MS Office 2010 ubuntu autoupdate+MSToolkit

Fórumok

Egyik barátom egyesülete még tavaly vett egy laptopot üresen. Operációs rendszert is szerettek volna, de mivel akkor azon a pályázaton, amin civil szervezetek igényelhenek windowst és office-t nem nyertek, kalózt oprendszert meg nem akartak, felajánlottam nekik, hogy felteszek egy ubuntut, amit a mai napig a libre officeval nagy megelégedéssel használnak. Viszont közben a barátom egyesületének a tagjai elkezdtek egy tanfolyamot, amin az office 2010-et tanulják, így tanulási céllal fel kell nekik tennem egyet. Ubuntusok nyilván tudják, hogy ez a playonlinux alkalmazással könnyen megvalósítható. Feltennék a laptopra egy letöltött iso-t, ami természetesen nem egy megvásárolt példány, sőt egy darabig nem is lesz lehetőségük ilyet vásárolni. Csak néhány hónapig lesz rá szükség, és csak tanulási céllal használják. Csak azért írtam le ezt a sok felesleges maszlagot, mert itt nagyon szeretnek jogi dolgokba bonyolódni egyesek. Előre leszögezem, nem szeretnék jogi vitákba keveredni, csak technikailag érdekel a dolog.

A kérdés: hogyan lehet beaktiválni, konkrétan kalózaktiválni, hogy ne álljon neki jajgatni. Windowson az MSToolkit a megoldás, de ilyen emulátoroknál biztos nem olyan egyszerű a helyzet. De tovább megyek. Tegyük fel, ha majd késöbb mégis szükségük lesz rá és vesznek office-t valamikor, de nem akarják a linuxot leváltani windowsra, akkor hogy lehet megvalósítani, hogy emulátoron belül az office tudja magát frissíteni. Ha nem tudja, feltételezem nem fog menni, mert ez a frissítési mechanizmus a windowsba van beépítve, akkor utólag az sp-ket és egyéb patcheket valahogy fel lehet manuálisan tenni? Van-e erre valami megoldás, vagy csak a telepítőbe integrált frissítésekkel generált iso újratelepítés az jöhet szóba?

Hozzászólások

So so, csődöt mondott a logikai képességem ebben az esetben

God bless you, Captain Hindsight..

Nem akarlak megbántani, de szerintem ez a fórum biztos törölve lesz, még a címébe is beletetted egy ismert crackelő szoftver nevét...

Amúgy nonprofit szervezeteknek havi 1,5 euróba kerül az Office, hűségnyilatkozat nélkül, de persze le is lehet warezolni. Windowst meg ugye ingyen (pontosabban: nincs érdemi különbség az oprendszer nélküli és az OEM windows-os gépek ára között) adtak volna a géphez.

Van egy kis diff de én már otthoni felhasználónak is mindíg mondom hogy ordas nagy baromságot csinált azzal, hogy nem vett Windows licences gépet. Több vele a szopás mint a tiszta Windows ára.

Alapítványos Office +1, tényleg olcsó, de ettől még elpocsékolt időnek tartom az az Office2010 tanfolyamot.

Az Office 2010 fél évig ingyen használható tudtommal.
A próba verzió 30 naponta 5-ször hosszabbítható az alábbi programmal (így nem warez, beépített lehetőség):

Program Files/Common Files/microsoft shared/OfficeSoftwareProtectionPlatform/OSPPREARM.EXE

Win alatt működik, próbáld meg hátha Neked is megy.

Office 2010 mukodik ugy is hogy nics aktivalva, biztos vagyok hogy a tanfolyam idotartamara meg celjara az megfelel.

Rant:

Mi volt az eredeti cel/otlet ami miatt Office 2010 tanfolyamra iratkoztak be az egyesulet tagjai mikor eleve tudtak hogy nem Office 2010-t hasznalnak az egyesuletben?

Pl, ha tablazatkezelesi ismereteket akar valaki szerezni akkor 99% azt libreoffice-n is tudja hasznositani. Ez igy van a szovegszerkesztessel is.

A maradek 1% az amit tenyleg microsoft office specifikus. Az az 1% az amit maganemberkent tudnak hasznositani majd az egyesuleten kivul, szoval en biztos elkuldenem ezeket a tagokat melegebb eghajlatra, hogy tegyek fel az office-t maguknak az otthoni gepeken.

Ha meg a vezetoseg gondolt olyat hogy libreoffice mellett inkabb Office 2010 tanfolyamra kellene beiratkozni, az eleg gaz.