GCC trukkozes

Fórumok

Sziasztok!

C-ben vannak olyan nyelvi elemek, amikkel meggyulhet a fordito baja, ha kombinaljuk?
Arra gondolok, hogy milyen elemekbol lehet felepiteni egy par soros kodot ugy, hogy a fordito sok ideig bajlodjon vele?
Pl.: metarogramozas?

Hozzászólások

Segítene szerintem ha leírnád, hogy mit akarsz csinálni/elérni pontosabban. Mi lenne ezzel a célod?

Nem vagyok specialista, csak mások trükkös kódjait láttam.

Ahogy értem azt, amit kérdezel: szerintem leginkább valami össze-vissza hivatkozó "#define" preoprocesszor-trükkökkel lehetne kevés sorban olyat elérni, hogy az igaziból igen sok sorrá bomoljék ki a preprocesszálási fázisban, az meg jól megizzasztaná a compilert.

Azt nem tudom, hogy ez mire lenne jó azon kívül, hogy aki ilyet végigbogarász, alaposan megérti a preprocesszor és a compiler működését...

Jól gondolom, hogy trükkös C kódokra vágysz?

Javaslom, hogy látogass el ide.

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."

De legalább kiderült, hogy az agy milyen trükkös fordító (különösen ha a múltban túlesett néhány szóbeli vizsgán): ha egy kérdés értelmetlen, vagy nehezen értelmezhető, netán megkérdőjelezhető, hogy a pragmatikai értelme tényleg fedi a praktikus értelmét, akkor úgy érti, úgy akarja érteni illetve úgy tesz, mintha úgy értené a kérdést, hogy arra értelmes választ tudjon adni.

Mi sem jelzi jobban a jelenség alapvető voltát, mint hogy a nyelv számos helyzetfüggő kifejezést tart fenn a leírására: rizsa, mese habbal, handabanda, süketelés, dump nyomatása. Legérdekesebb talán az ősi gyökerű interdiszciplináris kifejezés, amit a közlekedés, az építőipar és politológia közösen jegyez, a köntörfalazás.