Fórumok, blogok, amelyek támogatásból üzemelnek

Fórumok

Vannak elterjedt üzleti modellek a felhasználói támogatásból üzemelő blogoknál illetve fórumoknál (utóbbinál pl. egy igazán hasznos válaszért valahogy támogathatják a válaszadót)?

Egy 20 perces keresgélés nem vezetett semmilyen értékelhető eredményre. Milyen területeken van ilyenre példa? Melyik kultúrkörben terjedt el ilyesmi? Hol tudnék bővebb releváns információhoz jutni a témában?

Hozzászólások

Nálunk pl történelmi fórumon minden év elején van egy "adomány gyűtjő" időszak, akik befizetnek kapnak plusz jogokat cserébe (pl ckeditor használata hozzászólásnál, nagyobb galéria, nagyobb feltölthető képek ...stb.

Évek óta bevált.
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem tudom, hogy hol működik a támogatás alapú weboldal, blog, fórum stb. igazán jól, de az biztos, hogy az egyik legnagyobb akadály sokáig a kis összegű támogatások célba juttatása volt vagy lehetett. Pl. egy fizetős SMS szolgáltatás akár a felét is felemészti a támogatásnak. Bankból utalgatni nehézkes és drága is.

Később jött a Flattr, ami szerintem Magyarországon minimális elterjedtségnek örvend, a legtöbb felhasználó talán mégcsak nem is hallott róla. Pedig egy ilyen vagy hasonló megoldás megfelelően nagy számú támogató mellett már tetemes bevételt hozhatna.

Az ilyen-olyan kriptovaluták talán majd meghozzák az áttörést, bár nagyon minőségi tartalom kellhet ahhoz, hogy önként fizessenek az emberek érte. A reklámbevételek sokkal esélyesebbnek tűnnek.

A Flattr számlájukat már Bitcoinnal is feltölthetik a Flattr felhasználók. Változik a világ...