Milyen nettó fizetési igényt jelölhetek meg webfejlesztőként állást keresve Pesten?

Fórumok

Vidékről költöznék Pestre munka miatt és amúgy is...

A következők adottak a munkakereséshez:

- Gazdaságinformatikus (BSc) diplomám van,
- Kb. 2 évet dolgoztam egy külső Uniós projektben az egyetem alatt, mint frontend fejlesztő
- Az egyetem után 1 évet dolgoztam egy vidéki kisvárosi webstúdiónál, HTML, CSS, PHP, JS alapokon dolgoztunk, weblapokat és webes appokon készítettem
- Ezután 3+ évig voltam vállalkozó (Kft.), weblapok, webes alkalmazások stb.
- Értek a grafikai szoftverekhez, Adobe Fw., Adobe PS, Adobe Illustrator, stb. (Fw-ben készültek nálam a weblap design-ok is mindig), hobbi szinten dolgoztam vektorgrafikákkal, ikonokat, és egyéb web/app elemeket készítettem ilyen olyan célokra, van hozzá affinitásom de végzettségem és óriási tapasztalatom az nincs
- Német középfokú C. nyelvvizsgám van
- Angolból nincs papírom, nem beszélem folyékonyan, a közép és az alap szint közé lőném be a tudásomat, munkában, dokumentáció olvasás, megértés stb. sosem volt gond, és tanulnék még...
- Van némi Linux ismeretem, asztali környezetben 2-3 évig használtam Linuxt, szerverként a saját cégen belül fejlesztőszervernek, + hobbi szinten ezt azt csináltam, érdekel, szeretem stb.
- Jelenleg már 3 éve Mac OS X alapon dolgozom, úgyhogy ebben a környezetben is van némi tapasztalatom.
- Windows asztali környezetben is dolgoztam sokat mindezek előtt, és ezzel párhuzamosan

- Van B-s jogsim, ha számít valamit
- Szeretek csapatban dolgozni, alkalmazkodó vagyok, önállóan is szeretek dolgozni
- Keresem az új dolgokat, új technológiákat, innovatív vagyok és hajlamos az önképzésre, tanulásra stb.

Amiket használok és ismerek:

- HTML5, CSS3, Less
- PHP(5), Codeigniter, PyroCMS
- JavaScript, Backbone js, jQuery, ExtJS, NodeJS, KendoUI, jQuery UI, stb.
- MySQL, MongoDB, SQLite
- Git
- Debinan/Ubuntu alapú disztrók (más disztrókat kevésbé), Windows *, OS X
- Twitter Bootstrap
- A. Photoshop, A. Illustrator, A. Fireworks, Inkscape

Dolgoztam velük, de ha én döntök, akkor általában nem ezekben fejlesztek (feladatfüggő):

- Wordpress
- Drupal
- Joomla

Most ennyi jutott eszembe, lehet így is már túl részletes, ha valamit kihagytam akkor majd pótolom.

Szóval a kérdésben a lényeg, mi az a pesti nettó fizetés, amit ilyen háttérrel nyugodtan kérhetek?
Egy alsó és egy felső határ érdekelne, vagy egy olyan összeg, amit ti így kapásból rávágnátok.

Köszönöm a hozzászólásokat!

Hozzászólások

a fizetes igenyre nem tudok valaszolni de az MS office cuccot kivennem nagyon gyorsan.
teljesen irrelevans. abban a szerepben amire te akarsz jelentkezni magatol ertetodo h tudod.
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Attol fugg, milyen referenciakat tudsz felmutatni es milyen szinten tolod a felsorolt technologiakat, az a "Ezután 3+ évig voltam vállalkozó (Kft.), weblapok, webes alkalmazások stb." sokmindent jelenthet, nem mindegy, hogy csinaltal osszesen 4 statikus weblapot egy egyszeru PHP vendegkonyvvel, vagy reszt vettel egy nagyobb alkalmazas fejleszteseben kulfoldi ugyfelnek...

Backbone, Extjs es Nodejs a legizgibbek ezek kozul, ezeket jol megfizetik ha magas szinten tolod. Az egyik budapesti multinal keresnek extjs fejlesztot, na ott ha megfelelsz az elvarasoknak, netto 450k-tol kezdodik a realis ber.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Off on
Eloszor is bocs az offert. Csak az erdekelne, hogyha mar ugy is koltozol es meg nemetul is tudsz akkor miert nem mesz Nemetbe vagy Ausztriaba?
Off off

Nyelvvizsgám van, nem vettem, nem átnyomtak, nem protekcióztam, és nem is mostanában csináltam, amikor már ezer féle nyelvvizsga van, még a régi ITK Origó nyelvvizsgát csináltam meg középfok C-t és első alkalommal átmentem érettségi előtt, felkészültem rendesen, és sosem volt gondom a némettel.
Röviden: Tudok.

Az angol más tészta, utólag tanultam, magam jártam tanárhoz, + ami a munka, olvasás, filmek stb, miatt rám ragadt az évek során. Sosem jelentem ki sehol, hogy beszélek angolul, máshogy szoktam megfogalmazni, pont emiatt.

Amúgy is teljesen szubjektív hogy mit értünk az alatt, hogy valaki "tud".

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Így már más :) Sajnos sokan burkólóznak a nyelvvizsga mögé valós nyelvtudás nélkül... én meg ülök itt nyelvvizsga hiányában és vígan beszélgetek az angol ügyfelekkel, meg külföldi kollégákkal :)

Szerk: amúgy a "tud" nálam annyit jelent, hogy tud az ember folyamatosan beszélgetni, társalogni hétköznapi témákról is, vagyis a klasszikus középfokú tudás. Nem jelenti azt, hogy perfekten, azt jelenti, hogy megértik különösebb nehézség nélkül.

Rengetegen tudnak angolul, és németül, és egyéb nyelven, fiatalok, egyedülállók, gyerek nélkül stb. mégsem mindenki költözik el az országból, nem is értem miért kéne? Akkor miért nem csatoljuk magunkat Ausztriához, és akkor beszélünk németül, és nem kell költözni?
Nem szeretnék az országon kívül dolgozni, ha van még alternatív itt országon belül. Dolgoztam már (odaköltözés nélkül) osztrák cégeknek, szóval nem teljesen ismeretlen a dolog, de nem minden a pénz az ember életében szerintem, és nekem is vannak egyéb szempontjaim, amik miatt inkább Pest.
Persze nem vagyunk egyformák, nem kell megérteni semmit, meg nem kell egyetérteni. :)

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Rendben, megprobalom atfogalmazni a kerdesem mert latom nem ertetted (pedig magyarul irtam nem angolul ;) ).

Csak annyit szerettem volna megtudni (kizarolag velemeny gyujtes celjabol), hogy miert gondolkozol csak Pestben, amikor egyeb lehetosegek is vannak? Nem mondtam, hogy koltozzel oda egy szoval sem, csak az erdekelt, hogy miert nem merult fel benned ez a megoldas.

"nem minden a pénz az ember életében szerintem, és nekem is vannak egyéb szempontjaim, amik miatt inkább Pest"
Az ember/csalad kulfoldre koltozese messze nem csak a penzrol szol de ebbe ne menjunk bele. Engem az "egyeb szempontjaid" erdekeltek. De felejtsd el...

Nem vagyok se fejlesztő, se HR-es, de ami szerintem releváns lehet egy ilyen pozícióban:

- van 6 év tapasztalatod, vagyis senior-nak számítasz, ez egyértelműen növeli a munkád pénzben kifejezett értékét
- Adobe szoftverek ismerete mindenképp előny, de akár elvárás is lehet (nálunk az frontend dev pozícióban)
- a jogsi nem igazán számít, pláne ha irodában fogsz dolgozni és nem kell mozgolódnod
- a többi paraméter sem annyira releváns, légy alkalmazkodó, tudj csapatban dolgozni (szerintem ez az egyik legfontosabb, és ezen szoktak elbukni sokan), légy megbízható és színvonalas munkát adj ki a kezeid közül. Szerintem egyikkel sem lesz gondod a leírtak alapján. ;)

A fentiekből kiindulva multinál nyugodtan kérhetsz nettó 300-at, de mindenképp függ attól, hogy milyen kaliberű cégről van szó. Magyar vállalkozásnál talán 150-200 ezer között lehet a reális igény. A lényeg, hogy mindenképp legyen némi tartalék a megjelölt igényen, hogy ha alkudozásra kerül sor, akkor semmiképp ne járj rosszul. Persze ezzel is csak csínján, ha túl magas igényt jelölsz meg, szó nélkül félredobják a CV-det.

"van 6 év tapasztalatod"

A leirtak alapjan nem biztos.

"vagyis senior-nak számítasz"

Nem X ledolgozott ev tesz valaki seniorra, van aki 20 ev alatt sem fejlodik junior szint fole, mert nem erdekli a szakma pl.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Londonban ember ilyen tudásra (ha tényleg megvan) bruttó 70k fontot kapott 2 éve. Az olyan 4000 font ~ 1.6 millió havi nettó.

Nagyon off vagyok én is. Hogy máshol mennyi, nem ez volt a kérdés.

Igen, van aki ennyit keres Londonban, de nem pályakezdőként, komoly angollal.
Gyakorlatban kapni fog jó esetben nettó 500-800 ezer Ft-ot, aztán ott a nagyon durva albérlet árak: vagy jó helyen lakik egy kis lyukban, és kifizeti a fél pénzét, vagy többet rezsire, vagy messze lakik, akkor meg jó sokat kell utaznia, ergo nem lesz szabadideje. Normális albérlet nagyon költséges. Aztán ott az élet is drágább, tehát lehet azonos szintű életvitel esetén lehet csak nettó 50-100 ezer Ft marad a zsebében extraként, a hazai pénzhez képest. Továbbá ott van a költség, ha haza akar jönni, a család, barátok itthon élnek, és már nincs is félre rakott pénze... A "mézes madzag" több ismerősömnek nem jött be, persze van aki diplomával mosogat és jóval a magyar életszínvonala alatt él, nagyon gáz helyen lakik X emberrel, mert túl büszke hazajönni és beismerni, hogy nem jött be neki külföld... De kinek mi a jó. Tőlem mindenki oda megy, ahova akar, csak rossz nézni, hogy sokan tévednek, ami sejthető volt... Off vége.

Sakk-matt,
KaTT :)

Ezeknek az információknak az alapján fejlesztői-technikai tudásod szerint nettó 220-270 reális. Viszont ha volt saját céged, akkor gondolom projektmenedzsment-jellegű feladatokat is el tudsz látni (pl. ügyféllel tárgyalni), szóval ha adott munkahelyen ez is a feladatköröd része lenne, akkor lehet magasabb a fizetési igényed.

Egyéb: úgy tudom LogMeIn-nél nagyon keresnek most fronted fejlesztőt, szerintem megpróbálhatod.