Ubquiti Unifi AP - UniFi Controller 3.2.1 nem indul , startup failed hibaüzenettel elszáll

Fórumok

Sziasztok!

Nemrég kapott a cég 4db Ubquiti UniFi Acces Pointot , amit a kivitelező cég fel is szerelt , és előttem állították be a saját gépükön!

A problémám az , hogy az UniFi controller 3.2.1 sw-t használták és náluk a program gond nélkül felsorolta a 4db access pointot , nálam viszont el sem indul , mert kb 2-3 perces váarkozás után startup failed hibaüzettel elszáll a program.

Már a program indulása gyanús , mert Unifi Controller helyett ~Product.name~ felirat látható.

Először azt gondoltam , hogy a rendszerem már túl öreg , ezért újratelepítettem , és most Windows 8.1 Enterprise + Java Runtime Env. 7 x64 telepítése után is ugyanezt a problémát produkálja a program...

Googli dobott olyan találatokat , hogy szolgáltatásként kellene indiítanom az unifi controllert , de amit ott írtak , az nálam sajnos nem működött.:S

Valaki találkozott már hasonlo jelleggű problémával , vagy ha esetleg van valami ötletetek , akkor osszátok meg velem legyetek szívesek!

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Hozzászólások

RTFM alapján ~10 perc alatt telepíthető a Unifi Controller... Pölö direkt írják, hogy 32 bites Java kell.

De mondd már el, hogy a szakik mit állítottak be? Az AP-knak gyakorlatilag nincs saját beállítása, a controller vezérli őket. Ha a szakik beállítottak egy controllert, és el is vitték magukkal, az totálisan baromság.

--

igazabol mukodnek controller nelkul is (a controller feltolti a beallitasokat az ap-kre), de ha tobb AP van akkor butasag igy hasznalni, mert nem fog menni a roaming es managelni se tudod oket.

mi epitettunk ki 4 ap-s rendszert ugyfelnek, az o szerverukre telepitett controlerrel, csak amikor a szerveruk elhalalalozott es beuzemeltek egy ujat, arra nem telepitettek fel, es igy hasznaltak meg fel evig, csak panaszkodtak hogy nem stabil, le-ledobja a klienseket stb.

A'rpi

Nekem Win7 + 32 bites JRE7-el ment. JRE8-at semmiképp se rakj fel, egyik kolléga sokáig szívott vele, mire kibukott nála, hogy csak 7-essel megy.
Másrészt a démonja logol. Nézz bele a program könyvtárába, fogsz logot találni. Amivel még szívtam, hogy valami ~30GB(nem emlékszem pontosan, FIXME) szabad helyet követelt magának, különben nem indult el.

Szia!

Alapvetően a kivitelezők egy kontrollert telepítettek a gépükre. Így Te hiába indítod el a saját controlleredet nem fogod tudni menedzselni az AP-kat, hacsak nem reseteled ki / újraadoptálod a webes felületen, viszont akkor bukod az eddigi konfigokat (mivel a saját kontrollered beállításait fogják felvenni). Ha van mód egy hálózatban elérhető szerverre telepíteni ez unifi vezérlőjét akkor érdemes lehet újra beállítani az eszközöket, mivel így lényegesen "okosabban" tudnak működni az eszközök. Nélkülük csak egy sima basic ap-ként üzemelnek, (emlékeim szerint azért pl vlanokat kezeli nélküle is) viszont azt egész stabil módon teszik :).