lumbágó haver...

évek óta nem látogattál meg - így nem is csoda, hogy bő áldással kopogtattál ismét. mint azt tudod nincsen bajom a fájdalommal, pár oldalt tele tudnék írni eme "perverziómmal", kezdve a fogorvosi kezelések sportszerűen érzéstelenítés nélküli igényével, a komolyabb nyílt sérülések házi gyógyításán keresztül. sorolhatnám.

de meg kell mondjam ez most valami embertelenre sikeredett, már harmadik napja gyógyszert szedek, rögtön kettőt - ez elég ritka jelenség. sokszor csak fekszem és nézem a falat mint egy kripli, miközben mindenféle érzéstelenítő tapasz tépkedi a derekamról a szőrt. a ruhámon felül egy csodás derékmelegítő kísér még a budiba is: ezzel és a kérdőjelre hajazó tartásommal együtt távolról lehetnék akár 90 éves. a kínommal együtt röhöghetnékem van magamon - tünetileg még az allergiám is elhajtottad, mert nem merek tüsszenteni sem. tutira összeszarnám magam.

--

az egész titka mindössze annyi, hogy meló közben nem kell félni a komoly cipekedéstől, és a kezdetleges apró jelek ellenére sem kell leállni a dologgal - sőt, ha lehet oldalra fordulva kell cipelni 5000VA UPS-eket a kollégáddal. aki persze időnként szintén érintett ilyen problémákban. a komolyabb hatás érdekében hagyni kell kifázni a derekadat, ez lényegesnek tűnik. ezek után egy teljesen váratlan pillanatban egy hirtelen (de ártatlan) mozdulat szinte biztosan ajtót nyit a pokol kínjainak: kezdődik egy fincsi összeeséssel (sajnos a gyerek szeme láttára, hogy szegény eléggé megijedjen), majd a helyzet fokozására az eddigi tapasztalataidat eldobva a kemény padlón hátra kell fordulni és 1-2 órán át koncentrálni. innentől beindul az időgép is, hiszen burleszk filmbe illően mondjuk a nappali <-> fürdőszoba távolság is bő negyed óra tehető meg, amiből kb. 10 perc a felülés, a további 5 pedig a négykézláb közlekedés. néhány napig.

táppénz nyilván rendel, pedig lenne melóm bőven. talán ma már tudok játszani a gyerekkel is, mivel mint írtam harmadik napja "vajúdok" - így az egy helyben ülés művészetét már kezdem alkalmazni és immár kijár a luxus is: párszor meg tudok fordulni az ágyban éjjel (miközben patakokban ömlik rólam a víz úgy sajog).

okulásként írom, hátha valaki érintett ilyesmiben: csak óvatosan. ez az összevissza időjárás pont megfelel a kifázáshoz, és a legkisebb jeltől számított további hanyagságra már nincsen mentség. szóval csak öregesen!

Hozzászólások

Tunetek alapjan inkabb tunik gerincservnek, mint lumbagonak :(

vagy öt éve röntgeneztek, mert a tünetek akkor is abba az irányba vitték a dolgot. a debreceni sztk-ban az ívelt támlájú és ívelt ülőfelületű váró székeken átéltem némi kínt + a várakozás 2.5 órája alatt pár termékenységi táncra hajazó mozdulatot tettem önkéntelenül. a vizsgálat eredménye szerencsére negatív volt.

amennyiben a mostani kínom nem hagyna alább és a munkaképességem hétfőig nem nyerném vissza, akkor persze elmegyek megint, mivel nincsen kedvem tolószékben iszogatni 10 év múlva. szóval lehet, hogy a lumbágó csak egy kívánság a kevésbé rossz lehetőségek közül.

--
Vége a dalnak, háború lesz...
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Érdekes véletlen egybeesés... Éppen ebben a pillanatban írtam meg egy szavazást "Szokott-e fájni a derekad" címmel. Mondjuk nekem a napi 7-10 óra üléstől szokott bedurranni. Igaz, ritkán és akkor is messze nem ennyire, mint amit írsz. Inkább csak kellemetlen érzés mint fájdalom.

Kíváncsi vagyok az eredményre.

--
trey @ gépház

én a tolerálható kellemetlen érzéssel a derekamban emberkedtem tovább értelmetlenül, majd jött a kifázás. nem kellett sokáig várni, pár nap kérdése volt a dolog - szóval az említett bedurranás kiváló alapnak tűnik az ilyesmihez. bár nagy gyakorlatom azért nincs benne, életemben talán ez a harmadik keményebb menet. mondjuk ez a mostani mindennek odabasz.

--
Vége a dalnak, háború lesz...
Vortex Rikers NC114-85EKLS

azt gondolom ebben a pillanatban engem az utolsó dolgok közt érdekel hogyan nézek ki :D

amikor ki kell lépjek otthonról pár percre rajtam van egy olyan szabású hosszú atléta, amit egy átlagos 80 éves papa nem venne fel. ezen felül ott a South Park-like vesevédő 2000(?), ezeken egy hosszú ujjú vastag sportfelső. úgy ahogyan van egész visszataszítóan be van húzva egy vastag Nike melegítőalsóba. erre jön a farmerdzseki, végig gombolva. szerintem egészen embertelen látványt nyújtok: a deréktájban +10-15cm amúgy cukkerül domborodhat hátul, Quasimodo biztosan előre köszönne. sajnos a cél most nagyon szentesíti az eszközt. de ez semmi ahhoz képest, hogy az önképem jelenleg olyan, amin már csak egy fehér zokni + szandál kombó ronthatna.

ezekhez képest ősszel a biciklin vesevédővel tekerni elsőre smafu.

--
Vége a dalnak, háború lesz...
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én is 3 hétig küszködtem a lumbágóval pár éve. Azóta rettegek, hogy visszajön. Azt a fájdalmat leírni nem tudom. Talán az áramütéshez lehetne legegyszerűbben hasonlítani. De jó pár amperes! :)

Nagyon komolyan kell venni a dolgot, ha valaki ülő munkát végez. Járjatok úszni, kérjetek felemelhető workstationt (bár állva én nem tudok úgy koncentrálni), tornázzatok, erősítsétek a hátizmotokat, akkor talán meg lehet úszni.

Koltozteto vagy ? Akkor lepj ki, es dolgozz az IT szektorban, ott ilyet nem kell csinalni.

Munkakorben nincs benne a cipeles, sot pont az ellenekzoje, tilos megemelni 5kg meghalado barmilyen eszkozt, elektromos szerelest vegezni, furni faragni. :)

Vannak erre kirendelt szakertok.

Te meg felelotlenul elveszed a munkajukat, es csoda, hogy ennyi munkanelkuli van ? :D

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.