[ Megoldva ] Gmail téves spamnek jelölés

Sziasztok,

olyan problémám van, hogy a cégünknek van kb 100 email címe, viszont 3 email címről küldött levelet a gmail a spam mappába rak. A többi címről küldött levéllel nincs probléma. Kipróbáltam, elküldtem saját címre és elsőre nekem is a spam mappába rakta azzal a hibaüzenettel, hogy több felhasználó spamnek jelölte az üzenetet (vagy feladót, erre már nem emlékszem). Miután beállítottam, hogy ez nem spam, azóta nem minősíti spamnak. A probléma ott van, hogy ezekről a címekről nagyon fontos leveleket küldenek elég sok ügyfélnek, ami ugye így nem kapnak meg. ( A spam mappát nem nézik). A kérdésem az, hogy lehet ezzel kezdeni valamit, hogy a többi usernek ne jelölje spamnek? Az nem opció, hogy jelölje be mindenki, hogy nem spam.

Szerk: Rosszul lettem informálva, kb júniustól már egy külsős cég küldi a hírleveleket.

Hozzászólások

Kerdesek:

- Sajat levelezo szervert hasznaltok vagy valamilyen szolgaltatot?
- Hirlevelet kuldtok vagy 1:1 levelet?
- Kuldtetek valaha "vasarolt" cimlistara hirlevelet ezekrol a cimekrol?
- Ha hirlevelet kuldtok, azt rendes hirlevelkuldovel csinaljatok vagy asztali levelezo programbol?

Idonkent csinalok hirlevel kuldo rendszerekre auditot ilyen celbol, ha gondolod, beszelhetunk privatban is.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Maga a pop3 szolgáltatás egy külsős cégnél van, a levélküldéshez az internetszolgáltató smtp szerverét. (A levelezés szolgáltatójánál van küldött levél / óra korlát).
A domainről másik címről megy hírlevél, de csak olyanok, amire feliratkoztak, tehát saját címlistáról.
Outlook-ból van kiküldve a hírlevél.

Van egy másik email címem, amin elég komoly spamszűrés van, az nem minősítette spamnak a levelet. Az a baj a gmail-nél, hogy ott nem szerepel a levél fejlécében, hogy mire ad pontokat.

De az érdekes egyébként az, hogy a hírleveles emailcímről küldött levelet nem minősíti spamnek, csak másik 3 címről küldöttet.

Jó lenne látni egy ilyen levelet, mert a spamnek jelölés nem történik véletlenül. Feltételezve, hogy tényleg minden rendben van vele (a küldő nincs blacklisten, a tartalmazott szöveg bayes értékei nem vészesek), akkor látatlanban egy tippem maradt: a túldizájnolás. Sokszor látok amúgy valid emaileket lepontozva amiatt, mert FORGED_OUTLOOK_HTML, HTML_MIME_NO_HTML_TAG, HTML_MISSING_CTYPE, HTML_TITLE_SUBJ_DIFF, HTML_TAG_BALANCE_BODY, HTML_TAG_BALANCE_HEAD, HTML_MESSAGE, MIME_HTML_ONLY, HTML_CHARSET_FARAWAY stb. jelzőket kap, pedig a küldő csak arra törekedett szegény, hogy nyomtatott kiadvány minőségű emailt küldjön (a miértet nem értem, de mindegy). Szóval azt kéne megnézni, hogy az adott email egy olyan rendszeren átfuttatva, ahol a spamszűrő felcímkézi a headert, milyen észrevételei vannak.

--
Coding for fun. ;)

Mint írtam feljebb, a hírlevelet nem minősíti spamnak, viszont a már egyszer spamnak minősített címről jövő levélben ha csak annyi szöveg szerepel, hogy "teszt", még arra is azt mondja hogy spam. Én úgy gondolom emiatt, hogy nem a levél tartalmával van gond, hanem az email címekkel.

ilyen mennyiségű címnél illetve hírlevélküldésnél ajánlom az SMTP.hu szolgáltatását.

esetleg küldj egy mailt a mail-tester.com oldalon található címre. itt kiderül mi a baj az smtp-tekkel, pl fekete lista hiányzó DKIM vagy SPF

Köszi a mail-tester tippet! 4/10 volt az alap. Segített rájönnöm, hogy az Exchange-ben a kimentő levelekhez (send connector) nem volt beállítva a szerver neve, és ezért alapból belső hosztnévvel HELO-zott. Beállítottam a rendes hosztnevet, ami külső DNS-ben is van, és máris 7/10. Adott egy tippet konkrét SPF rekordra is, magamtól sose volt kedvem utánanézni, de lehet, hogy ezt így egy az egyben copy-paste-elem az ISP-nek.

--

Az spf rekord mindenkepp javasolt, bar nem csodaszer, de nagyon egyszeru. Arra azert figyelj, hogy a hirleveleket kuldo szerverek is rakeruljenek. Bar a hirlevelet lehet erdemes aldomaines feladoval kuldeni inkabb. A DKIM-hez kulon plugin kell exchange-nel az utolso infoim szerint, de erdemes megnezni.

azert tulzott jelentoseget sem tulajdonitanek az spf/dkim-nek, foleg, hogy nem a spamek ellen talaltak ki. Btw. a spammerek voltak az elsok, akik adoptaltak, ezert ha pl. az spf teszten atmegy a level, nem szabad ra jo pontokat adni. Ha pedig megbukik rajta, akkor az 2 dolgot jelenthet: a) elcs*sztek az spf beallitasokat, VAGY b) domain spoofing. Utobbi esetben siman eldobhato a level, csak kerdes, hogy bevallalod-e a benak (a) pont) miatti macerat...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Ez már szerintem hitbeli vita. :) Ha van SPF és DKIM és fullosan pass, akkor szerintem érdemes minimális honorálni. A spammerek valóban tolják az SPF és DKIM-et is veszettül, mert gondolom olvasták a gmailnél a guideban, de ettől még tele lesz az emailjük mindenfélével amivel remekül felpontozza a spamszűrő.

Beállítottam spf rekordot és jó lett, most már nem megy a spam mappába annál a 3 címnél sem.

Az smtp.hu -val az a baj, hogy az általunk küldött levelek számával nézve nagyon-nagyon drága lenne. :)