playstation3 super slim vásárlása kezdőként

Sziasztok!

Soha nem volt még konzol gépem , sem xbox , sem playstation , de a napokban elhatároztam , hogy vásárolni szeretnék egy Sony Playstation 3 Super Slim kiadást.

Találtam is az olx-en egy super slim ps3-at , megfizethető áron , 500GB-os kiadást , de sajnos az eladó nem igazán fogalmazott egyértelműen a géphez járó kiegészítőkkel kapcsolatban!

a hírdetés konkrétan ezt a szöveget tartalmazza:
###################################################################
ps3 super slim 500gb
tökéletes állapotban

tartozékok:

sony dual shock 3 controller minden gomb üzemel rajta.
Mortal kombat verekedős ps3 játék lemezel.
táp kábel usb kábel tv kábel
###################################################################

A kérdéseim a következőek lennének laikusként ezzel kapcsolatban:

(1) - A Sony Dual shock 3 controller lehet vezetékes és vezeték nélküli is , vagy egyértelműen csak vezeték nélküli?

(2) - Elvileg van HDMI kimenet a ps3 super slim 500gb-os kiadásán , legalábbis hivatalos specifikáció szerint , a kérdésem az lenne , hogy tényleg mindegyiken van , illetve az én saját hama kábelemmel is működni fog a hdmi-n keresztüli megjelenítés , vagy csak a sony saját hdmi kábelével?

(3) - Szerintetek mennyire reális ár 28.000 ft egy ilyen gépért , a fenti szövegben említett tartozékokkal?
Az eladó ingyen postát is vállal , visszafizetési garanciával az általal leírtak szerint , de nekem ez mégis túl olcsónak tűnik , vagy csak én vagyok túl kukacoskodó szerintetek?

Előre is köszönöm a válaszokat , és a véleményeket!

Hozzászólások

(1)-A Sony Dualshock 3 controller egyértelműen csak vezeték nélküli lehet. (Szerintem PlayStation 3-hoz egyátalán nem gyártottak vezetékes controllert, de lehet hogy tévedek.)

(2)-Természetesen az összes modellen van HDMI kimenet. Nem szükséges a Sony gyári kábele , bármilyen márkájú HDMI kábellel működni fog.

(3)-Az árral kapcsolatban nem tudok mit mondani , de átfutottam gyorsan egy használt cikkekkel foglalkozó oldalt és ott egy-egy konzolért jóval többet kérnek. (De azt mondom ha van visszafizetési garancia , akkor mit veszíthetsz!?)

Szerintem mindenképpen próbáld ki a gépet. Egyik barátom is most akart ps3at venni és ő is tálat ilyen "jó" árú gépet amit szerencsére az egyik ismerőse ki tudott próbálni személyesen (a haver messze lakott). A próba során a ps nem ismerte fel a játékot és hasonló dolgok... Véleményem szerint vigyázni kell ezekkel az olx, jofogas oldalakkal. Inkább a hardverapro.hu-t nézd meg.

szerintem egyértelműen fake hirdetés. túl jó az ára és még ingyen posta is? na nem, ilyenek nem léteznek a magyar piacon. meg mégis,hogyan vállalna visszafizetési garanciát? mindenképpen próbáld ki mielőtt megveszed.

Na igen , valóban fake volt!

Kérni akartam személyes kapcsolattartási adatot , erre felháborodott , hogy nem bízok benne , és törölte az összes hírdetését olx-ről! :D

Esetleg milyen apróhírdetési oldalakat tudtok ajánlani , ami megbízható , és szerintetek megéri az 500GB-os kiadást vennem , mert végülis pár hónapon belül úgyis cserélni fogom SSD-re a benne lévő merevlemezt , csak nem igazán tudom , hogy milyen helyigényük vannak a normál játékoknak. Normál játék alatt az olyan játékokat értem , amik nem igényelnek speciális kiegészítőket , eye cam , stb...

Vaterán nézegettem , de elég gyér a kínálat , és újat, kezdőként nem igazán akarok venni , inkább használtan max 45 ezer forintért.

edigitalt néztem, az 500-as vinyós, egy vagy két játékkal, 3 hónap PSN előfizetéssel 69 újonnan, vinyó nélkül meg 59 (és ugye itt be lehet rakni bármilyen 2,5"-es sata vinyót, nem úgy mint az xbox-nál).

Ahogy látom a hardverapron is 50 ezer körül mennek ezek a slim-esek 500as vinyóval, ami szerintem nem éri meg, mert minimális az új és a használt közti árkülönbség.

Ha nagyon messze van, akkor felejtsd el (bár az olx-et nem ismerem hogy műkösik). Ilyen dolgoknál mindenképpen a személyes átvétel és kipróbálás alapján szabad csak megvenni a terméket.

60-70k -ért miért kell egy öreg HW-t megvenni?
Alig többért ki lehet hozni egy PC-t 260x-el.
A játékok meg töredék áron vannak hozzá, nem úgy mint konzolra...

- dizájn, jobban mutat a tv mellett
- Vannak dizájn PC házak, de persze plusz pénzért. Szóval ezt adom.

- berakod a lemezt és működik, nem fagy...
+ Sokkal kényelmesebb Steam Full Screen mode-ban elindítani a játékot. Még oda sem kell menni a kütyühöz. Nem vacakol, ha piszkos az olvasófej stb stb..
Fagyás ma már nem jellemző. Win8.1 64bit. KB 1 év alatt (Csak játékra használva) egyszer nem fagyott le!

- nem frissíti magát minden kedden :)
+ De legalább frissül :D

- használt játékok PS3-ra sem vészesek
+ És itt jön megint a megéri-e kérdés. Sokkal rosszabb a képminőség, valamint el kell menni érte. Steam és barátaitól otthonról veheted meg bármelyiket... http://isthereanydeal.com/

- Hogy lenne sokkal kényelmesebb egér+billentyűzettel játszani, mint controllerrel elfeküdve?
- PS3 is frissíti magát és a játékokat is.
- Miért _sokkal_ rosszabb a képminőség? 1080p helyett csak 720p valóban, de PS3 áráért nem építesz olyan PC-t, ami _sokkal_ jobb grafikát produkál.
- PS-hez is van PS store, nem kell elmenni megvenni a játékokat.

Ettől függetlenül persze vannak olyan játékok, amikhez jobb a PC. Kár erről beszélni...
A linkért kösz. :)

egér - billentyű??? Telepítés alatt volt csak a gépen.
X360 controllert használok. A legtöbb játék kapásból kezeli.

Itt-ott kezeim közé kerül PS3 is.. Hát jaj. Nagyon látszik rajta az idő. Sokkal kevésbé van kidolgozva a környezet mint PC-n.
Otthon nekem sincs erőgépem. 260x eléggé belépő szint, mégis 720p-ben fényévekkel jobb mint bármi amit láttam PS3-on.

De valóban ne folytassuk, mert nem lesz vége! :D
u.i.: Időnként látogass el a Tesco PC részlegére!
egyik nap 300Ft-ért vettem NFS The run-t! Mass Effect 3-at. :D

28 teljesen irreális :)
40-60-ig bezárólag reális, ha normál állapotút, garanciával, játékokkal, stb keresel...
Ui: Ha megegyezünk, nekem lehet egy eladó példányom :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Szia!

Tudnál írni pár dolgot az "eladó pédányodról" ?:)
Pl.: Fat vagy super slim , illetve , hogy mit adnál hozzá , mennyi idős gép stb..

Aztán ha elszántam magam , akkor megbeszélhetünk privátban egy árat is! :)

csak kivancsisagbol kerdezem mert tobben is emlitettek a valaszokban, mi ertelme van mar manapsag ps3-mat venni? kb egy even belul mar nem lesz ra semmi