Nálatok jól működik az érintőképernyő?

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, én a következőre lettem figyelmes tabletemnél. Bár okostelefonoknál is lehetnek ilyen gondok.

Gond, ha vizszintesen van.
Van az ágyam és rajta a pokróc. Ha rajta van, akkor az érintő érzékelője megbolondul. Íráskor mindenféle karaktereket bedob azok helyett, amire szükségem van. Tartalom nézése során a tartalom nagyítódik, kattintás során más linkekre kattint.
Ha az ágyon ki van támasztva, akkor kicsit jobb a helyzett. Kézben is előfordul néha, ritkán. Most ezt a szöveget kézben írtam és nem volt gond.

Fényérzékelés.
Hiába van automatikusra állítva a fényerő, ha az nem működik jól. Vonaton vettem észre, hogy ha kis felületét éri a nap, akkor nem visszi feljebb a fényerőt. Vagy ha teljesen rá is világit, akkor sem azonnal ad rá fényerőt. Mintha a reakciója nem lenne valami jó.

Lehetne azt mondani, hogy rossz gyártó, gyártási hiba, de lehetnek ezek általános problémák is. Máshol más jellegű probléma jön elő, a Myaudio esetén azt hiszem a széle fényesen világított, valami ilyesmit hallottam.
Ugyanakkor lehet szoftveres gond is, pl egy ROM felrakása után az alsó menű gombokat nem érzékelte.

Megjegyzem, régen a nyomógomb még a legrosszabb típusoknál is viszonylag jól működött. A jostick az, amivel gondok lehettek. A PC-hez készült billentyűzetet is jól lehetett használni, max nagyon ritkán beragadt a gomb.

Én arra gondolok, hogy az érintőképernyő technikai megoldása még nem tökéletes. Vagy ha az, akkor hiába tökéletes, ha sok cég bénán oldja meg.

Hozzászólások

"a pokróc. Ha rajta van, akkor"
Statikus töltődés? De hogy ez miért csak vízszintesen okoz gondot, nem tudom.
Én ilyet a saját készülékemnél még nem tapasztaltam. Szerintem a Te készüléked lett rosszul összerakva.

Gondolom a gagyitabletek érintőpanel tervezésénél kevésbé fordítottak figyelmet a zavarszűrésre. Nem gondolnám, hogy egy apple, vagy samsung, vagy motorola tablet ilyeneket csinálna. Telefon nem csinál.

--
"... the process of non thinking, called faith."

> Lehetne azt mondani, hogy rossz gyártó, gyártási hiba, de lehetnek ezek általános problémák is.

Nem, nem lehetne. Nem az olcsó szart kéne mindig megvenni, mert hosszú távon csak a szívás lesz vele. Visszakanyarodva a másik hasonló threadre: ezeket a szarokat lehet, hogy tényleg gyakran kell szervizbe vinni, és az életciklus végére akár többe is kerülhet, mint egy drágább tablet. Ez utóbbiakat ugyanis a legritkább esetben kell csak javíttatni.

> pl egy ROM felrakása után az alsó menű gombokat nem érzékelte.

Tudod, nem véletlenül nem javasolják a gyártók sem a custom ROM-okat. Tudok olyat, aki téglásított már így tabletet, de ez nem azért van, mert a tablet szar, hanem mert a sok hülye gyökér felteszi a totál ellenőrizhetetlen forrásból a szemetet.

> Vagy ha az, akkor hiába tökéletes, ha sok cég bénán oldja meg.

Igen, de így olcsóbb. Ha a jobb minőségű kell, annak magasabb lesz az ára is.

Nem, nem lehetne. Nem az olcsó szart kéne mindig megvenni, mert hosszú távon csak a szívás lesz vele. Visszakanyarodva a másik hasonló threadre: ezeket a szarokat lehet, hogy tényleg gyakran kell szervizbe vinni, és az életciklus végére akár többe is kerülhet, mint egy drágább tablet. Ez utóbbiakat ugyanis a legritkább esetben kell csak javíttatni.

+1, az iPad2-mmel kapcsolatban egyszer volt az elmúlt, lassan három év alatt kiadásom, amikor megvettem. Nukleáris János által felvetett problémák sosem voltak. De hát tudjuk, az Apple termékek túlárazott szarok. Mondjuk a fényérzékelőnek itt sem árt, ha ráesik a fény, nyilván nem a kijelzővel érzékel.

Ave, Saabi.