ATW helyzet

Valakinek van valamilyen infoja? atw.hu nem jon be, az egesz infrastrukturank all, es a telefon is elerhetetlen.

UPDATE: 50 min utan ugy nez ki minden megy ujra :-)

Hozzászólások

Telefonjuk valószínűleg VoIP, ezért nem elérhető. Komolyabb router hiba lehet náluk (jobb híján a Deninetet kérdeztem meg, mert náluk is látszik az ATW forgalom hiánya). Várjuk a fejleményt mi is :)

Elszállt egy eszközük. Többet mi se tudunk.

"Az EU nem adott támogatást az IRC-re ezért lelőjjük" - koszik

:D

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Sztem nem minden, van naluk egy szerverem, arra epp most leptem be, az elerheto.

nem minden volt elérhetetlen, én a gépeimet (egy virtuál, egy colo) elértem gond nélkül. azt viszont láttam, hogy dataland (atw gépterem) operátori ügyeletese leesett skyperól.

múlt héten a Deninet is állt fél órát...

Most úgy néz ki megint nagyobb gond van :/

Amit eddig lehet tudni:
- Klíma rendszer off
- Részleges leállások
- Jelenleg telefon sincs már

Én délben kaptam riasztást a szerverektől, hogy melegednek, akkor még telefonon elértem őket, mondták, hogy a klíma kiment.
Aztán kb. 1 körül lekapcsolták a szervereket.
Kb fél 3 felé újra mennek, de belépni nem tudok, ssh-n elérhetetlen mindegyik.
Hotline meg elérhetetlen...

Amúgy igen, ilyenkor alap lenne, hogy legalább FB oldalukon kiírnak valami gyorshírt.

Miért választ valaki magyarországi szolgáltatót egyébként? Mert ha a ping miatt akkor nem hiszem, hogy fél órás pingnél bármelyik nyugati szolgáltató lassabb lenne. A könyvelő nem tud mit kezdeni az angol nyelvű számlákkal?

A nagyoknál pedig még az árak is jobbak, mint az itthoni kis szolgáltatók árai. Ilyet még nem tapasztaltam. Vannak leállások, de a kommunikáció nem áll le, nem tűnik el mint pl az Activesoft napokra.

A fő sztori itt volt elérhető, lehet, hogy ismerted őket, vpsplant néven futottak.
http://hup.hu/node/81735

És az én személyes sztorim:
többszöri leállás napokra.
A végén úgy döntöttem, hogy szabályosan felmondom a szolgáltatást. Napokig leveleztem az ottani emberrel, nemtom ki volt, rendszergazda vagy ügyvezető, fene tudja.
A lényeg, hogy a felmondás után lekapcsolta a szervert és előadta, hogy indul a 30 napos felmondási idő. Én meg ragaszkodtam hozzá, hogy nem fogok fizetni egy fillért se, ha egyszer lekapcsolták, ugyanis a felmondási idő alatt mindennek üzemelnie kell.

A végén a csóka elküldött melegebb éghajlatra, hogy ő befizette helyettem csak hagyjam békén :D
Több oldalas levelezés volt, a support rendszerükben :)

A legjobb az volt, hogy előadta, hogy a hup-os bejegyzés miatt büntetőfeljelentést tettek :D

De nem csak ebben voltak pöcsök, egy domainem is volt nálunk, több hónap alatt se voltak képesek arra, hogy átírjanak benne 1-2 adatot. Nagyon szánalmas bagázs volt.

Nekem még felvették a telefon, igaz, az icinga 5 perc után szólt, oszt rájuk csörögtem hibát követő ~8 percen belül. Akkor tudtam velük beszélni, igaz, konkrétumot nem tudtak mondani, de onnantól engem már nem is érdekelt, h nem a mi szerverünkkel van gond. Valami 1h20 perc körül álltak meg, szerver restart is volt.

Magam részéről tegnap 18 óra körül elértem az operátorokat, egy 40 perces fsck után pedig a szervert is.
Ma reggel rákérdeztem: valóban a klímával volt a gond. Valóban azzal. Ugyanakkor a 3 órányi kiesés a vállalt éves 9,78 (99,9 % év/óra) órányi max. kiesés mellett még mindig tökéletes a Dataland (ATW) szolgáltatása.

Áll a VPS-em, az atw.hu sem megy. Tud róluk valaki valamit?

Szervusztok !

Ma reggel sem tudtam belépni, egyébként tegnap (2016. július 1.) késő éjjel sem volt kapcsolatom a VPS-emmel. Előzőleg is volt egy átmeneti periódus, azt hittem, hogy valaki nagyon lefoglalja az erőforrásokat.

Az ssh con@admin.vps.atw.co.hu -p 222 bejelentkezve bejön a kép, de az 5-ös konzol képernyő nem jön be.
Az még egy további furcsaság, hogy a CPU-time 1-2 perccel az ismételt bejelntkezést követően is csak néhány másodpercet növekedett ?!

Én éjfél körül vettem észre a problémát, tehát már legalább 12 órája tart. Még akkor hívtam őket telefonon, akkor az volt a válasz, hogy tudnak róla.
A tünet: A VPS-t le lehet állítani, de ha megpróbálom elindítani akkor paused állapotba kerül.

--
http://blog.htmm.hu/

hat elso helyen talan mert kevesebbet fizettunk eves szinten es jobb hardvert kaptunk a kevesebb penzert eleve, masodik helyezetkent talan a jobb managment lehetoseg (vnc, admin console es a tobbi), bar meg kell hagyni hogy ez az sshs konzol ez eleg nagy vicc, en hasznalok mashol is vpseket, es altalaban az ilyesmi egy kulturalt web feluleten zajlik, reinstall, reboot, minden, eleg puritan ez a belogolos konzolozas de a semminel jobb, csak eleg kispalyas. Es hat talan meg azert is mert "remeltuk" hogy talan megbizhatobb lesz a dolog tekintve hogy a regi hardver mar 4 eves volt es azota ment ott, ergo 5 evnel mar elkezdtem volna kicsit aggodni hogy barmelyik percben osszecsinalhatja magat... kb ezek voltak az okok

Sajna az iadmin.hu felulete se megy, ahol a domaineket kezeljuk, amit nalunk regisztraltunk. Azt nem ertem, hogy a sima stroage szerverhez ennek a feluletnek mi koze, de szurkolok, hogy minel hamarabb osszekapjak magukat.

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron