Thunderbird probléma

Van egy Windows-os Thunderbird profil, mérete majdnem 20 Gb, kb. 10000 levél lehet benne tucatnyi könyvtárban, egy 4 Gb-os Inbox mappával. Az utóbbi időben ezt a hibaüzenetet dobja:

"Nincs elég hely a lemezen az új levelek letöltéséhez. Töröljön régi leveleket vagy ürítse ki a Törölt elemek mappát, hogy több helyet nyerjen."

Természetesen a lemezen van hely bőven.
Azt hittem, a közelmúltbeli frissítés miatt van, de visszatérve régebbi verziókra és a profilt megetetve velük, ugyanezt az üzenetet kapom a Letöltésre kattintva.

A kérdésem: hogyan tudnék ettől a problémától megszabadulni? Nem ragaszkodom hozzá, hogy az összes levelem elérhető legyen egy profilból, az is jó lenne, ha a következők ugyanebben a struktúrában lennének kezelhetőek, a régieket egy másik profilból érném el.

A következő ötleteim vannak:
-Teljesen új profillal indulni. Ezzel a problémám: az exportált üzenetszűrők fájlját nem fogadja vissza (a régiből kiterjesztés nélkül exportálja, de az újban csak Eudorából lehetne importálni szűrőket).
-Ha lehetne esetleg olyant, hogy csak Inbox fájlokat helyezzek át, a könyvtárszerkezet és az azokhoz szolgáló üzenetszűrők megmaradjanak, ha lehet a beállításokkal és Export/Import nélküli Címjegyzékkel.

Ha esetleg Outlook 2013 alatt zökkenőmentesebb az élet és van megbízható, részletes átállási útmutató a szűrők és címjegyzék maradéktalan átvitelével, azt is szívesen fogadom.

Kérdésre szívesen pontosítom, ha valami homályos.

Köszönöm!

Hozzászólások

Szia

Annak idején outlook-kal is futottam hasonlóba.
Általában minden programnak van valami méret limitje a mail-folder méretére. Ha egy folder egy file-ban tárolódik, akkor jellemzően 2 vagy 4 GB szokott lenni ez a korlát.

Szerintem ha az inbox felét átpakolod valami új mappába (old_mails, vagy pre_2014, stb.) akkor megoldódik a problémád.

Én nemrégiben hasonló problémát (ntfs, 4GB) a thunderbird "archiválás" funkciójával oldottam meg.
Évenként külön folderbe teszi a leveleket...

A Thunderbird sem törli a leveleket a szemetes üritésével, mappák tömörítése lehet a megoldás, ha még nem próbáltad.