ZoneMinder

Fórumok

Sziasztok!

Felraktam egy Debiant unstable tárolóból. Azért ezt, mert csak itt van ZoneMinder legfrissebb verzió, ami az IP kameráinkat támogatja.
Sikerült felkonfigolni a rendszert, jön a kamera képe, de folyamatos frame-drop ok vannak.

Jul 23 04:55:02 ZoneMinder zmc_m1[3117]: ERR [Error while decoding frame 67224]
Jul 23 04:55:02 ZoneMinder zmc_m1[3117]: ERR [8: 00 00 01 06 e5 01 45 80]
Jul 23 04:55:04 ZoneMinder zmc_m1[3117]: ERR [Error while decoding frame 67270]
Jul 23 04:55:04 ZoneMinder zmc_m1[3117]: ERR [8: 00 00 01 06 e5 01 47 80]

Nem nagyon értem mi történik. Van valaki aki már küzdött ilyennel? Túrom a fórumokat, de nem nagyon segít semmi.
Forrásból nem nagyon szeretnék forgatni, ha nem muszáj.

Hozzászólások

ez a téma engem is érdekelne ( bár csak jövő héten fogok nekikezdeni az itthoni ip camerák összekapcsolására linuxal :) )

Ez ugye csak kísérlet volt és vagy 3 éve, így nem állítom, hogy minden részletre pontosan emlékszem.
GSP kamerák, még a megapixel előtti generáció, talán 640x480.
A tömörítésnél a zoneminder emlékeim szerint csak az mjpeget ette meg, de itt bitonytalan vagyok, mert ugyanezt a kamerát más célra is használtuk, és ott mintha nem lett volna ez gond.
12 fps. Még elég élvezhető, de kevesebb sávszélesség és tárolási hely.
A zoneminder ugye képkockánként tárol jpg-ben, ekkora fájlszámhoz egy széttuningolt xfs kellett, mert a fájlrendszer törlés funkciója alapból lassabb volt, mint az új fájlok keletkezési sebessége.
Maradt a pc alapú megoldás, a beszállító által javasolt szoftverrel, 64 kameránként külön szerverrel.

Amiért el akartuk kerülni:
- a biztonsági kamera szoftverek 90%-a arra van kihegyezve, hogy desktop windows-on fusson a biztonsági őr lába mellett. IT outsourcing cég lévén mi auditálható, üzemeltethető, ráadásul HA rendszereket szeretünk.
- szerver. Nem rakunk PC-re szerverszolgáltatást. Mint kiderült, a célszoftver olyan utasításkészletre van fordítva a grafikus gyorsításhoz, ami szerverprocikon nem elérhető.
- Távoli megjelenítés. Ma már tök jó megoldások vannak, akkoriban ez nem merült fel a gyártók nagyrészénél igényként.

Később szoftvert cseréltünk egy olyanra, ami végre minden korábbi igényünkre válasz volt, csak az építéskor még nem létezett :-)

Köszi.
Azt hittem, van valami jobb megoldás pc-re, amit nem ismerek.

Én az NVR mellett tettem le a voksom, ami épp elérhető olcsó megoldás, az tud max 8x4TB sata hdd-t, 1,3 megapixeles kamerából max 32 db-ot, de 5 megapixeles rögzítésig támogat jelenleg maximum. igaz, hogy zárt rendszer, egy kis dobozka, de stabil, működik, <20W (+hdd-k).

Sajnos van pár olyan kameránk (Sunell) amit az istennek se tudok beizzítani, mert ugyan megy az RTSP rajta, a VLC-vel be is tudom lőni, de a ZoneMinder nem akarja az igazat, "Unsupported video type" üzenetekkel dobálódzik, pedig ugyanúgy x264-es a kódolás, mint a működőknél. Van olyan kameránk, ami csak mjpeg-et ad, ott meg percenként bepirosodik párszor a kép, így a mozgásérzékelő máris visít.
Pedig jó kis cucc lenne.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

Ha a logokban nincs shared memory hiba, akkor vedd lejjebb az fps-t. Ha ez segít, akkor jó eséllyel a buffer méretekkel lesz a gond.