10M T ADSL sync rate

Sziasztok!

Feltűnt, hogy az itthoni elvileg 10Mbit/s-os ADSL internetemnek sehogy sem sikerül túllendülnie a 8Mbit-es sebességen.
A vonalra kötött DSL-360R TE1 modem szerint a downstream rate jelenleg 8957kbit/s, szerintem magas, 6.9dB és 8dB közötti SNR margin érték mellett.
Próbálkoztam olyan modemmel is, ahol változtatható a target SNR margin, de ennél a sync rátánál sehogy sem sikerült feljebb menni. Ebből arra következtetek, hogy ez egy a központban beállított szándékos korlátozás a kapcsolatomra.
Korábban volt stabilitási probléma a vonalammal, amit lehet, hogy ilyen limitálással próbáltak orvosolni, mielőtt a modem cseréje ténylegesen megoldotta a hibát.

A kérdésem az lenne, hogy akinek hasonló internetkapcsolata van, mekkora sebességre áll be az eszköze? A T-nél mostanában ez a 10Mbit ADSL, vagy csak rajtam felejtették itt a korlátozást?

Köszi!

(Mielőtt valaki leírná: tisztában vagyok a kínált legnagyobb sávszélesség és garantált sávszélesség közötti különbséggel. Azt is tudom, hogy a szolgáltató ezzel a tempóval is eleget tesz a szerződésben vállalt kötelezettségének, de ha csak tévedésből felejtették bekapcsolva a limitet, akkor szeretném visszakapni azt a maradék 1Mbit-et.)

Hozzászólások

Ennyit tud a drótod. Még ennek is örülhetsz szerintem.

Szerintem meg nem. Az, hogy régen ment, csak egy dolog, mert változhattak a körülmények időközben (zajforrások, oxidálódó kötések, több előfizető miatti crosstalk, stb...). Ami miatt azt gondolom, hogy mesterséges korlát, az az, hogy ha kényszerítem a modemet, hogy a stabilitás beáldozásával próbáljon gyorsabb lenni, akkor sem teszi.

A kérdés továbbra is az eredeti.

"A fizikát nem tudod megb@szni." :)
Korrekt és világos.

Engem az zavar, hogy a modem által mért csillapítás / noise margin mellett _elvileg_ még a 15M-nek is mennie kellene. (Amit egyébként az ügyfélszolgálat is alátámasztott, amikor a jelenleginél nagyobb csomagot próbáltak nekem eladni.)
Más kérdés, hogy a gyakorlatban ez a tipp nem biztos, hogy bejön, és szakadozni fog a kapcsolat. Az én esetemben viszont meg sem kísérli a modem a nagyobb sebességgel való syncet.

Ezt meg tudod kérdezni a T-nél, de a mi netünk is hasonlóan max 8Mbitre van belőve mert szar a kábel és relatíve messze vagyunk a központtól. És ez a sebesség még jó ahhoz képest, hogy ugyanitt évekig egy 18-as net ment aztán egyszer csak szakadozni kezdett és letolták 4-re mert időközben a környéken sok bekötés lett fejleszteni meg mifelénk nem éri meg, mert kevés a lakás/iroda. Szóval a korlátozás valószínüleg a stabilitás miatt van. Lehet, hogy én vagyok a megalkuvó de inkább egy stabil kapcsolat a névleges alatt mint fullra kihajtott de szakadozó.