Utazási költségtérítés

Fórumok

Mivel rengeteg jogi szakértő van a HUP-on ;), gondoltam megérdeklődöm, hogy mit tudtok erről:
A munkaszerződésben említett kötelezettségvállalás "felülírhatja-e" a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló kormányrendeletet (39/2010. (II. 26.)), vagy konkrétabban:
Ha a munkaszerződésben a munkáltató tételesen felsorolja, hogy az alapbéren kívül még mit térít meg és ezek között nem szerepel a kormányrendeletben említett munkába járással kapcsolatos költségtérítés, akkor számon kérhető-e tőle ez, vagy pedig nem jár ilyen költségtérítés ebben az esetben?

Hozzászólások

Semmilyen szerződés nem korlátozhatja a törvényben leírt jogokat vagy kötelességeket.

Egyszerűen kérdezd meg a bérszámfejtésnél, hogy a törvényben előírt költségtérítéshez milyen papírokat kell hoznod! Ne azt kérdezd, hogy jár-e, adnak-e!

Valószínű egyszerűen azért nincs benne, mert ők azt maguktól nem adnák, így ha a jövőben kikerülne ez a törvényből, akkor nem kell tovább adniuk.
Ha a szerződésben benne lenne, akkor a törvényből kikerülés esetén továbbra is kéne adniuk (vagy szerződést módosítani).

Remelem csak elirtad, es nem te fizetsz nekik.
"..munkavállaló tételesen felsorolja, hogy az alapbéren kívül még mit térít meg.."

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Egy távoli galaxisban erre olyan megoldás is született, hogy a dolgozó lemond erről és helyett a megfelelő cafetéria osztályba esik. A cafetéria osztályok megállapítása speciel elég reálisan veszi figyelembe a munkahelytől való távolságot.