Boot egyszerűen leáll (UPDATE)

Fórumok

Üdv!

Egy Lenovo Z585-ös notebook-al lennének problémáim, mint Arcsibo-nak is van/volt, néhány témával ezelőtt, annyi különbséggel, hogy nekem AMD A10 és AMD Radeon HD 7640G + HD 7600M Dual Graphics van a gépben. (Azt a problémát ami a témában volt, azt nekem sikerült megoldanom.)

Gépemen FreeBSD 10.1 Amd64 + Windows 8.1 64bit volt dual-boot-ban. A FreeBSD törlésre került és helyére akartam felrakni egy Linux Mint-et (17.1, MATE, Amd64). A telepítés végig is megy, minden tökéletes, majd újraindítás után a Grub-ból indítva csak egy fekete monitor fogad. Recovery módban látszódik, ahogy elkezdődik a kernel betöltése, majd 0,001s körül leáll az egész és csak a reset segít. Mivel ekkor azt írja, hogy ACPI-t töltött, így megpróbáltam acpi=off-al indítani és tovább is jut, ám ugyanúgy leáll.

Log természetesen ezt még nem menti le. Eszembe jutott az Arcsibo által is írt probléma így a Mint 3.13-as kernelét Live-ból lecseréltem az Ubuntu repository-ban található 3.16-ra (Anno a 3.14-es kernel és a felettiek működtek nekem.) ám ez sem segített.

Megpróbálkoztam egy Ubuntu Server 14.10 telepítéssel is, ám az is ugyanazt produkálta.

Próbáltam állítani a BIOS-ban az UEFI és Secure Boot dolgait, de az sem segített.

Érdekesség, hogy LiveCD-ről tökéletesen működik minden (Linux Mint, Kali Linux, Ubuntu). Egyedül a Hiren's Boot 15.2-n lévő PartedMagic disztribúció produkál még hasonlót. (Még a SystemRescueCD, ami érdekes mert ott nem tölt be mindent, például nem tudok SysLinux-ból GAG-ot meg FreeDOS-t indítani, de ez szerintem nem a fentihez kapcsolódik.)

Valaki valamit tud tanácsolni? Csak nálam fordult elő ilyen?

UPDATE:
Már annyira untam magam, hogy mindennel próbálkozok. Egy Kali Linux 1.0.9a (legújabb) 32bit-es verziót kezdtem el telepíteni a gépre és ez meg megy tökéletesen.

Hozzászólások

UEFI-boot / nem UEFI-boot kontra MBR / GUID-partíciók.?
Amúgy nekem állt már le boot-folyamat business HP-n rossz táp miatt..
--
God bless you, Captain Hindsight..