[megoldva?] Google Apps domain alias

Ismerősnél akadt egy kis fennakadás Google Apps-ügyben. Segítenék neki, de (hál' Istennek) nem sok közöm van a Google-ös cuccokhoz.

Szóval, ő azt szeretné, hogy bizonyos usereknek két címe legyen, pl. marketing@ceg.hu és istvan.kovacs@ceg-direkt.hu

Na most, nekem elsőre az jutott eszembe, hogy ezt domain aliassal meg lehet oldani (nyilván nem szeretne két accountot fenntartani ezekre a megkülönböztetett userekre, egyrészt mert nem praktikus, másrészt mert fölösleges pénzkidobás)

Lehet-e egyáltalán ilyet csinálni, vagy a domain aliasoknál nem adható meg különböző user név?

Köszi!

szerk: itt azt írja, hogy a maria(a)example.com usernek lehet adni olyan aliast, hogy maria.lopez(a)example.com, de nem lehet olyat, hogy maria.lopez(a)alias.com

Hát ez mekkora gyökérség, OMG.

Hozzászólások

Keversz valamit.
Korlátlan domaint tudsz hozzáadni a Google Apps előfizetéshez.
Jelen esetben a ceg.hu a fő domain, és be kell regisztrálni a ceg-direkt.hu domaint is.
Ha a ceg-direkt.hu-t domain aliasként adod hozzá, akkor minden felhasználó automatikusan megkapja ezt az e-mail címet is fogadásra. (Tehát a marketing@ceg.hu a marketing@ceg-direkt.hu-t) Ez csak a fő domainre vonatkozik!!!
Ha nem aliasként adod hozzá, akkor teljesen különálló domainként is és aliasként is tudod használni. Ebben az esetben senki nem kap automatikusan semmilyen címet, felhasználónként kell beállítani amit akarsz. Így tehát meg tudod oldani azt, hogy a marketing@ceg.hu felhasználónak adsz egy marketing@ceg-direkt.hu és egy istvan.kovacs@ceg-direkt.hu alias címet is.

A küldést minden esetben külön a felhasználó fiókjában tudod beállítani.