Tervezhető közlekedés autóval Bp belvárosában

Fórumok

Üdv,

ez inkább csak ötletgyűjtő topik lenne, hátha valakinél megvan a tökéletes recept.

Felállás: 1) ugyanazon az útvonalon ingázik az ember pl. munkahely és otthon. Egyik nap megvan az út 20-25 perc alatt, másnap meg 50-60 perc. Egyedüli workaround jelenleg h. az ember elindulás előtt 20-30 perccel ráles a gugli maps-re, van-e piros/fekete a szokásos útvonalon. Ált. akkor lesz ilyen, amikor aznap épp elfelejtettem megnézni. Van olyan rádió csatorna Bp-en, ami sűrűbben ad forgalmi infókat mint a szokásos fél óránként/ óránként, a hírek végén?
2) Az ember időre menne valahova pontosan (ügyvéd / orvos miatt stb.) nem mindegy, h. 45 percet ül a kocsiban mert feleslegesen hamar odaért v. 45 percet késik mert beállt a körút és az összes menekülőútvonal is (vagy nem is van alternatíva a célt máshogy elérni).

Nincs a problémára tökéletes megoldás, mert ha baleset történik, az borít mindent azonnal. Legalább részleges megoldás lenne, ha a bejelentett tüntetéseket, eseményeket, rendezvényeket, hétfő hajnalban feltúrt utakat stb. egy rendszer regisztrálná, és megjelenítené pl. gugli maps-on (életmenete/biciklismenet/ironman lesz 12-től 18-ig, eszedbe se jusson a környékre menni). Illetve baleseteket lehetőleg minimális reakcióidővel megjelenítse. A police.hu gépi feldoglozásra alkalmatlan adait embernek kellene bevinnie a rendszerbe, a rendőrségből nem nézem ki h. ingyen / szívességből gépi feldolgozásra alkalmas formátumban adná meg ezeket az adatokat, ill. nem jóval előre csakis az utolsó pillanatban. A szombati kerepesi úti bombariadó-hoz hasonló fasságokat is azonnal kellene sugároznia egy ilyen szolgáltatásnak, mert ami ott volt megint, az halál volt szokás szerint.

A TMC ma magyarországon egy kalap szart nem ér, néhány fix útfeltúráson kívül az égvilágon semmit nem sugároznak az országban, kilométeres dugókról realtime információt abszolute nem (csehekhez átmentem, 1000x több infót kaptam ott pl. terelésekről / egyebekről).

WP8-on nincs gugli maps app. A Nokia Here maps-nak ugyan van már pár hónapja magyar online forgalom kijelzése, de csak a nagyon főútvonalakra, szóval alkalmatlan a kis kerülőutak megtalálására. Ill. a "My commute" nevű fícsör (ami ránézésre pont az amit keresek) az szokás szerint elérhetetlen Mo.-ra. A Waze a gugli miatt szintén direkt fosul működik a felvásárlás óta WP8-on.

Hozzászólások

Pedig a Waze az pont erre való. Nyilván olyan platformot kell használni, amin az működik...

Én leszoktam róla, amikor azzal mentem, mindig belevitt a legnagyobb dugóba, azóta inkább tapasztalatból autózok. Én dudát szoktam használni, ha 1,5-2 órát dudálsz, a dugó megunja és megszűnik. Az a baj a Waze-zel, hogy ha egy pillanatra megáll a sor, akkor rögtön mindenki jelenti, hogy beállt, ezáltal rontja az út score-ját a program pedig automatikusan elterel valami sokkal rosszabb útvonalra.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Meglepően használható(nak TŰNŐ) oldalt találtam:
http://kozut.bkkinfo.hu/
http://www.bkk.hu/2014/10/budapesti-utinformaciok-egy-helyen-elindult-a…

realtime traffic infó (még?) nincs rajta, tehát a neve megtévesztő

Még nem próbáltam milyen mobilos változata(i) vannak, de látszólag maga az információ már rendelkezésre áll.
Azaz csak ott lehetne elszabni ezt az ötletet, h. a BKK nem fejleszti az adatforrás köré a fícsöröket, nem updateli gyakran az adatforrást, v. bezárja pár hónap múlva az egészet mikor kiderül milyen mutyi volt a hátterében. Tényleg, csak az az egyetlen bajom vele első nekifutásból h. BKK logó van rajta.

Úgy hívják, hogy TAXI vagy Metró vagy Troli de a kerékpár a leggyorsabb ilyenkor.
Tudomásul kell venni, hogy Bp-en belül főleg a belső kerületekben csak 3 marék szerencsével lehet időnként autóval időre eljutni A-ból B-be.

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Az egyedüli workaround tapasztalataim szerint az, ha korán mész, korán jössz. Napközben max BKV, de a tegnapi Blaha nulladik típusú találkozás után ezt sem erőltetném. Asszem beújítok egy bringára, hogy feltarthassak mindenkit.

Google Maps valós időben figyelembe veszi a forgalmi adatokat, így jó alternatívákat tud adni, meg mióta bele van integrálva a wazze, azokat is megjeleníti, figyelmezteté és figyelembe veszi.