fizikai ram emulálása

Sziasztok!

Van egy autodiagnosztikai program aminek a gépkövetelménye min 3GB ram és ezt a paramétert az install alkalmával csekkolja, ha nincs meg, nem is lehet megpróbálni mennyire döcög.

Adott egy dell d430-as régi gép ami parlagon hever de mindenféle elkefélt oem okból max 2GB fizikai memória rakható bele.

Ezen kettőt szeretném összepárosítani, és nyomoromban azon gondolkoztam, hogy miért is nem lehetne virtuális memóriát valamilyen segédprogrammal fizikaiként behírdetni?
Ezúttal viszont a gugli nem volt a barátom :(

Sajnos a virtuális memóriaméretet nem vizsgálja a telepítő, csak a fizikait. Van esetleg valakinek tippje, miként tudnám átverni?
Komplett virtuális gép futtatása még játszhatna, de ahhoz kevés ez a vas. :(

Előre is köszönöm az ötleteket!

Hozzászólások

egy gyors ötlet: ha standard ms installeres csomag, nézz utána a paramétereinek, rémlik, hogy bizonyos dolgokat rá lehet erőszakolni, talán force install is van.

Tedd be a diszket egy jobb gépbe, telepítsd fel, tedd vissza a diszket a gyenge gépbe.

--

W32dasm vagy ida segitsegevel megkeresed a hibauzenetet es elotte a dontesnel atirod a je-t jne-re vagy forditva vagy siman jmp a masik agra vagy a cmp-nel atirod a 3 gb-ot 1 gb-ra mondjuk.

Ez a verzió engem más ügyben érdekelne. Régebben kellett volna egy ilyen módosítást csinálnom, de nem tudtam megoldani. Van valami értelmes leírás a dologról, hogy hogyan kell? Ha jól emlékszek odáig eljutottam, hogy megvolt az elágazás. De nem tudtam tesztelni hogy jót találtam-e, mert nem tudtam megmódosítani és menteni.

X86 assembly kézikönyvből kinézed az új utasítás kódját (Intel ad ki hivatalos referenciát, de Google is segít). Disassembler megmondja neked a fájl offszetet. Tetszőleges hex editorban megnyitod és átírod X-et Y-ra. De nem tartom kizártnak, hogy egy okos disassembler ezt mind egyben tudja, amikor én evvel foglalkoztam (10 év?), még nem ez volt.

--

Ha dolgoztál már disassemblerrel és különféle binárisok működésének módosításával, akkor te is tudod, hogy ez nem mindig ilyen triviális. Elég, ha csak az exe tömörítére gondolunk. Valószínűleg sokkal egyszerűbb az installer-t módosítani, ami az esetek többségében script alapú és kis szerencsével paraméterezhető. Mivel semmit nem tudunk a telepítő-készletről, nehéz konkrét tanácsot adni ez ügyben. Ha MSI-ről van szó, ahhoz korrekt szerkesztők vannak és lehet, hogy 5 perc megoldani a problémát.

Az eredeti témára válaszolva:
Fizikai RAM-ot szerintem nem fogsz tudni "emulálni" Windows alatt, legalábbis nem tudok ilyen megoldásról. Vagy megpróbálnám kitömöríteni a telepítő csomagot, és reménykedni, hogy így is elindítható, vagy (ahogy többen is írták) egy olyan gépen feltelepíteni, ami megfelel a rendszerkövetelményeknek.

Telepítsd fel egy másik gépre, majd onnét másold át a telepített programot a laptopra.
Ha esetleg a regisztribe is irkál, akkor azt a részt exportáld/importáld.

Köszönöm a sok tippet, megoldódott.

- a disassemblerhez kevésnek éreztem magamat, skippeltem
- az Installshieldes telepítő -z kapcsolója nem segített, más relevánsat pedig nem találtam :(
- mivel volt konkért verziójú .net követelménye is, első körben nem akartam meglévő, működő környezetet szétcseszni -> install+copy megoldást az utolsónak próbáltam volna

végül specifikusan a programra keresve találtam megoldást: egy vacak .ini-ben kellett átírni a ram értéket :D

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"