Java Developer in Manchester

Fórumok

Sziasztok,

Először is, nem vagyok sem fejvadász, sem HR-es és nem is én foglak alkalmazni, csak egy jó lehetőségre szeretném felhívni a figyelmetek. A Rentalcars.com-nal dolgozom, és ide keressünk Java Developereket. Az iroda Manchester belvárosában van, jelenleg kb. 900-an dolgozunk itt, szal nagy cégnek tekinthető. Sokat lehet tanulni/fejlődni mind szakmailag, mind nyelvileg. :)

Támogatják a kiköltözést és segítenek amiben csak lehet.
Ha valakit érdekelne itt megtalálhatja a hirdetést: http://careers.rentalcars.com/

Ha átküldöd nekem a CV-det én odaadom azt a megfelelő embernek személyes ajánlással, (természetesen ezért előtte némi "szűrést" végzek, mert magam alatt sem akarom vágni a fát), akinek ez nem tetszik nyugodtan jelentkezhet az oldalon keresztül, ebből nem lesz harag. :)

Kicsit a városról:

A város teljes mértékben élhető, sokkal jobb mint amire számítottam mielőtt kijöttem. Aki szereti a pub-okat és a jó söröket annak Kánaán. :) Az emberek nagyon kedvesek és barátságosak, szal kb. semmi rosszat nem tudok mondani Manchesterről. Persze az időjárás nem hasonlít egy karib tengerpartra, de nem is olyan rossz, bár még nem töltöttem itt egy telet sem... :)

Az első kérdés valszeg a pénz lesz, de erre nem fogok tudni válaszolni, mert tudástól, tapasztalattól és beosztástól függ, de ha már felvették veled a kapcsolatot utána hamar ki fog ez is derülni.

Ha van bármi kérdés itt vagy akár privátban is jöhet, ha tudok válaszolok szívesen.

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

A penzhez annyit mondanek:
A magyar havi brutto eves fizetesed oszd el 100-al, es legyen az a kinti kovetelment.

Szoval ha MO-n brutto 600.000 HUF-at kererstel havonta, akkor kint kb £70k-ra vagy eselyes, amibol ugy netto havi £4000 lesz.

Ez Londonban lehet esetleg realis (bar szerintem az is tulzas, 70k-t sima fejlesztokent egyaltalan nem trivialis megkapni, mig otthon 600 brutto mar lassan kezdofizetes), itt eszakon 70k az mar nagyon komoly fizetes, szerintem manageri pozicio (bar nehol a tech lead mar annak szamit). Ugy altalanossagban 35k alatt nem erdemes szerintem probalkozni, es olyan 50-55k-ig realis (ez utobbi 10 eves tapasztalatot, vagy _nagyon_ penge, specialis tudast jelent).

Az is igaz, hogy itt peldaul a lakasberles sokkal olcsobb (havi 500-600-bol mar lehet rendes onallo lakast berelni, ezt probalja meg valaki Londonban! :)), ugyhogy aranyaiban nem biztos, hogy rosszabbul jar, aki ide jon. Meg persze birja a nedves hideget es a napi csapadekot :)

Szerencsere a fejvadasznak erdeke, hogy minel tobbet kerjen erted, hiszen annal tobbet kap o is. Az mas kerdes, hogy ha eppen nincs jol fizeto allasa, megprobal benyomni a kevesebbet fizetobe is, "jobb ma egy vereb" alapon :)

Itthon szinte lehetetlen értelmes Java developereket felszívni, akkora vákuum van a piacon. Kint mi a helyzet?

--
arch,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Köszi az infót!

Tudsz adni egy elérhetőséget?

Az egyik kollégának már meg is indult a felvételi eljárás, reméljük neki a legjobbakat. :)
Továbbra is lehet jelentkezni bátran , van hely bőven.

Tudnád engedélyezni a személyes kapcsolatfelvételi űrlapot (sic)? Kérdezni szeretnék privátban az álláslehetőségekkel kapcsolatban, ha nincs terhedre.

A kormányunk akciója után nyomok egy UP-ot Nektek (aztán lehet, hogy a végén még én is jelentkezem...)

Egy nem túl relytett UP. :)

És mennyire toleránsak, ha kicsit döcögve megy a "spoken english"? :-)

Diplomát odakint mennyire várják el?

Még mielött inaktívvá válna a topic beírom, hogy továbbra is és folyamatosan várjuk a jelentkezőket, szal názzeteke szét az oldalon:
http://careers.rentalcars.com/

És keressetek nyugodtan ha érdekel titeket.

Nos, én jelentkeztem, felvettek :)

Mindenki nagyon segítőkész, kedves volt, Batman is sokat segített/segít! Szóval akit érdekel, nyugodtan vágjon bele a felvételi eljárásba, pénzbe nem kerül :)

A CV átküldése után pár órára már csörgött is a telefonom, a HR-es srác gyorsan rá is tért arra, hogy mennyi az annyi körülbelül (ez nagyon tetszett, nincs zsákbamacska). Beszélgettünk, leveleztünk, szokásos HR kör (mindig ők hívtak természetesen + email).

Jött egy első szűrő teszt feladat, konzolos Java programot kellett írni, (nem akarok nagyon konkrét lenni, nem tudom mennyire etikus) szöveges file feldolgozás és az adatokon műveletek végzése. Én örültem neki, végre egy kis kódolás a sok JSP meg Freemarker tutujgatás után. Adtak rá elég időt, hétfőn küldték, csütörtök reggelre kellett elküldeni.

Utána egy Skype videó szakmai interjú volt két kollégával, itt a kapcsolat minősége nem volt tökéletes, picit visszhangzott a szoba, de normálisak voltak, ha nem értettem valamit, elismételték. Szokásos, mivel foglalkoztam, rákérdeztek talán egy két CV-beli elemre is, pontosan már nem emlékszem. Ekkor kérdeztek rá a konkrét, végleges fizetési igényre, amire a HR kör és az utána történt számolgatások alapján lőttem be, el is fogadták.

Megjött a szerződéstervezet és az offer-letter is, szerződést átolvastam, a kérdéseimet természetesen megválaszolták. El is fogadtam :)

A HR-es srác naponta-két naponta érdeklődött, hogy mizujs, azóta kicsit ritkábban, de természetesen ugyanúgy tartja velem a kapcsolatot, ahogy Batman is.

Mindketten amiben tudnak, segítenek, információkkal, linkekkel, tanácsokkal, szóval le a kalappal :)

Mindenesetre ajánlani tudom, mint mondtam, nem múlik rajta semmi, meg kell próbálni :)

Érdemes Batman-en keresztül küldeni a CV-t, hiszen egyrészt szintén nem kerül semmibe (csak a cégnek :) ), másrészt elég hülyén jön ki, ha utána meg segítséget kéne kérni tőle :)

Szóval up :)