HP Proliant DL360 G6-ba RAM

Kedves fórumtársak!

Olyan témában szeretnék segítséget kérni, hogy a címben említett szervergépet szeretnénk bővíteni némi memóriával, persze költséghatékony módon :) - backup feladatot lát el, mely szükség esetén átvenne 1-2 szolgáltatást, átmeneti tűzoltás gyanánt.
Dokumentációját megtaláltam és fel is fogtam, hogy milyen logika mentén lehetne bővíteni, viszont mégis szeretném, ha valaki megnyugtatna, hogy elfogadható a választásom.

Jelenleg 3x2 GB RAM-mal teker a gép (0 - 0 - 2GB, 0 - 0 - 2GB, 0 - 0 - 2GB elrendezésben, 500202-061 PN számmal ellátottak - DDR3, 1333 MHz, 2Rx8 Registered, ECC, 1.5V)

Cél lenne ezt 3x8-cal megtoldani (0 - 8 - 2, 0 - 8 - 2, 0 - 8 - 2)

A kiszemelt példány Transcend márkájú (TS1GKR72V3Y), ami még elfogadható árfekvésben van, minden fontos tulajdonsága megegyezik a bent lévő példányokkal (kivéve, hogy a HP 2Rx8, ez pedig 2Rx4 (data width) - de erre vonatkozó megszorítást nem találtam a pdf-ben)

Kérdésem pedig az lenne, hogy mennyire nagyon rossz ötlet ez a választás, illetve kinek milyen tapasztalata van, mennyire kényes a nem-HP RAM-ra a vas.
Köszi a segítséget

Hozzászólások

ha már nem HP márkájú modulokat veszel, akkor javaslom vegyél Kingston vagy Viking által gyártott "helyettesítő" terméket.

Az meg egy másik tipp, hogy valószínűleg olcsóbban jössz ki a 4G modulokkal mint a 8G-vel (igaz tele lesz a gép, de feltételezem, már nem fogod akarni bővíteni később).

Esetleg használt gyári HP ramot is néztél bele? árban az még nem viselhető?

köszi a segítséget :)

Vikinget nem igazán találok itthon, de van itt még egy jó(nak kinéző) Kingston: http://www.kingston.com/us/memory/search/Default.aspx?DisPartId=KVR1333…
Viszont ezt a 4 GB modulosdit nem értem, ahol eddig nézegettem, a 4 gigások többe kerülnek, mint a 8-as fele..