Használt laptopot, de melyiket?

Üdv,

Laptop vásárlás előtt állok, de az igazat megvallva nemigazán értek hozzá, ezért a Ti segítségeteket kérném. Elsősorban a személyes tapasztalataitok érdekelnének, hogy a lenti modellek közül melyik érné meg jobban (mindhárom kb azonos árban van).

Mindhárom gép használt, 1 év jotálással jön, áruk 120e forint körül mozog:

  • HP Elitebook 8540W - 740Q i7-es CPU-val,4 mag és 8 thread
  • Dell Precision M4500 - 740Q i7-es CPU-val,4 mag és 8 thread
  • Toshiba Tecra s11 - 620M i7-es CPU-val, dual core és 4 thread

Egyelőre ennyit tudok róluk. Továbbá azt, hogy 4gb memóriával jönnek (ez első körben 8gb-ra lesz bővítve), Quadro FX 880m 1GB videókártyával, Full HD képernyővel. Az általam választott gép elsősorban grafikai munkára (Photoshop, webdesign, applikációdesign) néha videóvágásra lenne használva.

A következő kérdésekre keresem a választ:
1. Van valakinek konkrét tapasztalata valamenyik modellel? Mennyire megbizhatóak?
2. Érdekelne, hogy milyen érv szól adott modell mellett és ellen.
3. Mivel ezek 2010-es modellek, mennyire mondhatóak korszerűnek a mai modellekhez képest? Egyértelmű hogy sok jobb gép van ezeknél, de pl egy alsó kategóriás, +30e forintb kerülő laptophoz?
4. A Quadro FX 880m 1GB mennyire alkalmas játékok futtatására? (max 2012-es játékok)
5. Van néhány i5-ös modell 520m-es processzorral szerelve, 4gb memóriával (HP 6450b, Dell E6410, Dell E4310). Ezekhez képest a fent említett 3 modell mennyeivel erősebb? Az i7 nyujtotta többletelőny megéri a +15-20e forintot?

Napi szinten használnám, 8-10 órát, ebből 4-5 munka (fent említett Photoshop és videószerkesztés kombó). Heti színten kétszer lenne szállítva(nem használva), ezen időszakon kívűl töltöről/dokkoloról menne egy külső képernyőre kapcsolva (Full HD esetleg 2560 x 1080 felbontású képernyő). A vásárlást követő hónapban belekerülne egy SSD is (mSata vagy dvd-rom helyére)

Véleményeteket, javaslataitokat szívesen olvasom. Mivel az elkövetkező 1.5-2 évben ezt a gépet használnám napi szinten munkámhoz, ezért nem szeretnék elhamarkodott döntést hozni.

Köszönettel,
outwork

Hozzászólások

Szétszedhetőség szempontjából az EliteBook vagány. XPS-t szedtem még szét, az is egy öröm volt, Toshibához nem volt szerencsém.

6450-et nyúzok több mint 3 éve, igen kevés hullott nálunk bár inkább AMD van (6455b). Volt egy széria képernyőhibával (valami flex kábel mehetett meg). Amitől nem vagyok elragadtatva a 645x szériánál az a háttérvilágítás PWM frekvenciája. Szürke háttéren nagyon villog :(. Elitebooknál nem tudom mi a helyzet.

Itt van egy pár bejegyzés HP vs Dell ügyben: http://forum.notebookreview.com/hp-business-class-notebooks/681919-hp-e…

Ja, az i7 megéri ha ki tudod használni a 4 magot.

SSD mSATA helyre jó, de a DVD helyére ne rakd, inkább oda a HDD-t és az SSD-t a HDD helyére.

Ez érdekes. Majd riogatom vele a kollégámat, aki épp nagyon szereti a Toshiját :) Amúgy nem is rossz darab.
HP-t viszont én kerülném, főleg használtan. A tervezett elavulás náluk nem csak egy összeesküvéselméleti fogalom, hanem szinte ráírják az alaplapra. Javítása meg rohadtdrága. Elitebook nem tudom miért külön széria, agyhalált lehet kapni, olyanokon, hogy pl. nincs pár alapvető shortcut, mint amilyen a tuochpad lekapcsolására lenne hivatott stb.
Persze szép, meg ... letisztult.
Ha csak ez a három lehet, akkor Dell. De én keresnék egy Fujitsut.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Kollégák szerencsésebbek voltak mint én, nekik EliteBook 8560p jutott, nekem csak egy ProBook 6545b. De mit ne mondjak, nem vagyok hasra esve tőlük. Az EliteBook nagyon jók anyagfelhasználás szempontjából, meg szépek is, de itt kimerül. Ha meg az áraikat nézzük... Én ennyi pénzért többet vártam tőlük. (mondjuk nem értem terepre minek kell 300+ kHUF gépet venni, de ezt betudom a cég IT hozzáértésének)

Igen, az Elitebook háza az tényleg szép meg erős is. Ami benne van, az viszont nem nagy eresztés. Legviccesebb házrész a jack csatlakozó körüli, hivatalosan is le kell tépni róla a kávát. Nem törik el, de először alig hittem el, hogy ez így megy.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Egy Precision 4600-am van, én is Photoshopra és egyéb fotós dolgokra használom, 128G mSATA SDD-vel, plusz 1T HDD-vel, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nem tudom a 4500 miben különbözik, de ez alapján azt javasolnám.
Az E sorozat sokban különbözik tőle, nem csak a prociban, (olcsóbb anyagok, rosszabb kijelző) azt vedd számításba. De önmagában nem vagyok benne biztos, hogy az erősebb procit ki fogod használni, memóriából viszont én a helyedben igyekeznék 8GB-t beszerezni :)

Én egy HP 8540w-t nyúzok egy ideje, csak 840-es CPU-val. Előtte egy T500-as Thinkpadet nyúztam. Tény, hogy jó az elitebook, viszont hangos, legalábbis nekem. De gyors, szép a kijelző, használható a billentyűzet (nem egy thinkpadé sajna), s SSD-vel nincs amire várnom kellene.

Nekem egy samsung rf711-esem van intel 2630QM procival, ami szinten egy 4 magos 8 threades i7-es, es sajnos az a tapasztalatom, remelhetoleg hogy csak ezt a notebook-ot erinti, hogy a hutese tul kicsi a processzornak, es hogyha HT + turbo mode bevan kapcsolva, es pl Qt-t, webkitet, kernelt forditok ugy hogy az i7z a magokat 100% C0 allapotban mutatja, akkor vagy visszaveszi gyorsan a sebesseget 1.2GHz korulire, vagy leall a gep mert tulmelegedett, szoval nemtudom kihasznalni. Emiatt mindenkeppen ajanlom, hogy ha kivalasztottad amelyiket meg szeretned venni, akkor vigyel egy Qt-t vagy webkitet, es kerd meg oket hogy megprobalhasd (akar egy elore elkeszitett usb-s live rendszerrel) leforditani (en 17 szalon szoktam), hogy hogy birja a cpu burst-ot a huto. Persze sima jatekokat birja a gep, csak hogy ha pont a proci miatt akarsz 4 magis i7-et, akkor godolom ki is szeretned telleg hasznalni.