Caldav carddav tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok

A következő feladatot kellene megoldanom: van egy linux szerver Windows kliensekkel. Központilag kellene tárolni a címjegyzékeket és a naptárbejegyzéseket.
A gondom az, hogy nem nagyon találok erre alkalmas levelezőklienst. A thunderbirdnél a caldav műxik, de a carddavhoz csak a sogo plugin van, ami nekem el sem indul.
Outlookhoz nézegetem a pluginokat, de pl. a surgate az első tesztnél összevissza szinkronizált.

Az exchange pótlékokkal az a gondom, hogy vagy nem működnek megbízhatóan vagy drágábbak, mint az exchange.

Sikerült esetleg valakinek már összehoznia egy (stabilan) működő megoldást erre?
Nem ragaszkodnék feltétlenül a carddav/caldav alapú megoldáshoz.

előre is köszi:

Adam

Hozzászólások

> A thunderbirdnél a caldav műxik, de a carddavhoz csak a sogo plugin van,

Zimbra

> Outlookhoz nézegetem a pluginokat

Fizetosen van outlook mapi tamogatas is

> Az exchange pótlékokkal az a gondom, hogy vagy nem működnek megbízhatóan vagy drágábbak, mint az exchange.

A zimbra nekem nem kutyul.

> Nem ragaszkodnék feltétlenül a carddav/caldav alapú megoldáshoz.

Mit is szeretnel?

köszi a választ.
Azzal nincsen bajom, hogy pl. fizetős egy plugin, csak stabilan működjön. Tud valaki ilyet?

> Mit is szeretnel?
Nem teljesen ide vág, de néztem anno pl. a vtiger CRM outlook pluginjét, ami gyönyörően szinkronizálta a naptárat és névjegyalbumot is. Az egyetlen hibája az volt, hogy ezt nem automatikusan tette.

LDAP?

Thunderbird és az Outlook is tudja.

Nekem a Carddav is megy szépen OwnCloud-dal. A Gmail-os cimeket beimportáltam, azóta csak az OwnCloud-dal szinkronizálok minden gépemen (céges, otthoni, Androidos telefon).
A hétvégén tettem rendbe a cinjegyzékemet. Töröltem a duplikátumokat egy TB-pluginnal, és felküldtem az OwnCloud szerveremre. Majd szinkron a telcsire. Eddig nem tapasztaltam hibát.

Nekem a Sogo csak a naptár, és címjegyzék miatt kell. Igazából a naptárat is megoldottam a httpd-vel, de a probléma hogy az iphone-ok, és az outlook nem tud írni bele, olvasni tudja de írni nem. Android, és pl: Thunderbird-el kiválóan megy, és használják is. Aztán egy ügyfél peruser közös címjegyzéket kért, azaz mindenhol (telefon, webmail, kliensek) ua. a címjegyzéket lássa. Na ezért kell megtudnom hogy Sogo vagy Owncloud

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

OwnCloud egész jó CardDAV és CalDAV szervernek, kliensnek meg az eM Client-et tudnám ajánlani. Fizetős, de tud IMAP, CardDAV, CalDAV és minden finomságot.

Idézet :
A jól használható levelezőprogramra vágyók számára most akad egy remek hírünk: az eM Client névre hallgató alkalmazás az eddigi legjobb Windowsra (XP, Vista, 7, 8) elérhető ingyenes célszoftver, amivel dolgunk volt.

http://pcworld.hu/szoftver/em-client-tul-az-ingyenes-levelezon.html

Thunderbird + Lightning (CalDAV) + SOGo (CardDAV) tapasztalat van.

A Lightning CalDAV támogatása jó, és stabil, kellemetlen viszont, hogy nem sikerült vele semmilyen single sign-on megoldást megvalósítani. (Külön kell authentikálni - bár persze ugyanazzal a felhasználónév-jelszó párossal - hiszen a CalDAV szerver is ugyanabból az LDAP szerverből dolgozik, mint a levelezés)

A SOGo-val vannak bajok. Legfőképp az a baj, hogy amíg a Lightning rendesen "online" használja a naptárat, addig a SOGo "Remote Addressbook" funkciója valójában egy kutyaközönséges _helyi_ addressbook, amit vagy szinkronizál sikeresen - vagy nem. És a legnagyobb baj, hogy ha valamilyen hülyeség miatt nem sikerül a szinkronizálás, akkor nem szól, a felhasználó meg azt hiszi, hogy minden rendben, aztán meg mégsem. Single sign-on persze itt sincs.

Emberünk tehát, ha jelszót változtat, akkor az alábbi helyeken kell új jelszót beállítania:

- Postafiókok elérése (IMAP)
- Levélküldés (SMTP Authentikáció)
- Intézményi címjegyzék (LDAP)
- Személyes címjegyzék (CardDAV)
- Naptár (CalDAV)

Külön szopó, hogy a Thunderbird-ben mindez teljesen heurisztikusan működik, tehát nem úgy van, hogy feldob egy ablakot, hogy adjál új jelszót, hanem random tekeri a homokórát, és próbálkozik a régi jelszóval, mint az állat, néha dobálózik mindenféle ablakokkal, egyes esetekben "Save Password" opció sincs benne, (néha meg van) stb.

Sziasztok!

Nem akartam új témát nyitni a dolognak, ezért itt kérdeznék.

Egy céges webDAV szervert csinálok (egyenlőre teszt jelleggel) nginx-en, WebDAV module használatával. Első lépésben a caldav funkciót akartam kipróbálni, Thunderbird Lightingra, mivel céges szinten ezt használjuk.
A gondom az, hogy a naptár a caldavos import után "pillanatnyilag nem érhető el", nem is látszanak a bejegyzések.
Ha ugyanezt ical formában importálom, akkor működik, de persze nem szerkeszthető.

Tud valaki megoldást arra, mi az oka ennek? Én konfigoltan félre valamit?
A logban nem látok semmi hibát, csak hogy a tesztfile letöltődött.

Előre is köszönöm a segítséget!