Írásvédett fájlok nem másolhatók, nem módosítható az írásvédettség

Az alábbi problémával szembesültem win7 alatt, mikor az összes adatot le akartam menteni a gépemről (egyedüli felhasználó vagyok rendszergazdai jogosultsággal).

Van pár mappa amiben sok fájl van, leginkább képek (~10.000-26.000 db) ezek egy részét hajlandó másolni külső hddre, de utána az összes többire azt dobja hogy írásvédett és nem másolható. A mappa tulajdonságainál megszüntetem a védettséget, alkalmazom a fájlokra és almappákra is, majd ismét ugyanezzel a hibával elszáll. A gépből kiszedve dokkolóról is ugyanezt a hibát produkálja.
Állítottam a jogosultságokon az eredmény semmi. Total commanderben attribútumok módosítása volt és ez sem járt sikerrel. Gondoltam arra hogy live ubuntu alól mentem, szintén előjött a hiba, majd átneveztem a mappát, így közelebb kerültem a célhoz de még mindig a 26.000 fájlt tartalmazó mappa tartalmának a kb felét hajlandó átmásolni, és mikor kijelölöm az összeset akkor csontra fagy az egész.

Mi lehet a hiba oka?! Hogyan érem el, hogy rendesen a telepített oprendszer alól tudjam minden gond nélkül mozgatni a fájljaimat? Esetleg ha erre nincs működő megoldás, mivel lenne érdemes próbálkoznom?

Hozzászólások

Mi a konkrét hibaüzenet?

Mi fagy csontra?

Mentés van? CHKDSK volt?

Azt hiszem, a jogosultságokon hiába állítasz, nem kapsz hibaüzenetet, ha a gépen nem létező felhasználó tulajdonában van egy állomány, és egy normál (pl. Administrators, Users) csoportnak sincs megfelelő joga az adott állomány esetében a jogosultságok módosításához. Ezt is meg lehetne nézni.

:)

No az utolsó nagy botorság, főleg egy olyan gépen amit egyedül egy felhasználóval használsz!
Ha lenne egy másik felhasználó ami rendszergazda és full-jogosultsága van, még azt sem engedné belépni a te fiókod könyvtáraiba. Szóval ezzel elég könnyű kizárni magad.
Én ilyen esetekben Live-Linuxszal szoktam lementeni a dolgokat, azt nem zavartatja a Windowsos jogosultság!
De látom ezt már próbáltad.
Akkor nem árt hardver hibára gyanakodni! Első körben memtes86!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

...egy részét hajlandó másolni külső hddre, de utána az összes többire azt dobja hogy írásvédett és nem másolható.

Ez a hibaüzenet számomra a "cél" oldalán keletkezett hibára utal. A külső HDD-n milyen a fájlrendszer? FAT32 esetén ilyen sok fájlnál néha vannak anomáliák.

Kinek a tulajdonában vannak a file-ok?
Esetleg vedd tulajdonba!

Ha ubuntu alatt is előjön a hiba akkor nem lehet, hogy sérült a lemez? ja meg egy chkdsk-et eressz rá

"majd átneveztem a mappát, így közelebb kerültem a célhoz"

A fájlok neveiben nincs véletlenül space, vagy bármi speciális karakter? A mappa neve mi volt előtte és mi lett utána?

Eléggé macerás, de ha fontos az anyag, akkor én ilyen esetekben komplett partíciót mentek - ghost -al vagy ha belefér akkor dd (akár 10 óra!).
felteszem egy "szűz" diszkre és azt piszkálom, nem az értékes anyagot.
A Linux eddig mindig kihúzott a bajból ilyen esetekben - már ha nem volt hardware hiba. Mondjuk hardware hiba esetén ott a dd_rescue.
Akár hogy nézem, ilyet csak akkor ha tényleg megéri, mert órákat el lehet vele szöszmötölni.
Külső és mozgatott diszkeket leginkább ext2 -re szoktam formázni (így több fér rájuk) és a windows -ra felteszem a extifs(?) drivert - ha erre fanyalodsz, vigyázz a 128 byte -os inode méretre.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.