Felhők elhessegetése

Kicsit viccesen hangzik a cím, a téma már annyira nem. Ha Microsoft account-tal használod a Windows Store-t, készülj fel, hogy a OneDrive (régen SkyDrive) integrálódni fog a gépedre, akár akarod, akár nem és ráadásul nem is akárhogyan! Windows 8.1 az oprendszer jelen esetben. Abba inkább ne menjünk bele, hogy érdemes-e felhőt használni. Aki szeretne használ, aki nem nem. Tfh jelen esetben én az utóbbi csoporthoz tartozom.
Történt, hogy tesztelési célból megnéztem egy szoftver Store-ból letölthető (teljes képernyős, mondhatnánk mobiltelefonra optimalizált) változatát és összehasonlítottam a desktop-ra szánt változattal. Az eredmény most kevésbé érdekes. Viszont utána megjelent a OneDrive. Kis ikon a tálcán az óra mellett, időnként syncelget felhőbe. De én nem is ilyen lovat akartam. A telepítés hevében meg is nyomtam a gombot, hogy nem szeretnék OneDrive-ra szinkronizálni (lehet, hogy pont ezzel értem el, a fene se tudja, nem hangsúlyozták ki annyira). A lényeg, hogy ott van és löki az adataimat (jelen esetben üres könyvtárakat) az éterbe.
Programs & Features-ben nem szerepel, de még csak a Windows szolgáltatások között sem találtuk meg. Az viszont ott figyel és csak szinkronizál. A Windows Store elindítása után megtaláltam a menüt, ahol a meg lehet szüntetni a felhasználóval való összerendelést. Így az áruházból már nem lehetett alkalmazást telepíteni, de a OneDrive még mindig szinkronizált.
Nem húzom tovább, sok-sok guglizás után a Settings -> PC Settings -> Accounts -> Your Account menüpontra a lokális keresőben találtam rá. Itt a live account alatt szereplő Disconnect gombra kattintva megszüntethetjük a szinkronizációt. Ezt a megoldást sehol nem találtam meg Google-ben. Érdekes.

Hozzászólások

Akkor most sok-sok Guglizás vagy nem volt benne a Gugliban.?
És a Bing-ben.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

"készülj fel, hogy a OneDrive (régen SkyDrive) integrálódni fog a gépedre"

Bár a W7-es OneDrive kliens is ilyen jól integrálódna.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

igen, erőltetve van, de nem így ahogyan írod.

-jobb alul nyomsz a felhő ikonon egy jobb klikket, itt felfüggesztheted a szinkronizálást. egészen a kézi indításig így marad, mivel a szolgáltatáskezelőben is kézi indításúra vált a tárhelyfelügyelet.
-ha a felhő ikonon szintén a helyi menüt kéred, majd a beállításokra kattintasz, a "további információk" fülön le van írva, hogy minden egyéb művelet a gépházból indítható, amihez egy normális méretű gombot tesz oda. megnyomod és kész. de nem is kell a beállításokat keresni, hanem kattintasz a OneDrive tárhely menüre. az eredmény ugyanaz, minden kikapcsolható 4 oldalon keresztül.
-egyébként nem sok közvetlen köze van a storenak a dologhoz. ha csak nem annyi, hogy aktívvá válik a sajátgép-ben bal oldalt virító OneDrive tároló (ami ezt megelőzően valami frissítés által került ennyire előre).

eddig a pontig nem kellett sem kereső és 2 perc sem volt a nem túl drasztikus megoldás.

szerintem sokkal inkább azért szomorú a dolog, mert alapértelmezés szerint a forgalmi díjjal terhelt hálózatokban default működik a szinkronizáció, illetve az, hogy a telepítésnél és frissítésnél hiába kapcsolod ki, még egyszer próbálkozik - kicsit agresszívebben.

btw MS accounton kívül mivel tudnád használni a storet? vagy nem jól érzem a hangsúlyt a második mondatod elején?
btw2 az általad használt dc gomb nem arra szolgál, hogy az online profilodat helyire alakítsa vissza, vagy ilyesmi?

--
Vége a dalnak, háború lesz...
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Felfüggeszteni nekem is sikerült, de én szerettem volna az összerendelést megszüntetni.
Én azt fájlalom, hogy 27 kattintással jutok oda, hogy megszüntetem ezt a funkciót.
De van köze a Store-hoz, ahogy Te is írtad, aktívvá válik a szolgáltatás (és az első szembejövő live accounttal egyből szinkronizál).
btw: Azzal nincs bajom, hogy MS account-tal kell használni a Store-t, ez rendben van, nekem az a bajom, hogy egyből elkezdett szinkronizálni OneDrive-on.
btw2: Nem, a disconnect gomb "szétkapcsolja" az MS accodat és onnantól csak a helyi él.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

nem raksz bele semmit a onedrive mappába, és problem solved :)