DVD író megszűnt működni Win Pro 7 SP1 64 bit alatt

Egy családtag asztali PC-jében a DVD író nemrég még működött a tárgybéli Windows alatt, ma már nem.

Az írót látja a BIOS, egy Knoppix DVD-ről be is tudtam boot-olni róla.
Egy kűlső DVD írót csatlakoztattam USB porton, de az sem működik Windows alatt.

Ide feltettem a képet arról, hogy mit mutat az Eszközkezelő:
http://kepfeltoltes.hu/140901/cd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mi történhetett? Hogyan javíthatom ki a hibát? Előre is köszönöm a segítő szándékú tanácsokat.

Hozzászólások

nincs fenn a driver?
Jobb katt rajta , Illesztőprogram frissitése
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nekem egy 2006 decemberi laptop volt használatban 2009-ig winxp-vel (felesleges leírni h. tökéletesen ment), mikoris installtam rá win7-et. Ettől a pillanattól a DVD író/olvasó kb. 2-3 perc után eltűnt a device managerből mikor lemezt raktam bele és olvasni próbáltam. (érdekes h. az install, DVD lemezről még tökéletesen végigment). Akkortájt guglizva tucatjával találtam a hasonló hibaleírásokat a neten hasonló OS upgrade-k eredményeképp. Az ott tapasztaltakkal hasonlóan nálam se lett megoldás semmilyen hályogkovács mekkmester sarlatánság ellenére (muszáj volt ezeket így jellemeznem, mert windows ismerő ember lévén csak lestem emberek milyen feketemágiával összeegyeztethető baromságok végigkattingtatásától vélték a megoldás eljövetelét). Win7 reinstall végül lustaság okán elmaradt, (XP-re visszaállni nem akartam már) azóta a gép egy másik családtagnál továbbra is teszi a dolgát, nyilván lemez többet nem került az olvasóba. Elkönyveltem valami profi fejlesztésnek a win7 driver stackjében, ami felgyorsította a tervezett elavulás nemes intézményét ezeken a "régi használhatatlan ócska" eszközökön.

Esetemben a "nem használom" nem megoldás, mert családtagom hétvégeken DVD-re archiválja az egyik vásárolt programjának adatait (kötelező adatmegőrzés). Köszönöm az eddigi tippeket, a megoldás ott lesz a neten, nem hiszem el, hogy mi jártunk így egyedül. A reinstall nem játszik, mert napi használatban van a gép, nincs rá idő, hogy recovery DVD-vel újrakezdjük, újratelepítsük.

Addig is, ideiglenesen azt tervezem, hogy egy másik gépben a használni kívánt optikai adathordozókról képfájlt készítek, majd a romlott gépben egy virtuális CD/DVD olvasó driverrel (pl. Daemon Tools) olvasni, módosítani tudom.

Igen, a Microsoft honlapjáról a pontos típus alapján. Ez a tőlem elvárható egyik minimum, mint hogy az automatikus letöltés (frissítés) nem hozott sikert. Azt is megnéztem, hogy .ZIP fájlban binárisan is ugyanaz volt-e, mint ami már a gépen (pl. cdrom.sys). Most nincs nálam a gép, nem tudom tételesen felsorolni a fájlok nevét, méretét és ellenőrző összegét.

Nem lehet, hogy előbb a "háttértárvezérlőt" kellene lerendezni?

:)