Egyebkent, munkahelyen radugom a 28-as monitort + eger/bill kombot, otthon detto, szoval meg a bill sem veszes.)

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Akkor konkrétan hordozható asztaliként használod, nem csoda, hogy nem érdekel a minőség. Mondjuk erre is sokkal jobb az üzleti a dokkolhatóság miatt. Nem a gamer noti nem napi 8 órára van tervezve, nem véletlenül gyártanak 600k-s workstation kategóriás lapost.

Láttam már ilyen MSI-t is, hasonló asust is, misőségre egy rossz vicc egy TP-hez képest.

Az összeghatár max-max-max 400, de úgy hogy akkor ájuljak el a géptől. Inkább 300-350. Köszi, megnézem ezt az MSI -t, csak félek tőle, mert jót rajtad kívül még senkitől se hallottam a márkáról. Mindig is az volt az elképzelésem hogy olcsó consumer cuccokat gyárt, amik se nem jók, se nem tartósak.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Én is szemeztem ezzel a noti-val, de az infók alapján, amit innen-onnan szedtem inkább lemondtam róla. New Razer Blade ugyan kb. 3x ár, de megéri a várakozást. Én egy Alienware M14X-ből léptem ki, képzelheted most milyen egy i915 :-) De várok, gyüjtögetek.......

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

Nekem 2 év óta van egy Lenovo Y580-as gépem.
A legnagyobb negatívuma eddig az, hogy nincs benne HDD visszajelző LED.
Ja, még egy: Hiányolom a wifi ki/be kapcsoló gombot is.
Más különösebb bajom nem volt vele. Linux (Ubuntu, Mint - MATE) működik rendesen.
Játékok úgyszintén. Gondolom a Y50 csak jobb lehet ennél.

"A legnagyobb negatívuma eddig az, hogy nincs benne HDD visszajelző LED."
"Ja, még egy: Hiányolom a wifi ki/be kapcsoló gombot is."
Ezek egyáltalán semennyire sem érdekelnek :) Köszi az infót!

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

En ezt hasznalom lassan 1 eve, munkara.
A Dell businesshez képes a touchpad gyenge, mas baj nincs vele
.

Még valami: a munkád során mennyire érik burst jellegű terhelések a procit? Értem ezalatt azt, hogy nem pörög 100%on a proci a munkanap folyamán, hanem pár percenként mondjuk csinálsz valami komolyabb műveletet (build, render, nem tudom mi a munkád). Az érdekelne hogy a hűtés mennyire sínyli meg azt hogy nem gamer jellegű a terhelés, hanem időszakos. Hangos-e a venti ha felpörög, stb.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C