[Megoldva]Segítsetek routert választani

Sziasztok!

Új lakásba költöztünk (panel 9.emelet) és jóféle optikai netünk van. Ehhez szeretnék egy megbízható kis home routert. N-es 150-es eszközre gondoltam. Semmi extra nem kell, csak: wpa2 titkosítás, fix ip adott mac címhez, mac szűrés, port forward, esetleg valami ingyenes proxy, de ez opcionális.
Amiket néztem:
Tenda W311R+ 150M Wireless-N Broadband Router Nekem új márka ócó kinainak nézem, nem tudom milyen tapasztalatotok van vele, írjátok meg kérlek!
TP-Link TL-WR720N 150Mbps wireless router A márkát jól ismerem, bevált éveken át használtam nagy megelégedéssel egy régebbi típust.
Kakukktojás: hupos felajánlás: Linksys WRT54GL Tomato firmware van rajta. Játszani jó lenne, de nem a leggyorsabb wifi eszköz. Vagy igen?
Esetleg ez egy kicsit drágább, de már 300-as, nem tudom szükségem van-e rá? TENDA N30 WIRELESS N300 HOME ROUTER

Vagy: ajánljatok kérlek bármi mást max 5.000-ig.

Hozzászólások

WRT54GL max ~1.5-4mB/s-t fog atkuldeni etherneten.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

bármit, csak Tendát ne .. inkább dobj hozzá +1500-at és tplink

Nekem Tenda N60-as van, Tomato firmware-rel, és meg vagyok vele elégedve. De ez már messze drágább, mint amit Te keresel. Egy TP-Link WR1043ND-ről váltottam erre a típusra. Nálam a TP-vel naponta 2-3-szor leállt a wifi néhány percre (véletlenszerűen, terheléstől függetlenül). A Tenda wifije kicsit erősebb, és mindkét sávban stabil. De ebből nem lehet általános következtetéseket levonni, mert csak egy példánnyal van tapasztalatom.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Azt nem írtad, hogy a "jóféle optikai net" az sebességre mit jelent. Ha 30Mbit/s -nél több akkor az 5000 Ft-os kategóriát nyugodtan elfelejtheted.

Az OpenWRT-s TP-Link MR3020-on az Android+Speedtest páros 15-30 Mbitet szokott mérni mindkét irányban. A 150-esek portjai még jó eséllyel csak 100 megabitesek, úgyhogy kb. 80-100 Mbit/sec-et tudnia kellene a WAN és LAN között. Még a régi Linksys WRT54G-m is tudott 40-50 Mbitet WAN és LAN között és az nem mai darab.

a Tenda az komoly :D itt jobbra a szomszédba szívesen ajánlanám jajj de rühellem őket

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Mindenkinek köszönöm a segítséget meglett a választott, az általatok javasolt TP-Link TL-WR841N routert rendeltem meg.

Létezik olyan dual band wifi router, aminek 4-nél több LAN portja van? (nem akartam emiatt új topikot nyitni)