téli-nyári átállás megállapítása parancssorból

Több Win (XP-s és igen, tudom) gépem van. Korlátozott felhasználóval vannak beléptetve, amelyeket nem lenne szabad kiléptetnem. Max parancssort tudok indítani és onnan kellene eldöntenem hogy a téli-nyári átállás be van-e kapcsolva. control-t hiába indítom, jogosultság miatt nem fogom tudni megnézni a dátum beállításokat.
systeminfo csak az időzónát adja meg, azt nem hogy át akar(t)-e állni amikor eljön az idő.

Hozzászólások

Szia,

Az időzóna beállításokkal együtt tárolja, elviekben egységesen, a következő helyen:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Time Zones

A TZI kulcs tartalmazza, ezt közvetlenül nem, de a tzedit.exe-vel tudod módosítani, ezt megtalálod a microsoft.com-on.

A TZI kulcsot lekérdezve, ha egyforma értékeket kapsz, akkor a beállítások is egyformák. A kulcsot lokális felhasználóknak van jogosultsága olvasni.

Viszont, ezeket az update-ekkel együtt a Microsoft is módosítgatja, illetve az időszinkron miatt az idő amúgy is módosulhat.

Lásd snq- válaszát, azzal a paranccsal lehet lekérdezni az adott registry kulcsot hogy be van-e kattintva az automatikus téli-nyári átállás vagy sem.
_Nem_ bántásként, de nem tudom hol ment félre a dolog az idő lekérdezésére. Engem az érdekel(t) hogy ha eljön az idő, akkor az adott gép át fog-e állni magától vagy sem.
Ez egy zárt hálózat, nem lehet bele NTP szervert tenni és nem is a pontos idő volt a kérdés. Kiléptetni sem tanácsos a korlátozott felhasználót (nincs se tálca, se windows asztal pl). Ezért kerestem gyors és egyszerű parancssoros megoldást annak eldöntésére hogy a pipa be van-e téve vagy sem az átállásra.

Mert gondolom pont mostanaban volt ezzel kapcsolatos problemajuk, amit a jovore nezve vegervenyesen megoldananak. Ha ennyire specifikus kerdeshez ennyire keves adat tarsul, nem kezdek el kombinalni, az ugyanis nem segitseg. Es ezt nem is szeretem masoktol sem.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

vs "Az lényegtelen, a helyes konfiguráció a megoldás."

Vedd figyelembe, hogy en ezt mar GCS legutolso kommentje alapjan irtam, te pedig a fentit akkor, amikor meg semmit sem lehetett tudni a dolgok allasarol.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

"Mivel egy közelmúltbéli esemény volt, nem igazán értettem miért kell ezt külön lekérdezni, mikor következtetni is lehet rá."
Másfelől a dátumátállítás orbitális cumi tud lenni. Láttam már olyat, hogy fizetős szoftver településkor az XP windows könyvtárának létrehozási dátumából generált kulcsot. Csakhogy az XP-k felénél a dátum átállításkor megváltozik a könyvtár létrehozási dátuma 1 órával. Viszont valamiért a dátumot használni kellett, tehát megoldást kellett rá hegeszteni. Teljesen életszerű, hogy bármi is a probléma, már most rákészülnek.

reg query HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation /v DynamicDaylightTimeDisabled vagy DisableAutoDaylightTimeSet