Megállítható, visszatekerhető TV adás

Fórumok

Olyan TV-t akartam, amin az adást meg lehet állítani, lehet felvenni, illetve vissza lehet tekerni a nézett műsorban. Félreértettem amit írtak, és ugyan a TV tud USB-s harddisket kezelni, de nem tud felvenni rá.

Viszont továbbra is nagyon jó lenne a megállítás funkció. De ezért nem akarom a mostani TV-t eladni, és újat venni.

Ezért szeretnék valami külső egységet, ami tudja HD minőségben fogni és dekódolni a digitális TV adást, ha szükséges, tudja rögzíteni és a rögzített adást vissza tudja játszani (miközben tovább rögzíti az élő adást).

Jó lenne, ha emellett keveset fogyasztana, kicsi lenne, nem lenne zajos (tehát pl. ventilátor nélkül, surrogó hdd nélkül).

Ideális esetben a TV-t nézném, a TV közelében elhelyezett kis doboz a TV távirányító jelét fogná és értelmezné. Ha a TV-n csatornát váltok, ő is váltana. Amit éppen nézek a TV-n, azt rögzítené és kapacitástól függő időtartamig nem írná felül (legalább 10-15 perc kell, de mondjuk 2-3 óránál többre nem igazán van szükség).

Ha meg akarom állítani az adást, akkor a távirányítón megnyomok valami gombot, és amikor folytatnám, akkor átkapcsolok a TV-n antenna helyett a dobozra, és gombnyomásra lejátszaná onnan, amikor megállítottam.

Illetve ha elfelejtettem / nem volt lehetőségem megállítani, akkor a folyamatos rögzítésben visszatekerhessek egy pontig, és onnan nézhessem.

Ha megállítottam, akkor nem szeretném, ha felülírná a folyamatos rögzítéssel, szóval ha elfogy a hely, inkább álljon le a rögzítés.

Van valami ilyesmi, készen kapható?

Hozzászólások

Esetlegesen a TV szoftverében is benne lehet a funkció, csak épp le van tiltva. Ezeket azért kis hekkelés során be lehet kapcsolni. Nekem is így rögzít egy Samsung EH5300 tv.

Mivel nem írtál semmit róla, ezért feltételezem, hogy DVB-T -ról van szó(?). Amiket lehet venni már pár ezer ft-ért box-okat, azok is tudják ezt, a kérdés az, hogy a tv távirányítójával való irányítást (HDMI-CEC) tudni fogják-e. De biztos találsz olyan dobozt 10e ft alatt, ami képes erre, vagy Respberry + usb DVB-T tuner és minden mehet ;).

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds