postfix, cyrus, több shared folder címzett hiba

Sziasztok,

próbálom megérteni, hogy miként vándorolnak a levelek. A postfix smtp szerver megkapja a 25-ös porton, majd csinál mindenfélét, végül a master.cf vége fele lévő soron:

cyrus unix - n n - - pipe flags= user=cyrus argv=/usr/sbin/cyrdeliver -r ${sender} -m ${extension} ${user}

meghívja a cyrdeliver-t. Minden simán működik normál email címekkel. De cyrus-ban ott vannak a shared folderek. Ehhez az /etc/aliases fájlban vannak ilyen sorok:

cim@domain.hu shared.projects.cim@shared.domain

Így a cim@domain.hu emailje beesnek a shared.projects.cim shared folderbe. Ehhez 2 dolog kell, amennyire értem. Az /etc/postfix/transport_maps fájlban ez van:

shared.domain cyrusmailbox:

a fent említett master.cf-ben pedig ez:

cyrusmailbox unix - n n - - pipe flags=R user=cyrus argv=/usr/sbin/cyrdeliver -m ${mailbox}

Tehát a shared.domain névre végződő címeket a cyrusmailbox service dolgozza fel.

Ahogy nézem a maillogokat hol a master.cf-ből hol a "cyrus" hol "cyrusmailbox" sort használja. Vagy ez van egy sor végén a mail.log-ban "delivered via cyrus service", vagy ez "delivered via cyrusmailbox".

A problémám az, hogy ha az email címzettjei között 2 shared folder címe van akkor azok nem kerülnek a folderekbe ilyen hibaüzenettel:

data format error. Command output: shared.cim1+shared.cim2: Mailbox does not exist.

Szívesen fogadok bármilyen ötletet, mit állítsak mire, vagy milyen konfigot mutassak meg. Már mindent kipróbáltam, ami eszembe jutott meg amit olvastam. Sajnos azt nem teljesen értem, hogy a postfix hogy rakja össze ezt a címzettet: shared.cim1+shared.cim2. A "+" jel gondolom a main.cf ezen beállításából adódik: recipient_delimiter = +.

Köszi
Imi

Hozzászólások

Azon gondolkodtam, hogy lehetséges, hogy ezt a shared folder kérdést máshogy szokták megoldani? Tehát, hogy legyen olyan imap folder aminek van email címe, de nincs a linuxban hozzá felhasználó, és több valódi felhasználó is láthassa, olvashassa az ide beérkezett leveleket.