Printer portos hardverkulcs probléma

Fórumok

Üdv mindenkinek!

Nem is tudom melyik topikba is írjam le a problémámat, de legalább nyomtatóportot használó eszköz hibával vagyok megáldva így gondoltam ide.
A gondom a következő. Adott egy méregdrága ősrégi spéci szoftver, amit hivatalosan vásároltunk 2000 körül. 2010 körül már volt gondunk a szoftver nyomtatóportos hardverkulcsával, akkor még nagy nehezen a gyártótól kaptunk egy valami felújítottat, mert nekik már akkor is új csak usb-s volt, de a mi termékünk azt már nem támogatja.
Most sajnálatos módon megint tönkrement a hardverkulcs egyik pillanatról a másikra. Egyszer még működött aztán újraindítás és már nem is látja a gép a hardverkulcsot. A gyártó most nem tud adni másik kulcsot csak usb-t, ami meg nem csak szoftver upgraddel járna együtt hanem teljes hardver cserével is, ami sok sok 1.000 EUR-ba mérik.
Szóval keresnék olyan illetőt, aki esetleg meg tudná javítani ezt a hardverkulcsot, vagy netalántán szoftveresen tudná emulálni ugyanis a berendezés még jó darabig kiszolgálna minket a jelenlegi felállásban és csak emiatt a hardverkulcs miatt nem kéne rákölteni ennyit.

Segítséget előre is köszönöm mindenkinek.

Hozzászólások

A hardver kulcs nem Sentinel driverrel működik? Mert mi magunk cseréltettük a hardverkulcsot USB-sre mert az új gépeken már nem nagyon van printerport nem beszélve a laptoppokról! Nálunk a Sentinel drivert kellett újra telepíteni, mart a mi szoftverünk azon keresztül ellenőrzi a hw-kulcsot.
Vagy USB port nincs a gépetekben, bővítőkártyával az esetleg nem pótolható?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A hardverkulcs Rainbow Technologies Sentinel driverrel működik elvileg.
A számítógépen van usb az már többször ki lett cserélve, csak a kártyák és a szoftver lett átrakva az új ipari gépbe szóval az nem lenne akadály.
Viszont mivel jelenleg nem látja a gép a hardverkulcsban lévő adatokat így nem hinném, hogy ki tudnám menteni azt egy usb kulcsra. A gyártó meg gondolom az újabb verziónál már valami mást használ csak hogy mindenáron teljes cserét kelljen véghezvinnünk.

Tudom más cég, de nekünk 10 ezer Ft-ért cserélte a gyártó a printerportos kulcsokat USB-sre. Szerintem az nem érdekli őket, hogy a régi működik-e, csak le kell adni, nehogy plusz példányt tudj használni!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Használok Sentinel hardver kulcsos terméket - igaz USB-set. A Graphisoft is Sentinel-ezett. A működéshez futnia kell a Sentinel service-nek a hardver kulcsos gépen. A hardver kulcs visszaad egy egyedi azonosítót, amire aztán a cég személyre szabott licenszet küld a felhasználónak. De lock-olható a software MAC address-re vagy HDD-re is, csak akkor nem az USB egyedi azonosítóját, hanem a MAC-ból vagy a HDD-ből számolt azonosítót használja. A MAC és a HDD természetesen manipulálható.
Persze lehet, hogy a ti esetetekben valami régi mechanizmust használ a Sentinel, és ezért nem lehet olyan egyszerűen átrakni...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Fake.

Mégpedig azért, mert a képen látható zöld átalakító egy olyan passzív USB -> PS/2 átalakító, amivel olyan USB-s egereket lehet rádugni a PS/2 egér portra, amik képesek USB és PS/2 egérprotokollt egyaránt beszélni, viszont fizikailag csak egyféle (USB) csatlakozó van a rajtuk lévő kábel végén.

Hasonlóképp, az előtte lévő világosszürke átalakító is egy olyan PS/2 -> RS232 átlakító, amit kétprotokollos egérhez lehet használni. (Az egér beszél PS/2 és soros protokollt is, de a fizikai csatlakozója csak PS/2 mini DIN)

A géphez legközelebb lévő vajszínű(?) adapterről elhihető, hogy egy aktív soros-párhuzamos átalakító. Az utána következő fekete egy DB25 -> DB9 átalakító. A történetnek ez a része rendben van.

A kép egyébként ott is gyanús, hogy valószínűleg egy brand 2U rackes szervert ábrázol, a screenshoton pedig P55 chipset szerepel, ami egy desktop chipset, rackes szerverbe aligha tett bármelyik OEM is olyat.

Ez továbbá azért is kamu, mert mind a CSC0101A, mind az FT2232H egy-egy USB device, akik USB hostra vágynak ellendarabként, ergó semmiképpen nem köthetőek össze sem így egymással, sem pedig egy USB flash drive-val.

A géphez legközelebb lévő vajszínű(?) adapterről elhihető, hogy egy aktív soros-párhuzamos átalakító.

A valóságban sokkal hihetőbb, hogy az egy DB9-DB25 soros-soros adapter, ami szintén passzív cucc, és amikor bejöttek a DB9-es csatlakozójú egerek, akkoriban a DB25-ös porttal ellátott gépek miatt az egerekhez adták az ilyeneket (nekem is volt egy '91-es Logitech-hez ilyen).

Helyileg hol van, illetve szedted-e már szét?

Érdemes lenne bele kukkantani. Valahol láttam már Rainbow-s USB kulcs hekkelést a neten, egy soros eeprom olvasóval egyszerűen kinyerhetők belőle az adatok. Előfordulhat, hogy a printer PORT-os verzióval is meg lehet játszani, és kiváltani egy USB kulccsal házilag. Nyilván ez eléggé csalás, de komoly pénzeket le tudnak akasztani egy ilyen kulccsal, holott teljesen gagyi.

Hasonló csónakban (LPT portos USB kulcs, utolsó darab cserélve) volt már nálam is. A lecserélt működik szerencsére, de ha beadná a kulcsot, valószínűleg inkább a szoftver magáncélú megtörésének az irányába indulnék el, hiszen legális licencem az van hozzá.

Most csak tippelek, de nem az ITR-el szivsz? Mert ott a ceg anno meg eleg olcson cserelte a regi LPT kulcsokat USB-sre
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Sajnos egy skót cég (IMS) mérő programjáról van szó. Eddig sem volt egyszerű velük a kapcsolattartás, amíg még minden működött, de most még nehezebb sajnos.
Itt vannak a képek a hardverkulcsról:
http://kepfeltoltes.hu/141113/Hardverkulcs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hátha így egyszerűbb elképzelni a dolgokat. Viszont a benne lévő chip sajnos így sem látszik.
Most próbálkoztam a Kürt Kft-nél, de egyenlőre még ők is csak hümmögtek az adatmásolással kapcsolatban.