Vivaldi böngésző az Opera korábbi vezérétől

Jon von Tetzchner nevével fémjelezve új böngésző érkezett a színtérre Windows, Mac és Linux alá (rpm és deb csomag elérhető) Vivaldi néven.

Chromiumra épül a program, első ránézésre talán a régi Opera ugrik be. Bár nincs bookmark toolbar, F4 billentyűvel Előcsalogatható az oldalsó menü ahol a könyvjelzők, levelezés, letöltések stb, vannak. A használatot segíti mouse és rocker gesture, Speed Dial és az F2 gomb megnyomására előugró Quick Commands menü is nagyon kényelmes. Az alap beállítások elég szerények, de a Chrome beállítások elérhetők a vivaldi://flags alatt. Apróságok teszik egyedivé, mint az oldal színére változó tabok színe vagy a tab preview, amik reméljük még bővülnek a jövőben.

Hozzászólások

Levelezés még nincs, csak a helye.
Terveznek syncot is https://vivaldi.com/#Coming
De notes legalább van, meg tab grouping is, bár utóbbi kissé bugos. Tabokat lehet fel/le/jobbra/balra helyezgetni.
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Vihette volna a Pesto-t is.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

"Jon von Tetzchner nevével fémjelezve új böngésző érkezett a színtérre Windows, Mac és Linux alá (rpm és deb csomag elérhető) Vivaldi néven."

Ja. Deb csomag nálam csak amd64, vagy rosszul látom? Már napokkal ezelőtt kíváncsi lettem rá, a vivaldis fiókomra jött az értesítés, de csak ezt a deb csomagot tudom letölteni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nekem is Core 2 Duo-s gépem van. Semmi extrát sem használok rajta, a mai napig kiszolgál. Kapott SSD-t, röpül minden, ami nekem kell. Amúgy anyagilag sem vagyok annyira eleresztve, hogy különösebb indok nélkül most gépet vásároljak.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Nohátnohát. Eltelt megint egy fél év, kijött megint egy Opera-utód böngésző. Ami az N+1-ik webkites/blinkes valami. Én tartom csak "mókásnak"? Mindég kijön egy újabb, mindég megy az örvendezés, aztán meg néma csend :-(