[Megoldva] Milyen Androidos tablet-et javasoltok max. 30k huf ért ?

Fórumok

Sziasztok,

Ismerősöm szeretne venni egy tablet-et, de nincs sok pénze rá, ebben kérném a segítségeteket!
Milyen Androidos tablet-et javasoltok max. 30k huf ért ?
Hol érdemes meg venni ? (magyar webáruház érdekelne)

Köszi, a segítséget!

Végül egy Samsung Galaxy 4-et vásásárolt akciósan, köszönöm a hozzászólásokat!

Hozzászólások

Leginkább semmilyent, de, ha mégis ragaszkodik hozzá, akkor Wayteq.

Pár hónapja vettem WayteQ xTAB-700-at edigitaltól. Fél óra után alig akart reagálni, azonnal vittem vissza, kérdezték mi baja, mondtam próbálja ki. Eladó mosolygott egyet, ő se tudta feloldani. Inkább vettem Samsungot. Drágább volt, de pöccre megy. Olcsó húsnak híg a leve, ahogy a mondás tartja.

Igen, ezt hallottam vásárlás előtt is, tájékoztattak, hogy szoftverfrissített változat, ezért is vettem meg. Ellenőriztem, tényleg az volt, ennek ellenére problémás volt. Mielőtt visszavittem, 4 órát elszüttyögtem vele, mert amúgy marha jól nézett ki és a hardvere is _nagyon_ rendben volt. És ugye out of the box működött is egy keveset. Samsungra még 5 percet nem kellett rászánni problémamegoldás céljából, pöccre ment mindig. Egyetlen dolog volt(az első SW frissítésig), hogy ha rádugtam a töltőt, 100%-ig feltöltött ÉS rajtahagytam még egy kicsit a töltőn, akkor a töltő lehúzásakor újraindult. Tapizásra viszont egy jól működő Wayteq-hez képest szerintem nagyságrenddel érzékenyebb a Samsung kijelzője.

Pont tegnap jött meg.

http://www.ebay.com/itm/201163693435?_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=5…

Eddig nincs nagy tapasztalat, de antutu: ~20k, az érintés lehetne érzékenyebb is - nehézkes néha a gépelés a virtual keyboardon, youtube videok minden gond nélkül mennek. Akksi kibírta egy napig, de mondom, tegnap jött. Nem high-end cucc, de ennél jobbat nem találtam.

tokkal vonóval (ár ~$100, szállítás Kínából ~$3, áfa ~8k HUF) ~30 rugó.

CSAK Clash of Clans-t játszani vettem. Arra tökéletes.

jAzz

Jómagam egy Wayteq 7x-tab -ot vettem. Ez dual-simes is. A hozzá adott tokkal kiváló, kézben pont jól elfér.

Valamint szereztem egy 79qci -t is , ez nagyobb, a hozzá való tok viszont szánalmas. Kézben sokkal nehezebben fér el mint az előző társa. Annyi hogy ez megkapta az android 4.4 -et, míg az előző 4.2 -vel fut. Valamint ebben 4 magos proci van.

Lényegében inkább a 7x-tab -ot javasolnám. Ugyan 2 magos proci, de teljesen pörgős, nem akad.

Nyár elején vettem a lányomnak egy ilyet, most 25k körül van.
Nagyon szép képe van, teljesen gyors, antutu 28k körül volt, ha jól emlékszem, megbizható, teszi a dolgát.
Magamnak is ilyet vennék, de számomra teljesen felesleges.
Ja GPS és GSM modem az nincs benne.

Szerintem ezt a Lenovo A3500-t ennyiért érdemes megnézni, elsőre nagyon hasonlít az Asus MemoPad HD-hoz, ami egy egész jól eltalált masina. MTK-t nem mindenki szereti (frissítések...), de általános célokra elég, és takarékos tud lenni ha jól csinálják. Mindenesetre keress rá neten ki mit szól hozzá :-)

Van nekem egy egy alig használt Google Nexus 7 (2012) 32GB android 4.4.4 eladó. Keress meg privátban, ha érdekel.

Nos, én erre itt is azt tudom mondani, mint az egyik kollégámnak. Ha nem akarsz nagy szopásokat, akkor spórolj hozzá még egy húszat, de legalább tizenötöt, és lényegesen nagyobb palettáról tudsz megbízható kütyük közül válogatni.

Én is harminc körül akartam cuccost venni, de inkább hozzáspóroltam egy kis pénzt, és lett belőle egy Asus Memopad HD. Nem bántam meg azt a plusz két hónap várakozást.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ezzel teljes mértékben egyet értek, elég sokat keresgéltem én is az utóbbi időben olcsó tabletek között és sajna elég rosszak a tapasztalatok, mindegyiknek van valami gyenge része ami későbbiekben nagy problémát okozhat a felhasználónak:
- kicsi a proci (a jelenlegi android elfut rajta úgy ahogy, de későbbi frissítésnél még nagy gondot jelenthet)
- kevés a RAM (android+alkalmazás futtatás = winfos effektus.......lassú lesz nagyon)
- 1024*800/600 felbontás a mai világban kicsit kicsinek érzem (főleg, hogy 10.1" tabikat nézegettem)
- sok panasz az akksikra
- sok panasz a hardware élettartamra ( gyakori az 1 év utáni lehalások)

ezért tényleg érdemes kicsit hozzá tenni még és komolyabbat venni, sőt ha nem sürgős, akkor szerintem a karácsonyi vásárlási időszakot is érdemes megvárni, mert akkor gyakran a drágábbak is elérhető árban kerülnek a polcokra.

--- Jaj ne, már megint én! :D ---

sajna mindegyik gyártónak van gondja.....csak valamelyiknek több valamelyiknek kevesebb.......

1 éve szabadultam meg az almás ketyerémtől, mert kijelző hibás lett, bevittem a szervizbe ahol csak ámultak és bámultak, hogy honnan van nekem ez a fajta, mert Európában nagyon ritka, sn ellenőrzés után azonnal mondták, hogy ki kell küldeni Münchenbe, mert csak ott tudják javítani...blablabla, ami 100 körül lenne....bp-en nem szakszervíz 30-ért megcsinálta, persze utána azonnal eladtam! :)

ebből tanulva nem akarok drágát venni, de gagyit sem. ASUS, SAMSUNG, LG, HP, ACER, SONY, LENOVO amikben gondolkozok, mert van szervizük itthon ha gond van.

--- Jaj ne, már megint én! :D ---

S. Tab4 7" egy nagyon jó választás a gyereknek, mert szerintem amire ő akarja majd használni, arra nagyon jó lesz.........főleg, hogy a kijelző 1280/800-as felbontású, akár filmezni is nagyon jól tud majd vele.......csak találd ki, hogy este hogy küldöd el aludni a gyereket! :)

--- Jaj ne, már megint én! :D ---