Dicsak Devecseri Piac

Fórumok

Sziasztok,

érdeklődnék, hogy a devecseri piac még mindig működik-e?
Bringát szeretnék venni magamnak, 28" Mountain bike-ot. Ha bemész bármelyik bringa boltba 100E Ft-on felül kínálnak ilyet. Én nem használnám ki ennyire, azért néznék ott valamit 20E körül. Szerintetek lehet ott találni?
Tényleg olyan sokminden van ott még? Megéri utazni érte 170km-t?
Köszönöm!

Hozzászólások

Mindenkeppen lopott bringat akarsz venni? Azt szerintem lehet kozelebb is, bar nem ajanlanam.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Nem (de :) ) a vita kedvéért, de a katalógusban szereplő kép és a srác sajátja elég komoly eltéréseket mutat.
Ha gyári, akkor ezt mire véljem?
Régebben nem volt divat, hogy eltérő teleszkóppal, felnivel árultak volna bringákat, azonos típusjellel.
Tolvajnak jó eséllyel fingja sincs, mennyit ér, az orgazda meg vagy tudja vagy nem.

Ok. Lehet, hogy igazad van és jobban értesz hozzá.
Évjáratok között szokott lenni különbség, de ha nem is, akkor is szinte csak a Sun kerekek lettek XT-re cserélve, meg a RS Reba Foxra. Ez nem akkora árkülönbözet.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Azon kívül, hogy 28" MTB nincs, ne akard magad átverni azzal, hogy egy pulóver áráért akarsz biciklit venni. 26, 29, és 650b azaz 27,5 colos kerekű MTB-k vannak, utóbbi kettő még van annyira új, hogy nem kapsz belőle használtan, azt is csak felsőkategóriában.

Ha nem értesz hozzá, 20E-ért valaki úgy át fog verni a palánkon, hogy az elképzelhetetlen. Megveszed, az első, második, harmadik szerviz elküldd, hogy dobd ki, a negyedik meg tudja csinálni neked használhatóra, de ráköltesz majd 30E-t. Hidd el nekem, a bérlet olcsóbb. Vagy legalább az ötvenest célozd meg, és vigyél egy hozzáértőt magaddal. De akkor sem a világvégén a tolvajok mekkájában érdemes keresni.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Vettél már hozzá külsőt?
Úgy három évvel ezelőttig igencsak ritkaságnak számított, és nem sok futott a használtpiacon. Össztelósból is csak mostanában jöttek ki a nagy gyártók, pedig 10 éve mentem már ilyennel. Akinek van, az nagyon élvezi a lomha nagy kereket.
20E kategóriában még abszolút kizárt, de ugye annyiért nem kapsz biciklit.
Nagyon durvának érzem, hogy bármelyik cipőm, az egerem, egy nagybevásárlás, egy tankolás, egy kiadós esti szórakozás, egy sziget napijegy stb. áráért akar valaki venni egy tartós fogyasztási, sőt közlekedési terméket venni, amin élete múlhat.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nem vettem még hozzá külsőt. Voltak évek, amikor intenzíven használtam, más évek meg teljesen kimaradtak. Elég kopott, de még használható a külsője.

Ez miért érdekes egyébként?

Nem azt akartam mondani, hogy 20-ért kiváló gépet lehet kapni, csak azt, hogy a 29-es gép nem annyira új, hogy ne legyen használtan a piacon.

29 nem volt nagyon populáris 3 évvel ezelőttig, 650b/27,5 viszont még tavaly sem létezett nagyközönség felé.

Azért kérdeztem a külsőt, mert alig lehet kapni hozzá. Ez is jelzi, hogy nem túl régi típus. Olcsón tuti nincs 29-es használt monti. Még.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

20E-ért biztos nincs MTB vagy akár egy női vázas váltó nélküli se, ha egy kicsi ám fontos alkatrész pl. monoblokk 5-30ezer közt van..
ezt gondol át.. kb. 50E-től lehet elképzelni jó vételt, amire már rá lehet ülni is és megy...

Attól függően hogy pl. hány kiló vagy, a 20,000 forintos keró felérhet egy öngyilkossággal is, nem beszélve arról, hogy a gagyi, nyeklő, tekeredő vázzal csak szenvedés az élet.

Lehet venni olcsó biciklit pl. a "huszonnyolcas csepel" talán olyan lehet, ami megér annyit, de az egy igásló, nehéz, esetleg nem is szép, de örök élet. Mármint nem az újak, hanem azok, amik kb. húsz évesek mint anyámé. Vizet hordani pl. jó.

De ha biciklizni akarsz, szórakozásból esetleg bejárni a melóhelyre, akkor én nem javaslom, hogy ennyire alacsonyra tedd az árat, az olcsó húsnak híg a leve.

Nekem van 20eFt-os MTB-m. Kell? :)
Az árcédula matrica még halványan látszik rajta, 19900Ft volt. Mondjuk nem 28"-os, valamint az első kerék csapágya az egyetlen, ami jó rajta. Az összes többi dolgot cserélni kéne. Rá lehetne költeni úgy 50e Ft-ot, akkor talán használható lenne valamennyire, de akkor sem lesz annyira jó, mintha eleve egy normális bringát vettél volna.

Egyszóval: ne.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Piacon csak lopott bicikli van, csak aztán szopás amikor az első közúti ellenőrzéskor a rendőr bácsi azt mondja, hogy be kéne fáradni a kapitányságra :)
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Az orgazdaságot a törvény bünteti. Másrészt, amíg orgazda van, addig tolvaj is. (Amíg az emberek vesznek a piacon kerékpárt, addig van miért ellopni.)