Webtudor S1E1: Az OOP alapjai (1. rész)

Kedves HUPtársak!

Mint már korábban jeleztem, online médiamerényletre készülök az informatikai tudatlanság ellen. Nagy örömmel jelentem be Nektek, hogy a sorozat első előadása terv szerint február 4-én 20:00-kor kerül közvetítésre Az OOP alapjai (1. rész) címmel.

Az előadás élőben nyomon követhető lesz YouTube-on és Google Hangoutson, de utólag is visszanézhető lesz. A műsor első fele a téma ismertetéséből, a második fele közösségi kérdésekből és válaszokból fog állni. Amennyiben elegendő érdeklődés mutatkozik, természetesen további részeket is fogunk közvetíteni.

Addig is, hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek minket a közösségi csatornákon, iratkozzatok fel az RSS feedünkre, vagy a nagyon konzervatívoknak ott van egy hírlevél is:

Természetesen nagyon örülünk, ha másnak is elmondjátok. :)

Hozzászólások

A weboldalon nem jok a CSS-ek, a JS-ek hivatkozasai. 404 mindegyik.

- Szerintem a template, ha van egy fix, jol megtervezett design (akar egy megvasarolt template alapjan is), akkor az a site elete vegeig kitarthat.
- HTTPS: pont ezert nem is nagyon szeretem a kulso stock templateket, amiket nem lehet modositani, mert kb. ezt a legkonnyebb fixalni... A sajat template-t ezzel szemben oda teszed ki, ahova akarod, es azt irsz at benne, amit akarsz
- A Mandrill integracio - ha jol latom - technikailag az SMTP supportot jelenti. Ezt ma mar minden kicsit is ertelmesnek tuno CMS tudja...
- Ezt a legkonnyebb, legrosszabb esetben valami hozzairt cucc megoldhatja.

Felre ne ertsd, a wordpress egesz turheto CMS, de botranyos a biztonsagossaga, raadasul kulso pluginekkel hajlamos elszallni eroforrasugyileg.

--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

> ha van egy fix, jol megtervezett design, akkor az a site elete vegeig kitarthat.
Szerinted. Csak ugye a legalaposabb tervezéskor sem tudsz olyan igényekkel számolni, ami mondjuk egy év múlva jelentkezik csak, ne adj' Isten külső hatás miatt.

> HTTPS: pont ezert nem is nagyon szeretem a kulso stock templateket, amiket nem lehet modositani
Tulajdonképpen mi olyan nehéz átírni néhány linket? :D

> A Mandrill integracio - ha jol latom - technikailag az SMTP supportot jelenti.
A Mandrill ugyan elfogadja az SMTP csatlakozást, de tömeges levélküldésnél azért jó, hogy van Mandrill API.

Jól értem, hogy ezek alapvetően backendes előadások lesznek? Csak mert ha nem (vagy ha lesz nodejs :)), lehetnének olyan előadások, mint javascript OO, js funkcionális és js event-driven megközelítésben. Azért így, külön-külön, mert a gyakorlatban ezek keverednek egymással, de az alapok ismerete nélkül sokkal nehezebb megérteni, mikor mi és miért történik.