raspberry pi beszerezve

Havertől fél évesen házzal, kábelekkel, 4 gigás class10-es sd kártyával 14ért. Nem jártam rosszul szerintem.

Az XBMC álomszépen fut rajta, médialejátszónak eddig tökéletes, killódás' nélkül viszi az 1080p mkv-kat is.

Most már csak azt kéne megoldani, hogy a neten free fogható mindigTV csatornákat is meg tudjam xbmc-n nyitni. Valahol rá lehet lelni ezekre a stream url-ekre? Vagy toljak fel egy url sniffert és szedjem le magam..? :)

Hozzászólások

Elsősorban arra vettem, hogy majd relékártyával hő és páratartalom mérővel okos-termosztátot csináljak, meg egyéb elektronikai cuccok működését ütemezzem.

Meg tervben van még a nyáron egy 3G-n kommunikáló kishajót építeni, aminek a vezérlőrendszere a Pi lenne... :)

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt

Nem, a Raspberry Pi-re szoktak Arduino-t dugni. Az Atmel chipek ugyanis meglehetősen hülyeálló szerkezetek és ha mégis megsütnéd, csak kiveszed a foglalatból és 1200-ért cseréled.

Olvastam, hogy volt aki 230V-tal vágta agyon a chipet, ezután kivette a panelből, berakott egy másikat és ment minden, mint a golyó.

Hello, nekem is valami ilyesmi kellene, amire van pl. Openelec, és viszi stabilan a videókat, samban vagy nfsen keresztul is. Ez képes erre? Mert most egy ion alapú 2magos atom procis htpc-m van, ezt visszafokoznám akkor nassá. Ha kivitelezni tudja manapság már ezt egy raspberry pi

Nekem egy linuxos torrent szerver van, arról jönnek a filmek hálózaton sima sftp protokollon (ssh) keresztül egy ősrégi TPLink 54G wifi kártya segítségével.

Az xbmc mindenféle protokollokat nálam kiválóan támogat (ftp, nfs).

Persze pontosítva Raspbmc-ről van szó - állítólag automata (csak?) így megy a hardveres gyorsítás.

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt

Bár lehet, hogy információm nem teljesen helytálló, de tudomásom szerint van kb 1 (azaz egy) olyan lejátszó, ami támogatja a Pi hardveres gyorsítását (omxplayer). A RaspBMC mint egy "GUI" üzemel, és a háttérben ez is az omxplayert hívogatja megfele.
Nekem jelenleg egy Raspbian van rajta, de már nem is tudom miért cseréltem le RaspBMC-t - talán mert "rendes" desktop kliensenek nem használható!? Ettől függetlenül médiaplayernek tökéletes volt.

Sajnos, ahogy már többször is tapasztaltam, egy jól meghajtott NTFS vinyónak elég nagy a CPU igénye ntfs-3g -vel. A Linuxos fájlrendszereket meg nem igazán szereti se a Windowsos gépem, se a TV-m... :(

Igen képes, nálam is egy külön NAS van, jelenleg samba-t használok, de próbáltam már nfs-t is. mindkettővel tökéletesen működik a Pi. Az RPi egy másik szobában van egy HD tv-re kötve. Op. rendszerként openelec 3.95, azért nem a legújabb,mert a 4.0.1 verzióval bugos volt a CEC plugin. azóta már lehet javították,de nem éreztem szükségét, hogy upgradeljek.

Próbáltam több OS-t is, nálam az openelec vált be XBMC 13-mal, egyáltalán nem lassú még a menükben sem (pedig ezt sok helyen olvasni kritikaként, szerintem a lassulás inkább az RPi tuning miatt lehet). Xbian-nal rengeteg problémám volt, többször még telepítés sem sikerült, ha sikerült, akkor meg eszméletlen mód szaggatott minden. Raspbmc-t soha nem próbáltam valamiért. Raspbian+Xbmc felállás pedig egész jó volt, raspbian-nak köszönhetően az RPi így több funkciókat is elláthat. Viszont akkoriban még csak a 12es XBMC-t lehetett így használni, a 13-as pedig teljesítményben elég sokat javult az elődjéhez képest így váltottam inkább openelec-re.

UP!
Sikerült kinyerni a közszolgálati csatornás URL-eket - megy jól 720p felbontással xbmc-n.
Ha kell valakinek keressen privátban.

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt