PDF - kétoldalas nyomtatás tiltása [MEGOLDVA - tiltani nem lehet, preferenciát lehet megadni - kulcsszavak: mpdf, duplex ]

Fórumok

Kérdés: lehet-e PDF fájl készítésekor a kétoldalas nyomtatást tiltani?

Egy pdf fájl generálásakor (mpdf.php-vel, alap beállításokkal) fura mód default értékként a kétoldalas nyomtatás be van kapcsolva, sima doc és docx nyomtatáskor nem, IE11-ben megnyitva a PDF-et.

Nem találtam sehol még csak utalást se rá, hogy kétoldalas nyomtatást lehetne tiltani, az megvan, hogy a pdf megnyitásakor megjelenő alap elrendezés, hogy egy vagy több oldal legyen, mihez igazítsa a dokumentumot, azt megtaláltam.

MEGOLDÁS: http://hup.hu/node/134975#comment-1776367

Hozzászólások

Szia,
Bocsánat a kérdésért, de azért felteszem: Ez véletlenül nem a gép alapbeállításából ered? (nyomtatási tulajdonságok defaultjából)
Üdv,
LuiseX
Szerk: Lehet, tévedtem: http://helpx.adobe.com/acrobat/kb/printer-defaults-both-sides-reader.ht… , ebben az esetben ez lehet adobebug is...
Szerk2: Kétszeresen is tévedtem ( http://stackoverflow.com/questions/16079732/two-sided-print-pdf-created… ), de tartok tőle, ezzel együtt kell élned - a nyomok szerint az mpdf erre nem képes.

Szia,
Izé, bocsi de nekem is: " de tartok tőle, ezzel együtt kell élned - a nyomok szerint az mpdf erre nem képes."
Feltételezve , hogy a kész kódot nem akarja csak és kizárólag emiatt átírni más generátorra. A stackoverflow-s linkből az is lejön, hogy a válaszoló ezt Adobe Acrobattal tudja például megtenni (a nyomok szerint legalábbis). Azzal is csak az a gond, hogy eléggé nagy alkalmazás az Adobe PDF weblapokról pdf-t generálni... (A licence költséget nem is említve...)
Üdv.,
LuiseX
Szerk.: Mármint, nem láttam libet megemlítve, ami tudná :)

MEGOLDVA.

Így van, van egy ilyen paraméter, nemrég találtam meg én is, tényleg nincs default értéke, az mpdf DuplexFlipLongEdge-t használ, gyakorlatilag hardcode-olva (nincs dokumentálva):

Vonatkozó rész az mpdf.php -ból:

// /Duplex is PDF 1.7 spec.
if($this->mirrorMargins && !$this->PDFA && !$this->PDFX) {
// if ($this->DefOrientation=='P') $this->_out('/Duplex /DuplexFlipShortEdge');
$this->_out('/Duplex /DuplexFlipLongEdge'); // PDF v1.7+
}

Megoldás az lett, hogy egy az egyben itt átírtam Simplex-re, mpdf feature-t nem csinálnék most rá (nem teljesen ismerem a terveket, de a fentiből látszik, hogy van shortedge-es mód, de valamiért ki van kommentezve (pedig tudtommal van olyan, hogy P orientation, lehet használni fektetve), valami terv gondolom van vele.

Tapasztalat az, hogy a nyomtatók nagy eséllyel figyelmen kívül hagyják, azt sem tartom kizártnak hogy a programok is, IE11 WIN8 esetén egy nyomtatón duplex-ben nyomta ki, másik 4 nyomtatón IE és Foxit reader esetén sem duplex-ben jött ki. Nyomtató beállítások nem ismertek, a duplexelős gépen biztos, hogy nem a duplex az alapbeállítás, ugyanis még nem is látták kétoldalast nyomtatni azt a gépet :).

És tényleg, bár mentségemre legyen szólva, hogy a ViewerPreferences dictionaryre soha életemben nem volt szükség se íráshoz, se olvasáshoz...
(A nyomtatási beállításokról nekem amúgyis a postscript setpagedevice-a jut eszembe, azt hál'Istennek nem jutott még eszükbe a PDF-be gyűrni :)